6 redenen voor een zomers bezoek aan Innsbruck

De regio van Innsbruck is een populaire winterbestemming. Ook in de zomer is de regio een absolute aanrader. Dit zijn alvast 6 redenen voor een zomers bezoek aan Innsbruck.

1. Stadsavontuur in de natuur

De stad is de meest voor de hand liggende plaats om te verblijven en dat hoeft niet te verbazen. Zo kan je het beste genieten van het bruisende stadsleven van Innsbruck. Maar heb je nood aan rust en natuur dan ben je binnen een halfuur omgeven door adembenemende bergen. Zo is het maar een korte rit vanuit de stad naar de Nordkette-bergketen, goed voor spectaculaire uitzichten. Het beste van twee werelden dus.
 
2. Rijke geschiedenis

Innsbruck biedt een overvloed aan historische bezienswaardigheden. Zo kan je er onder meer het imposante keizerlijke paleis Hofburg verkennen of het Gouden Dak, een iconisch symbool van de stad, bewonderen. Keizer Maximiliaan I liet het Huis met het Gouden Dak bouwen tussen 1497 en 1500. Met zijn 2.657 vergulde koperen dakpannen en rijke fresco- en reliëfversieringen is de erker midden in de oude binnenstad de beroemdste bezienswaardigheid van Innsbruck

3. Familievakantie

De regio Innsbruck is ideaal voor gezinnen. Zowel in de musea als in de buitenlucht zijn er talloze activiteiten en attracties voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje pretpark? Of een speurtocht in Innsbruck? Of een lama-wandeling?
 
4. Adrenalinerush

Ben je een durfal, dan zal het breed scala aan spannende activiteiten jouw hart beslist sneller doen slaan. Waag je aan bobsleeën, up stream surfing, mountain carts of paragliden. Goed voor een vakantie vol adrenalinekicks.

5. Sportieve activiteiten

Voor liefhebbers van wandelen en fietsen is de regio Innsbruck een waar paradijs. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen tocht door prachtige landschappen of een uitdagend avontuur in de bergen, Innsbruck biedt volop mogelijkheden voor sportieve activiteiten.
 
6. Gastronomie

Foodies zullen verrukt zijn van de gastronomische mogelijkheden in de regio. Niet alleen het culinaire aanbod is van hoog niveau, ook de bijzondere eetervaringen vallen in de smaak. Denk aan dineren in een gondel hoog boven de bergen, Daarnaast kan je trendy restaurants in het centrum van Innsbruck ontdekken of de dag beginnen met een uitgebreid ontbijt bovenop de skischans. Tijdens een verblijf in Innsbruck worden ook de smaakpapillen verwend.

Lees ook: 72 uur op ontdekking in het bruisende Malaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *