Bijna 1,9 miljoen passagiers op Brussels Airport in april

Vorige maand mocht Brussels Airport bijna 1,9 miljoen passagiers verwelkomen, dat zijn er 18% meer dan in april 2022. De toename is te danken aan de verschillende vakantieperiodes in Vlaanderen en Wallonië en de start van de meivakantie in Nederland eind april.

In april passeerden er 1.852.523 passagiers op Brussels Airport, een toename met 18% in vergelijking met april 2022. In de eerste helft van de maand zorgde de paasvakantie in het Nederlandstalig onderwijs voor heel wat vakantiegangers, eind april begon dan weer de meivakantie in Nederland. Gezien de lentevakantie in het Franstalig onderwijs voor het eerst in de maand mei valt, is er nu meer een spreiding van de vakantiegangers in ons land.

Het totale aantal vliegbewegingen nam in april 2023 met 8% toe ten opzichte van 2022. Het aantal passagiersvluchten is toegenomen met 10% in vergelijking met 2022, er waren gemiddeld 141 passagiers per vlucht, tegenover 130 in april 2022.

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedraagt 15%, dat is 40% meer dan in 2022. Dit bevestigt het herstel van het intercontinentaal verkeer en de positie van Brussels Airport als belangrijke hub.

De tien populairste landen in april waren respectievelijk Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, de Verenigde Staten, Turkije, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Marokko.

Lees ook: 72 uur op ontdekking in het bruisende Malaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *