De hipste roadtripbestemmingen voor 2023

Een roadtrip klinkt bij velen als muziek in de oren. Klassieke roadtriplanden zoals Spanje, de VS, Zuid-Afrika en Canada worden volop geboekt. Maar ook Noorwegen, Mexico, de Azoren (Portugal) en IJsland kunnen sinds kort op veel belangstelling rekenen.

Natuurpracht en actieve uitdagingen in de lift 

Dat we alsmaar vaker op zoek gaan naar prachtige natuur en actieve vakanties kan een verklaring zijn voor de opvallende stijgers ten opzichte van pre-coronajaar 2019. Zo is koploper Noorwegen zo’n twaalf keer groter dan België met slechts de helft van het aantal inwoners. Je wordt er dan ook getrakteerd op een heerlijk gevoel van ruimte, schitterende natuur en een eindeloze kustlijn. Het is de ideale roadtripbestemming voor wie graag van de ene natuurpracht in de andere tuimelt, vanuit een huurauto, kajak of al wandelend tijdens een meerdaagse trektocht.

Ook het schiereiland Yucatan in Mexico leent zich perfect voor een roadtrip langs parelwitte zandstranden, verborgen cenotes en kleurrijke steden. Bovendien zorgt het heerlijke klimaat voor een welgekomen portie winterzon. Verrassende stijger nummer drie zijn de Portugese Azoren, wederom vooral bekend om hun prachtige natuur. De eilanden zijn een paradijs voor wandelliefhebbers, maar je kunt er ook walvissen spotten en genieten van charmante dorpjes of thermische baden. São Miguel is het grootste van de 17 eilanden en is het start- en eindpunt van je roadtrip. 

Winterzonbestemmingen en de Amerikaanse Westkust 

Koplopers bij de vroegboekingen blijven Spanje, de VS en Zuid-Afrika. In Spanje zijn het vooral de winterzonbestemmingen als Malaga, Tenerife en Alicante die het op dit moment bijzonder goed doen. Overwinteren onder de Spaanse zon, inclusief huurauto, blijkt opnieuw volop in trek. Winterse temperaturen en hoge gasprijzen zorgen allicht voor een extra boost. Daarnaast lonkt in de Verenigde Staten vooral de Westkust als ultieme roadtripbestemming. Roadtrippen langs de prachtige nationale parken, de indrukwekkende kustlijn en steden als San Francisco en Los Angeles ontdekken blijft voor velen de ultieme roadtripdroom.

Ook Zuid-Afrika is een van de meest geliefde bestemmingen voor roadtrippers, zeker in onze wintermaanden. Een van de populairste Zuid-Afrikaanse roadtriproutes is ongetwijfeld de Tuinroute die je van Kaapstad naar Port Elizabeth voert langsheen prachtige natuurgebieden en stranden. Ook de panoramaroute in het noordoosten is een voltreffer voor liefhebbers van adembenemende uitzichten en bijzondere rotsformaties.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Lees ook: Op ontdekking naar de geur van de Oriënt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *