72 uur op ontdekking in het bruisende Malaga

De zonnige en levendige stad Malaga is vooral bekend voor zijn lange stranden aan de Costa del Sol, de warme temperaturen, de palmbomen en zijn heerlijke tapas. De stad viert dit jaar het 50ste sterfjaar van Picasso. Voldoende redenen om 72 uur op ontdekking te gaan in het bruisende Malaga!

malaga

Met 300 dagen zon per jaar is Malaga een absolute must voor wie op zoek is naar een citytrip onder de zon. De stad biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis, gastronomie en ontspanning, die je volledig onderdompelt in de Spaanse cultuur en levensstijl.

Ter gelegenheid van het 50ste sterfjaar van de revolutionaire kunstenaar Pablo Picasso, organiseert de stad tal van tentoonstellingen en activiteiten. Meteen een goede reden om op je eerste dag van je citytrip naar Malaga een bezoekje te brengen aan het Picasso museum, zijn geboortehuis of de Picasso route te ontdekken. De collectie van het Museo Picasso Málaga toont bijna acht decennia werk van Picasso. Het biedt een reis door de verschillende thema’s en technieken van de kunstenaar.

Naast het Picasso Museum zijn er nog een aantal onvermijdelijke bezienswaardigheden zoals het Romeinse theater en Alcazaba. Het Romeinse theater ligt in het historische centrum van Malaga. Gebouwd in de eerste eeuw na Christus is dit één van de oudste Romeinse theaters van Spanje. Wat ook zeker een bezoekje waard is, is het Alcazaba. Dit is een fort daterend uit de Moorse overheersing in Spanje. Zowel in de paleizen als de binnentuinen zijn de Arabische invloeden sterk aanwezig, zo geniet van je van versierde bogen, Arabische figuren en prachtige mozaïeken. 

Na het verkennen van het fort staat gaat het richting de charmante straatjes van de oude stad. Natuurlijk kan een bezoek aan de kathedraal van Malaga hierbij niet ontbreken. Er werd maar liefst 200 jaar gebouwd aan de imposante kathedraal. In 1782 werden de bouwwerken, na de zoveelste stop door geldgebrek, definitief stilgelegd. Hierdoor is de toren rechts nooit afgebouwd. Er is dus een complete toren én een halve toren te zien. De Malagueños, de inwoners van de stad, noemen de kathedraal dan ook ‘La Manquita’, of de ‘één-armige of manke dame’.

De dag afsluiten doe je in een van de vele tapasbars die de stad te bieden heeft. Je kan er genieten van heerlijke lokale gerechten zoals paella, chorizo en gazpacho.

De inwoners van Malaga worden in de volksmond ook wel boquerones (ansjovissen) genoemd omwille van de grote hoeveelheden vis die ze in Malaga eten.

Op de tweede dag kan je je eerste indrukken van de stad lekker op je laten inwerken tijdens een ontspannen voormiddagje op Malagueta, het strand dat op slechts een korte wandeling van het stadscentrum ligt. Na een verfrissende duik in de zee geniet je van een typisch Spaanse lunch in een van de vele restaurants aan het strand.

Van op het strand kan je een glimp opvangen van de vele cruise schepen die in Malaga aanmeren. De stad is trouwens een makkelijke plaats om op cruise te vertrekken. De cruise terminal van Malaga ligt aan het einde van de Muelle Uno voorbij de vuurtoren. De pier heeft de voorbije jaren een heuse metamorfose ondergaan en is nu een schitterende promenade met leuke elegante terrasjes en restaurants. De meest opvallende bezienswaardigheid is de kleurrijke kubus van het Centre Pompidou. Het is de ideale plaats voor de perfecte kleurrijke selfie.

In de middag staat een bezoek aan het Castillo de Gibralfaro op het programma. Het kasteel ligt op de 130 meter hoge Gibralfaroberg. Het 14e eeuwse kasteel met zijn opvallende verdedigingsmuren ligt boven de paleizen en fort van het Alcazaba en biedt een prachtig zicht over Malaga en de Middellandse Zee. Onderweg kan je een bezoekje brengen aan de Plaza de Toros en de stierenvechtarena. In het Museo Taurino Antonio Ordóñez kan je kostuums, foto’s en voorwerpen rondom het stierenvechten bewonderen. ’s Avonds geniet je van een traditioneel flamenco-optreden in een van de vele bars en restaurants in de stad. Flamenco is een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en een optreden is een geweldige manier om je tweede dag in Malaga af te sluiten.

Op de derde en laatste dag staat er nog een wandeling door de prachtige botanische tuinen van Malaga op het to-do lijstje. De Jardín de la Concepción ligt net buiten het stadscentrum en is een groene oase van rust waar het heerlijk flaneren is. Na de lunch op een van de zonnige terrasjes is het tijd voor nog wat last minute shopping alvorens de taxi in te springen die je terug naar de luchthaven brengt.

Lees ook: Verras je smaakpapillen tijdens een culinaire reis naar de Verenigde Staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *