Hilton Imperial Dubrovnik – Luxueus genieten aan de Parel van de Adriatische kust

Dubrovnik is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Kroatië. Met haar middeleeuwse straten en pleinen, historische gebouwen en indrukwekkende stadsomwalling is het een absolute streling voor het oog. Voor ons recente bezoek aan de Parel van de Adriatische Zee boekten we een verblijf in het Hilton Imperial Dubrovnik.

Het Hilton Imperial Dubrovnik is een prachtig vijfsterrenhotel gelegen aan de rand van de historische stad. Het is gehuisvest in een historisch pand dat zorgvuldig is gerenoveerd en gemoderniseerd. Het hotel biedt luxe kamers en suites die zijn ingericht in een elegante, klassieke stijl. Om helemaal tot rust te komen kan je in het hotel genieten van een ruim aanbod aan voorzieningen, waaronder een binnenzwembad, een spa en fitnessruimte, een restaurant en een gezellige bar, beide met buitenterras. Vanop de terrassen van het hotel heb je een prachtig zicht op de Adriatische Zee, Lovrijenac, Fort Bokar en de stadsmuren van Dubrovnik.

Bij aankomst in Hilton Imperial Dubrovnik worden we hartelijk verwelkomd door de conciërge. De vriendelijke man begeleidt ons naar de incheckbalie. Hier krijgen we binnen enkele minuten onze kamersleutel en de nodige uitleg over de faciliteiten van het hotel.

Om onze kamer te bereiken moeten we enkele treden omhoog. De conciërge biedt hierbij zijn hulp aan, maar omdat we enkel een kleine lichte koffer bijhebben, slaan we zijn aanbod vriendelijk af.

Onze kamer is ruim en elegant ingericht en beschikt over alle nodige comfort waaraan een moderne reiziger nood heeft, zoals airconditioning en voldoende USB-poorten om smartphones en andere hightech snufjes op te laden. Centraal in de kamer staat een gigantisch comfortabel kingsize bed. Daarnaast een zithoek met loungezetel en een bijzettafeltje. Aan de andere kant van het raam staat een ronde tafel die tegelijkertijd als bureau dienst doet. De grote televisie staat op een mooie kast waarin de minibar verwerkt is.

In de ruime kleerkast vinden we naast de kluis een strijkijzer en strijkplank. Deze laatste komen handig van pas om onze hemden weer helemaal kreukvrij te maken vooraleer we gaan dineren in een van de leuke restaurants die Dubrovnik rijk is. In de ruime marmeren badkamer vinden we naast de obligate haardroger een verzameling luxe verzorgingsproducten, zowel in reisverpakking als in grote flessen.

Flaneren over het Stradun

Na een heerlijke cocktail op het aangename terras van Hilton Imperial Dubrovnik wandelen we richting de oude stad. Genietend van de late namiddagzon flaneren we over het Stradun. De 300 meter lange geplaveide straat baant zich als een glanzende catwalk door het historische centrum. We besluiten een van de vele kleine straatjes en steegjes in te duiken en heerlijk de weg te verliezen. Toch komen we als bijna vanzelfsprekend aan bij de oude haven van Dubrovnik. Terwijl de laatste schippers hun bootje aanmeren, beslissen we om onze avond in te zetten met een lekkere cocktail, met zicht op het water. We zijn helemaal onder de indruk van de rust die er op dit moment heerst.

Na genoten te hebben van de rustgevende sfeer, wandelen we via een kleine doorgang terug en komen we aan bij restaurant Arsenal. We nemen er plaats op het terras met zicht op de kerk van de Heilige Blasius, de patroonheilige van Dubrovnik. Na een lekker diner is het tijd om opnieuw over de prachtige plaveien van het Stradun richting ons hotel te wandelen, die deze keer niet onder een stralende avondzon maar badend in het heldere maanlicht.

Een van de hoogtepunten van een verblijf in Hilton Imperial Dubrovnik is het ontbijt dat elke ochtend in het restaurant of op het aangrenzende terras kan worden genuttigd. Het buffet is heel uitgebreid en biedt naast lokale specialiteiten zoals kaas, ham en allerlei vleeswaren ook granen, yoghurt en olijven. Daarnaast wordt een verscheidenheid aan warme gerechten en gebak aangeboden. Wie net als ons graag een spiegelei of omelet bij zijn toast eet, komt hier eveneens helemaal aan zijn trekken. Het personeel is attent en vriendelijk, waardoor het ontbijt telkens een perfecte start van de dag is.

Voor het organiseren van deze trip werkten we samen met Adriatic Concierge. Iris Domazet heeft meer dan 20 jaar ervaring in de luxe reissector en weet als geen ander hoe de perfecte vakantie eruitziet. Wil je overnachten in de beste hotels, een weekje varen met een privéjacht of in alle privacy genieten in een luxevilla: Iris en haar team regelen alles voor je zodat je zorgeloos en ontspannen van je vakantie kan genieten.

Lees ook: Parc Broekhuizen – Pure luxe en verwennerij op de Utrechtse Heuvelrug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *