Aan boord van Le Commandant Charcot, het meest luxueuze expeditieschip ter wereld

Le Commandant Charcot, het allereerste hybride-elektrische poolonderzoeksschip aangedreven door vloeibaar aardgas, is het eerste luxeschip ter wereld dat passagiers naar het hart van de poolgebieden brengt.

In de voetsporen van de grootste poolreizigers

De Franse rederij PONANT werd opgericht in 1988 en leidt al meer dan 20 jaar expedities naar poolgebieden. Over de jaren heen heeft de luxerederij bewezen over de nodige ervaring te beschikken om meerwaardezoekende reizigers veilig naar de meest afgelegen plaatsen op de wereld te brengen. De rederij staat dan ook bekend om haar aanbod van unieke routes, ver van de belangrijkste zee- en oceaanroutes, in zowel Antarctica als de Noordpool.

Met de ingebruikname van Le Commandant Charcot, het allereerste poolcruiseschip ooit, werd PONANT in 2021 de enige luxe cruise-operator ter wereld die reizen naar de geografische Noordpool en langs de kolonies keizerspinguïns aan de rand van de Antarctische ijsplaat aanbiedt.

Le Commandant Charcot werd gebouwd met een Polar Class PC2-gecertificeerde romp, waardoor het moeiteloos door twee meter dik ijs kan varen, en kan gerust de meest luxueuze ijsbreker ter wereld genoemd worden. Hierdoor kan het als eerste schip, na de winter, de Inuit bereiken en hen voorzien van proviand en materiaal.

Met Le Comandant Carcot maakt de Franse luxerederij PONANT het voor iedereen mogelijk om op verkenning te gaan naar de poolgebieden.

Het schip heeft als enige ter wereld op elke reis een team natuurwetenschappers aan boord. Het laboratorium aan boord van Le Commandant Charcot laat hen toe om wetenschappelijk onderzoek te verrichten naar de ecosystemen en biodiversiteit van de polen.

Le Commandant Charcot is het eerste Franse schip in de geschiedenis dat de Noordpool bereikt. Om de impact op het milieu te minimaliseren werd het schip uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo heeft het schip een elektrische hybride motor die wordt aangedreven door vloeibaar aardgas. Hierdoor kan PONANT een unieke ervaring aanbieden waarin luxe, verkenning, milieuvriendelijke navigatie en wetenschappelijk onderzoek hand in hand gaan.

In alle comfort naar de polen

Aan boord van Le Commandant Charcot genieten passagiers van alle mogelijke luxe in warme gemeenschappelijke ruimtes die baden in een intieme sfeer. Het interieur van het schip is eenvoudig en uiterst smaakvol zonder de aandacht af te leiden van het weelderige pooldecor. Het kleurenpalet aan boord bestaat uit lichte tinten die, in combinatie met de verschillende texturen, zowel de zachtheid als de kracht van de polaire omgeving illustreren. Doorheen het schip werd gebruik gemaakt van twee houtsoorten: walnoot vanwege zijn warme tinten en grijs of wit eik om het poollicht op te roepen. Het zitmeubilair werd bekleed met elegante, aangename stoffen die een ​​comfortabele sfeer creëren als antwoord op de barre poolomstandigheden.

Met slechts 135 suites en staterooms voor 245 passagiers geeft Le Commandant Charcot het gevoel de meest unieke gebieden op aarde te ontdekken vanuit de luxe en comfort van je eigen privejacht. De kajuiten en suites zijn uiterst elegant ingericht en voorzien van alle mogelijke comfort waaronder een grote interactieve televisie, een minibar, een comfortabele badjas en slippers. De badkamers beschikken over een ruime douche en luxe toiletartikelen.

Elke accommodatie aan boord van Le Commandant Charcot beschikt over een eigen balkon of terras. De meest exclusieve suites bevinden zich aan de achterzijde van het schip. Op dekken 6 en 7 bevinden zich vier schitterende Duplex Suites van 94 m². Deze suites hebben een ruime zithoek met sofa en tv, aparte eetkamer, dressing en toilet. Op de bovenverdieping is er een slaapkamer met zithoek en tv, badkamer met dubbele wastafel, een groot bubbelbad en douche, een apart toilet en een dressing. Buiten beschikken de suites over een ruim privéterras met ligbedden en een bubbelbad.

Om de natuurelementen tijdens een expedite te weerstaan is beschermende kledij onontbeerlijk. De benodigde dikke winterjassen (die de gasten na de cruise trouwens als souvenir mogen houden) en rubberen laarzen worden bewaard in twee comfortabele boarding rooms. Deze ruimtes, in de buik van het schip, bieden passagiers de gelegenheid om zich in alle comfort en gemak om te kleden alvorens aan boord te gaan van de Zodiacs.

Vivre à la française

Lekker ontspannen doe je aan boord van Le Commandant Charcot onder meer in een van de twee elegante lounges: Le Grand Salon en Le Salon Anori. Le Grand Salon, naast het theater op dek vijf, bestaat uit een theesalon en een bar waar heerlijke cocktails vergezeld worden van livemuziek. Het salon is tevens de plek waar culturele quizzen en andere spelletjes georganiseerd worden. Hoewel Le Commandant Charcot een rookvrij schip is, is er voor de rokers een afzonderlijke rokersruimte voorzien. Le Salon Anori (‘wind’ in Inuktitut) verwelkomt passagiers in een bargedeelte en een bibliotheek. De ligging van deze observatielounge op dek 9 zorgt ervoor dat het de uitgelezen plek is om te genieten van de prachtige landschappen. Vanuit de lounge is er toegang tot een buitendek dat je nog dichter bij de natuur brengt. Om de natuurpracht helemaal binnen handbereik te brengen werden twee Swarovski Optik-telescopen op het dek geïnstalleerd.

Voor foodies beschikt Le Commandant Charcot over twee toprestaurants: Sila en Nuna. Sila (‘lucht’, ‘buitenkant’ in Inuktitut) laat gasten in een ontspannen sfeer genieten van een heerlijk ontbijt, een lunchbuffet en ’s avonds themadiners. In dit restaurant is het mogelijk om zowel binnen als buiten te eten. Nuna (‘land’ in Inuktitut) is het gastronomische restaurant aan boord van Le Commandant Charcot. Het restaurant is ingericht met elegantie en verfijning, en verwelkomt passagiers voor ontbijt, lunch met eersteklas brasseriegerechten en diner in de puurste Franse culinaire traditie. PONANT werkt hiervoor samen met Ducasse Conseil, de adviesdienst van meervoudig Michelinsterrenchef Alain Ducasse. Zoals het hoort worden de gerechten vergezeld van uitstekende wijnen. De chef serveert hier ook gerechten uit de internationale keuken, afhankelijk van de markt van de dag.

De buitenruimtes op Le Commandant Charcot zijn ontworpen om op te gaan in het sublieme landschap en de omgeving van de zee en de horizon. Zo kan je via het promenadedek, in tegenstelling tot de meeste passagiersschepen, helemaal rondom het schip wandelen. Vanop het vrij toegankelijke helikopterplatform kan je onbelemmerd genieten van de omgeving. De verwarmde zitbanken zorgen ervoor dat je in alle comfort kan genieten van de natuurpracht.

Achteraan dek 9 vind je de Inneq Bar. Centraal in de buitenbar staat een grote vuurhaard. Inneq betekent immers ‘vuur’ in Inuktitut. Om passagiers in alle comfort te laten genieten van de poollandschappen is het vaste zitmeubilair, net als de vloer, verwarmd. De bar wordt omzoomd door het Blue Lagoon zwembad, een verwarmde buitenlagune met een temperatuur die varieert van 27 tot 37 °C met behulp van gerecyclede energie van het schip.

Voor wie liever niet de natuurelementen trotseert maar toch wil genieten van de natuurpracht is er een binnenzwembad omzoomd met ligstoelen van waaruit je door de grote glaspartijen de prachtige natuur voorbij ziet glijden. Wie zin heeft in een ontspannende massage, of vanuit de warme sauna de natuur wil bewonderen, kan terecht in de wellness. Naast het ruime aanbod aan massages kan je er ook terecht voor schoonheidsbehandelingen en een knipbeurt bij de kapper. Voor wie zijn conditie op pijl wil houden is er een goed uitgeruste fitness. Ook hier zorgen de grote glaspartijen ervoor dat je geen seconde het zicht op de uitzonderlijke natuur verliest.

Le Commandant Charcot van PONANT vaart de komende weken vanuit Reykjavik naar het noordoosten van Groenland. Vervolgens zet het schip via Spitsbergen koers naar de geografische Noordpool.

Contacteer ons voor meer informatie over de luxe ervaring aan boord en om uw reis met PONANT te boeken.

Lees ook: Parc Broekhuizen – Pure luxe en verwennerij op de Utrechtse Heuvelrug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *