Dorothea von Boxberg benoemd tot CEO Brussels Airlines

Dorothea von Boxberg wordt de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Brussels Airlines.

Onder voorbehoud van de hangende beslissing van de Raad van Bestuur van SN Airholding zal Dorothea von Boxberg, momenteel voorzitter van het Directiecomité van Lufthansa Cargo AG, met ingang van 15 april 2023 naar België verhuizen. Daar zal zij ook de functie van “Vertegenwoordiger van de Executive Board bij de Europese Commissie” op zich nemen.

“Ik ben zeer tevreden dat Dorothea von Boxberg, een ervaren en bekwame airline manager uit ons eigen team, de leiding overneemt bij Brussels Airlines. Met haar uitgebreide kennis en brede inzicht in vracht- en passagiersluchtvaart zal zij de komende jaren de succesvolle transformatie van Brussels Airlines, de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij ​ blijven aansturen.” zegt ​Christina Foerster, lid van de Lufthansa Group Executive Board en voorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding.

Dorothea von Boxberg (1974) begon haar professionele carrière in 1999 bij Boston Consulting Group. In 2007 stapte Dorothea over naar Lufthansa Group, waar ze verschillende managementfuncties bekleedde. Vanaf 2012 was zij verantwoordelijk voor Customer Experience Design bij Lufthansa Airline. In deze periode introduceerde zij samen met haar team een nieuwe generatie Business Class-stoelen. In 2015 stapte von Boxberg over naar Lufthansa Cargo AG en leidde daar de afdeling Global Sales Management. In 2018 werd ze benoemd tot lid van het Directiecomité van Lufthansa Cargo AG. Aanvankelijk was ze verantwoordelijk voor global sales, network planning, product management en product development. Sinds 2021 leidt ze Lufthansa Cargo AG als voorzitter van het Directiecomité.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *