Alexis Quaretti van Oceania Cruises opgenomen in Maîtres Cuisiniers de France

Alexis Quaretti, de Senior Culinary Director van Oceania Cruises, is opgenomen in Maîtres Cuisiniers de France. Chef Quaretti werd in de gerenomeerde vereniging geïntroduceerd door Oceania Cruises’ Vice President of Culinary Eric Barale. Oceania Cruises is de enige grote cruisemaatschappij met twee Master Chefs of France.

alexis quaretti oceania cruises
Chef Eric Barale (link) en Chef Alexis Quaretti (rechts) aan boord van Vista, het nieuwe schip van Oceania Cruises

Oceania Cruises, ’s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruiserederij, kondigt met trots aan dat Chef Alexis Quaretti, Senior Culinary Director, is opgenomen in de prestigieuze echelons van de Maîtres Cuisiniers de France. Quaretti voegt zich bij Oceania Cruises’ Vice President of Culinary Eric Barale, die als peetvader van Quaretti in het programma diende. Als zodanig is Oceania Cruises de enige grote cruisemaatschappij met twee meesterkoks van Frankrijk.

De vereniging van Meesterkoks van Frankrijk werd opgericht in 1951. Het doel is om de Franse culinaire kunsten over de hele wereld te ondersteunen en te promoten. Deze missie wordt belichaamd door de chef-kokleden, aangezien zij ambassadeurs zijn van de Franse keuken en cultuur en verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van dit erfgoed aan hun leerlingen.

“Het is echt opmerkelijk dat twee meesterkoks van Frankrijk ons ​​culinaire team leiden”, zegt Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Chef-kok Eric en chef-kok Alexis zijn beiden al lang lid van het culinaire team, Eric was een van de eerste leden van de culinaire familie van Oceania Cruises en Alexis kwam kort daarna bij ons in 2004. De voelbare verwantschap en passie binnen het culinaire team bewijzen dat Oceania Cruises niet alleen The Finest Cuisine at Sea serveert, maar ook het beste culinaire team op zee heeft.”

“Het is echt een van de grootste eerbewijzen in mijn carrière om opgenomen te worden in de Meesterkoks van Frankrijk, en ik kijk er oprecht naar uit om deel uit te maken van deze prestigieuze organisatie”, aldus Alexis Quaretti, Senior Culinary Director bij Oceania Cruises. “Ik ben er altijd trots op geweest om de Franse culinaire idealen te vertegenwoordigen en ik heb het geluk dat ik het beste van het beste naar Oceania Cruises kan brengen. Ik wil mijn vriend en collega chef-kok Eric Barale bedanken voor het feit dat hij gedurende het hele proces mijn peetvader is geweest en mij gedurende mijn hele carrière constant heeft begeleid en geadviseerd.”

Gedreven door de wens om van Oceania Cruises een bestemming te maken voor plezierzoekers die op zoek zijn naar unieke ervaringen, heeft Quaretti een menu samengesteld met universele wereldsmaken met zijn eigen Franse expertise en unieke voorliefde voor diverse producten. Zijn steeds wisselende menu’s vieren de meest verse ingrediënten en zijn geïnspireerd door zijn thuisland Frankrijk en zijn wereldreizen. Als manager voor de ontwikkeling van nieuwe recepten heeft Quaretti elk gerecht dat op een schip van Oceania Cruises wordt geserveerd ontworpen, gemaakt en getest. Hij en zijn getalenteerde team creëren elk jaar ongeveer 300 nieuwe recepten om de menu’s aan boord voortdurend te vernieuwen en verbeteren.

Meer informatie over het luxe product van Oceania Cruises, de voortreffelijke keuken en de vakkundig samengestelde reiservaringen vind je op OceaniaCruises.com.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises lanceert nieuwe Epicurean Explorer Tours en Culinary Arts Kitchen Experiences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *