Princess Cruises viert in 2025 haar 40-jarig jubileum in Europa

In 2025 viert Princess Cruises haar 40-jarig jubileum in Europa. De rederij viert dit jubileum met maar liefst zes schepen in Europa. Star Princess en Sun Princess, de twee nieuwste en grootste schepen van Princess zullen cruises aanbieden in de Middellandse Zee.

princess cruises europa

Het cruiseseizoen 2025 biedt reizigers die op zoek zijn naar het ultieme Europese avontuur een overvloed aan natuurlijke schoonheid, geschiedenis en tradities, gecombineerd met diverse culturen, terwijl ze genieten van een ontspannen, stressvrije reiservaring op zes prachtige schepen van Princess Cruises: Star Princess en Sun Princess , plus Majestic Princess, Sky Princess, Regal Princess en Emerald Princess.

Sky Princess, Regal Princess en Emerald Princess bieden reizen aan vanuit Southampton (VK). Majestic Princess krijgt in de Middellandse Zee het gezelschap van de nieuwe Star Princess en Sun Princess.

40 jaar droomvakanties in de Middellandse Zee

Princess bezocht in 1985 voor het eerst de Middellandse Zee. Om dit 40-jarig jubileum te vieren voegt de nieuwe Star Princess zich bij het zusterschip Sun Princess. Haar eerste reis vertrekt op 4 augustus 2025 vanuit Rome. Tijdens deze negendaagse Grand Mediterranean-reis vaart het schip naar Italië en Griekenland. Daarna volgen een verscheidenheid aan 10-daagse cruises, ook heen en terug vanuit Rome. Tijdens deze afvaarten bezoekt Star Princess een aantal iconische bestemmingen zoals Firenze, Barcelona en Mykonos. Sun Princess vaart een reeks van zevendaagse mediterrane reizen vanuit Barcelona, ​​Rome of Athene, waarbij onder meer Istanbul, Napels en Santorini bezocht worden.

Beide nieuwe schepen bieden plaats aan 4.300 gasten. De schepen beschikken over meer dan 1.500 balkonkajuiten, 29 restaurants en bars op 21 dekken. Hun baanbrekende ontwerp concentreert zich op een glazen bol die de Piazza met licht doordrenkt. Een andere opvallende locatie is The Dome, een hypermoderne entertainmentruimte op het bovendek, geïnspireerd op de gelaagde kliffen van Santorini.

Naast Star Princess en Sun Princess voegen ook Emerald Princess, Majestic Princess en Sky Princess zich bij de line-up voor een breed scala van zeven tot 31-daagse mediterrane afvaarten. Cruises vertrekken vanuit Rome (Civitavecchia), Londen (Southampton), Athene (Piraeus), Triëst (Venetië) en Barcelona.

Hierbij kunnen gasten de ruïnes van het oude Rome, Athene en Efeze verkennen en zich onderdompelen in de kunst in de Vaticaanse musea. Daarnaast kunnen ze ook kennismaken met de grillige architectuur van Barcelona. Ze kunnen de cultuur en keuken van tijdloze steden zoals Sicilië, Marseille en Istanbul opsnuiven en de zandpracht en adembenemende uitzichten op het Rode Strand van Santorini bewonderen of de angstaanjagende ruïnes van Pompeii in Napels bezoeken.

Nieuw voor 2025 is een 31-daagse “Mediterranean Marvel”-cruise op Sky Princess. Deze uitzonderlijke cruise biedt meer late vertrekken in Mykonos, Santorini en Jeruzalem/Bethlehem (Ashdod).

Noord-Europa

Emerald Princess en Regal Princess bieden 10- tot 14-daagse cruises vanuit Londen (Southampton) rond de Britse eilanden aan. De ruige Schotse Hooglanden, gastvrije pubs, een bezoek aan Liverpool, de thuisstad van The Beatles, en het prehistorische wonder van Stonehenge zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. En met overnachtingen in Belfast kunnen gasten het bruisende nachtleven van de regio ervaren.

Emerald Princess en Sky Princess brengen gasten naar de schoonheid van Noord-Europa tijdens vijf- tot 28-daagse reizen. Tijdens deze cruises worden bestemmingen in onder meer Zweden, Noorwegen en Denemarken bezocht. De schepen zullen bij bepaalde reizen overnachten in Kopenhagen en Berlijn. Tijdens de zomerzonnewende kunnen gasten de voetsporen van de oude Viking-ontdekkingsreizigers door Scandinavië en IJsland volgen en op zoek gaan naar het noorderlicht terwijl ze naar de top van de wereld varen.

Gasten die op zoek zijn naar langere reizen kunnen inschepen voor een van de Grand Adventures & Passages. Hierbij varen de zes schepen tussen Noord-Amerika en Europa en bieden ze de ultieme transatlantische oversteek, met reizen van 15 tot 29 dagen, aan. Daarnaast is het mogelijk om de cruise te combineren met meerdere dagen aan land om zo meer van de regio te zien. Gasten kunnen ervoor kiezen om bezienswaardigheden te bekijken in de kosmopolitische stad Madrid tijdens de Highlights of Spain-cruisetour, Firenze en Rome te bezoeken tijdens de Classic Italy-cruisetour, mediterrane schatten te ontdekken tijdens de Best of Greece-cruisetour of de spectaculaire landschappen van Ierland te bewonderen tijdens de Ring of Kerry-cruisetour.

Meer informatie over het aanbod vind je op de website van Princess Cruises.

Lees ook: Aan boord van Le Commandant Charcot, het meest luxueuze expeditieschip ter wereld


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *