Brussels Airlines vergroot zomeraanbod

Brussels Airlines heeft een wetlease-overeenkomst gesloten met CityJet voor het nieuwe zomerseizoen. Vanaf 26 maart tot en met 28 oktober 2023 versterken twee CRJ-900-toestellen de vloot van de Belgische luchtvaartmaatschappij.

De CRJ-900’s bieden plaats aan 88 passagiers en zullen dagelijks vluchten uitvoeren naar Europese bestemmingen waaronder Bordeaux, Milaan, Lyon, Genève en Wenen.

“Deze samenwerking stelt ons in staat om onze vloot op een flexibele manier verder uit te breiden en ons Europese aanbod te vergroten”, zegt Jan Derycke, Head of Network Strategy & Planning van Brussels Airlines. “Daarnaast kunnen we Billund toevoegen aan ons netwerk en de frequentie van en naar Kopenhagen en Berlijn verhogen. Ook regionale (zaken)routes zoals Hamburg en Birmingham zullen we nog meer kunnen bedienen. In totaal zullen we 9 bestemmingen aandoen in samenwerking met CityJet. Dankzij deze wetlease-overeenkomst ontstaat een vlotte en brede aansluiting met het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines tijdens het zomerseizoen.”

Tien procent extra Europese vluchten

Alles bij elkaar nemen de Europese activiteiten van Brussels Airlines dit zomerseizoen met 10% toe. Dat is niet alleen te danken aan de samenwerking met CityJet, maar ook aan de komst van twee bijkomende Airbus A320’s. Deze toestellen komen permanent in de vloot en worden ingezet op het volledige middellangeafstandsnetwerk.

“In totaal groeit onze vloot nu tot ​36 middellangeafstands- en 9 langeafstandsvliegtuigen. Met deze vloot- en netwerkuitbreiding realiseert Brussels Airlines haar beoogde groei drie jaar eerder dan gepland,” besluit Jan Derycke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *