nhow Rotterdam: Wegdromen in Manhattan aan de Maas

Het nhow Rotterdam hotel is een van de meest bijzondere hotels van Rotterdam. Het moderne en luxueuze hotel heeft een opvallende architectuur en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Stijlvol en opvallend is wel het minste wat je kan zeggen van het opmerkelijk strakke gebouw dat staat te pronken naast de elegante Erasmusbrug in Rotterdam. De ligging op de Wilhelminapier aan de oevers van de Nieuwe Maas, vanwaar tienduizenden Europeanen tussen 1873 en 1973 met de Holland-Amerika Lijn de Atlantische Oceaan overstaken, vormde de inspiratie voor de naam van het gebouw: De Rotterdam.

Het iconische bouwwerk, dat bestaat uit drie torens van bijna 150 meter hoog, werd ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Hij ontwierp De Rotterdam als een verticale stad waar je, verdeeld over 38 verdiepingen, luxe-appartementen, cafés en restaurants, parkings, fitness, kantoren en een viersterrenhotel kan vinden.

A room with a view

Er zijn zo van die hotels waar je gewoon eens wil overnachten, en het nhow in Rotterdam is er zo eentje dat al lang op ons verlanglijstje stond. Tijdens een recent bezoek aan de stad hadden we eindelijk de gelegenheid om een nacht in het opvallende hotel door te brengen.

Bij aankomst aan het nhow hotel worden we meteen welkom geheten door een opvallende grote rode letter n en een al even opmerkelijke groene neushoorn aan de ingang. Leuk, eigenzinnig en die laatste met een hoge aaibaarheidsfactor. Omdat er best wel wat passage in de straat is beslissen we het knuffelen uit te stellen naar een rustiger moment. We gaan snel door de draaideur en komen meteen in de mooie ruime lobby waar de receptiemedewerkers ons vriendelijk welkom heet. Rechts in de lobby siert een graffititekening de marmeren muur. In de kleine grab’n’go in de hoek vind je last-minute souvenirs, snacks, snoep en drankjes.

Na het inchecken brengt de lift ons in no-time naar onze hotelkamer op de 22ste verdieping. In totaal heeft het hotel 278 kamers die zijn ontworpen om comfort en stijl te bieden aan haar gasten. Wat ons meteen opvalt is de overzichtelijke moderne inrichting en de kamerhoge ramen die ervoor zorgen dat onze kamer baadt in het licht. Door de ramen hebben we trouwens een prachtig uitzicht over het zuidelijke deel van de stad. De kamers aan de andere kant van het gebouw hebben uitzicht op het centrum van de stad en de rivier Nieuwe Maas. Het doet ons er meteen aan denken om volgende keer zeker een city view te boeken.

De kamer zelf is voorzien van alle moderne voorzieningen zoals airconditioning, gratis WiFi, een minibar, een Nespresso-machine en een flatscreen-tv. De tv is trouwens slim ingewerkt in een grote spiegelwand waardoor ze, wanneer ze uitstaat, netjes verborgen is. Qua kleurenpalet zijn het vooral wit (muren, zwevend bureaublad) en grijs (muur, plafond, bijzettafels) die overheersen in de kamer. Een opvallend rood kussen met een goudkleurige letter n en twee comfortabele lichtblauwe fauteuils (Lazy Bastard van Montis) zorgen voor enkele kleuraccenten. Een grijs bijzettafeltje met leeslamp complementeert het strakke design. Een gele band aan de verduisterende gordijnen en twee kleurrijke figuurtjes aan de muur die als kledinghaken dienst kunnen doen, zorgen voor een speels element.

De strakke, witte badkamer zit verscholen achter een glazen wand met reflecterende stickers. Er is een ruime inloopdouche, wastafel met daarboven een verwarmde badkamerspiegel, een make-upspiegel en een toilet. De heerlijke verzorgingsproducten zijn van het huismerk van de hotelketen.

Relaxing with a view

Het nhow hotel biedt diverse ontspanningsfaciliteiten waaronder een fitnessruimte, een sauna en een stoomcabine. Daarnaast heeft het hotel ook een was- en stomerijservice, en een conciërgeservice. In De Rotterdam zelf is er voldoende parkeergelegenheid. Zo staat onze wagen meteen veilig wanneer wij de stad onveilig maken.

Maar eerst gaan we aperitieven in Gastrobar Elvy. Deze ligt op de zevende verdieping van het hotel en heeft een strak interieur dat helemaal past bij de rest van het hotel. Door de plafondhoge ramen en vanop het buitenterras heb je een indrukwekkend uitzicht. ’s Ochtends is dit trouwens ook de plek waar je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet. De ontbijtgranen, yoghurt, fruit, sapjes, warme gerechten en verse broodjes worden er op een creatieve manier aangeboden en zorgen voor de perfecte start van de dag.

Overdag kan je in de bar genieten van een ruime keuze aan streetfood en internationale gerechten, met vegetarische opties. Of je kan er ook gewoon terecht voor enkele verfrissende drankjes en heerlijke cocktails. Voor wie de sky de limit is biedt de bar op het dak een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de Nieuwe Maas. Het restaurant van het hotel is gesloten op zondag, maar er zijn voldoende alternatieven in de directe omgeving om elke dag van de week je honger te stillen.

nhow rotterdam hotel
Manhattan aan de Maas

Het nhow hotel is ideaal gelegen om Rotterdam te verkennen. Naast het hotel ligt de Cruise Terminal Rotterdam van waaruit je de meest uitzonderlijke bestemmingen per cruiseschip kan ontdekken. Iets verderop ligt trouwens het voormalige hoofdkwartier van de Holland-Amerika Lijn. Via de Rijnhavenbrug, of met een watertaxi, bereik je de ss Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van Holland America Line. Andere bezienswaardigheden waaronder de Erasmusbrug, de Oudehaven (een van de oudste havens van Rotterdam), de Markthal en de beroemde kubuswoningen liggen eveneens op loopafstand. Ook het Museumpark Rotterdam, de Fenix Food Factory, de Binnenrotte en de Koopgoot liggen in de buurt. Het Centraal Station van Rotterdam ligt op ongeveer 3 km van het hotel en bereik je in minder dan 15 minuten met het openbaar vervoer.

Het chique en stijlvolle viersterrenhotel nhow Rotterdam hotel is een geweldige keuze voor zowel zakenreizigers als toeristen. De comfortabele designkamers staan garant voor een heerlijke nachtrust en bieden een prachtig zicht op de stad en de Nieuwe Maas. De ligging aan de voet van de Erasmusbrug zorgt ervoor dat alle bezienswaardigheden binnen bereik liggen. En omdat het hotel vlak naast de cruiseterminal ligt is het ook nog eens een prima keuze voor wie vanuit Rotterdam op cruise vertrekt.

Lees ook: Reis rond de wereld aan boord van Happy ship Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *