Succesvolle lancering Green Fares van Lufthansa Group

Lufthansa Group is de eerste luchtvaartgroep ter wereld die een vliegtarief aanbiedt waarbij de individuele, vluchtgerelateerde CO₂-uitstoot wordt gecompenseerd. Het nieuwe Green Fares-aanbod voor duurzamere reizen kan sinds half februari worden geboekt. In de eerste 100 dagen sinds de introductie hebben al zo’n 200.000 gasten gekozen voor een Green Fares-vlucht binnen Europa of naar Noord-Afrika en zo bijgedragen aan duurzamer vliegen.

brussels airlines

De Green Fares maken het mogelijk om met één klik duurzamer te vliegen, want de nieuwe tarieven omvatten compensatie van de vluchtgerelateerde CO₂-uitstoot. Dit wordt bereikt door 20 procent Sustainable Aviation Fuel (SAF) te gebruiken en 80 procent door bij te dragen aan hoogwaardige klimaatbeschermingsprojecten. De Green Fares bieden ook extra status miles en een gratis omboekmogelijkheid. Deze specifieke tarieven worden aangeboden door Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Edelweiss, Eurowings Discover en Air Dolomiti op meer dan 730.000 vluchten per jaar binnen Europa en naar Marokko, Algerije en Tunesië. De Green Fares kunnen worden geboekt via de boekingsportalen van de luchtvaartmaatschappijen.

Lufthansa Group biedt breed portfolio aan compensatiemogelijkheden

De luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group bieden hun gasten verschillende mogelijkheden om de CO₂-uitstoot van een individuele vlucht te compenseren – van een “groen tarief” en aanvullende compensatieaanbiedingen tijdens het boekingsproces tot de mogelijkheid om tijdens de vlucht of daarna een individuele bijdrage te leveren. Momenteel compenseert drie procent van de passagiers de CO₂-uitstoot via een van de aanbiedingen in de reisketen. Het doel van de Lufthansa Group is om tegen het einde van het jaar vijf procent van haar passagiers te inspireren om duurzamer te reizen. Vorig jaar hebben passagiers van Lufthansa Group ongeveer 43.900 ton CO₂ gecompenseerd door de aankoop van duurzame vliegtuigbrandstof en ongeveer 380.000 ton CO₂ door hoogwaardige langetermijnprojecten voor klimaatbescherming.

Lufthansa Group streeft ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen na

Lufthansa Group heeft zichzelf ambitieuze klimaatbeschermingsdoelen gesteld en streeft naar een neutrale CO₂-balans in 2050. Al tegen 2030 wil de groep haar netto CO₂-emissies halveren ten opzichte van 2019 door middel van onder meer reductie- en compensatiemaatregelen. Voor een effectieve klimaatbescherming richt de groep zich met name op een versnelde modernisering van de vloot, het gebruik van SAF, de voortdurende optimalisering van de vluchtoperaties en aanbiedingen voor haar particuliere reizigers en zakelijke klanten om een vlucht of het vervoer van vracht duurzamer te maken. Bovendien steunt de Lufthansa Group al vele jaren actief het wereldwijde klimaat- en weeronderzoek.

Lees ook: Brussels Airlines serveert opnieuw Neuhaus chocolade aan boord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *