Regent Seven Seas Cruises presenteert 128 nieuwe culinaire landexcursies

Regent Seven Seas Cruises tilt de culinaire cruisebeleving naar ongekende hoogten met 128 nieuwe fascinerende culinaire landexcursies rondom de Middellandse Zee. Deze buitengewone excursies, die zijn samengesteld in samenwerking met lokale chef-koks en culinaire experts, beloven gasten een onvergetelijke reis door Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje en Turkije en een kennismaking met de allerbeste regionale delicatessen en de geheimen van de authentieke keuken.

regent seven seas cruises

Aan boord van de schepen van Regent Seven Seas Cruises geniet je van het beste op zee en aan land. Ervaren luxe reizigers hebben namelijk keuze uit een groot aantal zinnenstrelende excursies. Lokale gidsen nemen gasten mee op een ontdekkingsreis met exclusieve wijnproeverijen, kookworkshops en exquise gerechten. Deze nieuwe en met zorg samengestelde culinaire avonturen laten opnieuw zien dat Regent luxe reizigers aan land en op zee onvergetelijke momenten wil laten beleven. Regent biedt wereldwijd ongeveer 5000 landexcursies aan en maar liefst een kleine 3900 daarvan zijn gratis voor gasten als onderdeel van de Regent-ervaring, die de beste waarde biedt in luxe cruisen.

“Wij zijn verheugd dat wij ons aanbod aan landexcursies opnieuw hebben kunnen uitbreiden en gasten met een passie voor reizen en gastronomie hun hart kunnen ophalen tijdens een cruise rond de Middellandse Zee aan boord van The World’s Most Luxurious Fleet,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Het gebied rond de Middellandse Zee met zijn rijke historie en cultuur die zo bepalend zijn voor de verrukkelijke keuken, vormt het perfecte decor voor deze culinaire avonturen waarvan het water je in de mond loopt.”

Epicurean Perfection

De landexcursies met een culinair thema zijn onderdeel van Epicurean Perfection. Dit programma van Regent is een ode aan de smaken van de wereld tegen een achtergrond van de adembenemende schoonheid, de legendarische geschiedenis en de bruisende culturen van de bestemmingen die worden bezocht. Het programma is een culinaire ontdekkingsreis die gasten aan boord van The World’s Most Luxurious Fleet een ruim aanbod aan mogelijkheden biedt om de fijnproever in zichzelf te verwennen.

regent seven seas cruises culinairy arts kitchen

Epicurean Perfection is namelijk meer dan alleen de gastronomische ervaring aan boord. Gasten maken kennis met de smaken van de wereld om zich heen middels Epicurean Indulgence, Epicurean Explorations en Epicurean Enrichment.

Epicurean Indulgence biedt luxe gasten het genot van exquise gerechten met de mooiste wijnen en sterke dranken in tot wel vijf restaurants aan boord. Epicurean Explorations is een culinaire ontdekkingstocht aan land – gasten wandelen samen met een chef-kok over markten, bezoeken lokale ambachtelijke telers en proeven gerechten in bekroonde restaurants. In het kader van Epicurean Enrichment leren gasten tijdens Culinary Arts Kitchen workshops van chef-koks de kneepjes van het culinaire vak en tijdens Epicurean Spotlight Voyages verzorgen wereldberoemde chef-koks en wijnkenners presentaties, proeverijen en meer.

Het programma Epicurean Perfection, dat gasten een ongekende ervaring belooft, is onderdeel van de all-inclusive beleving waar gasten tijdens de luxe cruises met Regent Seven Seas Cruises aan boord en aan land van genieten.

Hoogtepunten van de nieuwe culinaire landexcursies van Regent in Europa

Minoan Gastronomy Through History – Heraklion (Kreta), Griekenland – inbegrepen

Volg een kookworkshop bij een restaurant in Amnisiades Park, te midden van oude olijfbomen. Ontdek het oude Minoïsche dieet en proef onder het genot van wijnen de gerechten met ingrediënten als vis, geit, hert, linzen, fruit en noten. Gasten duiken in de smaken en geschiedenis van de eerste bewoners van Kreta en bereiden tijdens deze kennismaking met de Minoïsche cultuur een authentieke maaltijd met lokale biologische ingrediënten. Een aantal gerechten wordt bereid in een Minoïsche oven met olijfolie van de bomen in het park.

Cooking Class with Local Chef – Pergamum (Dikili), Turkije – inbegrepen

Leer om zelf traditionele Turkse gerechten te bereiden in een restaurant in Bergama in een decor van Griekse en Romeinse ruïnes. Voorafgaand aan de kookworkshop krijgen gasten een rondleiding langs de historische plaatsen in de stad. Aansluitend bereiden ze met voornamelijk lokale ingrediënten en onder leiding van de chef-kok regionale gerechten zoals een herderssalade, Yuvalama-soep en Adana kebab met lam. Tijdens de lunch nuttigen deelnemers de gerechten die ze zelf bereid hebben, met daarbij lokale wijnen. In de keuken wordt gebruikgemaakt van verse, smaakvolle ingrediënten van het seizoen – het menu kan dus variëren.

Farm to Table Amalfi-Style – Amalfi/Positano, Italië – Regent Choice €114 per gast 

Ga mee op een rondleiding over een biologische familieboerderij in Scala, een dorpje op een heuvel dat in de vierde eeuw na Christus werd gesticht. Maak kennis met biologische landbouw en proef de pure smaken van groenten en fruit. Geniet bij een panoramisch uitzicht van een inspirerende lunch met verse producten van de boerderij. Het menu wordt dagelijks samengesteld op basis van de oogst van de dag. De boerderij staat in het binnenland en is eigendom van de familie Ciccio. Leden van de familie zullen de gasten zelf rondleiden door de wijn- en boomgaarden en over de akkers vol groenten.

banner oceania cruises vista

Porto’s Port Wine Cellars – Porto, Portugal – Regent Choice €114 per gast

Stap in voor een rondrit door Porto en geniet aansluitend van een heerlijk diner met de beroemde portwijn. Het historische centrum van Porto is vanwege de architectonische betekenis door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedsite. Gasten bezoeken beroemde locaties zoals Casa da Música en de plaats waar Hendrik de Zeevaarder werd gedoopt. Aansluitend duiken ze onder in de Portugese cultuur voor een kennismaking met de productie van port. Bij Graham’ Port Lodge in Gaia is een proeverij van amuses die de smaak van de portwijnen, zoals de verfrissende Graham’s Extra Dry White, nog beter tot hun recht doen komen.

Ultimate Provence Specialties – Toulon, Frankrijk – Regent Choice €133 per gast

Ga na een bezoek aan het iconische Saint-Tropez mee op een buitengewone gastronomische trip door de Provence. De rit door het Zuid-Franse landschap is adembenemend, terwijl Saint-Tropez een vleugje glamour aan deze landexcursie geeft. Gasten bezoeken ook Ultimate Provence, een ecovriendelijke wijngaard met hotel in het grootste natuurpark van Frankrijk. Bezoek het wijnhuis en de biologische wijngaarden en geniet aansluitend van delicatessen als verse oesters, de heerlijkste vis en Franse kazen. De met zorg geselecteerde wijnen, waaronder de prijswinnende rosé van Ultimate Provence, maken de gastronomische beleving compleet.

Menorcan-Style Lobster – Mahon (Menorca), Spanje – Regent Choice €133 per gast

Proef Caldereta de langosta in het Sa Llagosta restaurant in Fornells. Deze stoofschotel, al meer dan een eeuw het traditionele gerecht van Menorca, wordt bereid met langoesten die worden gevangen in de wateren rond het eiland. Chef David Coca geeft zijn eigen draai aan dit gerecht, maar de basis van tomatensaus, ui en knoflook blijft. Sluit de maaltijd af met fláo, een nagerecht dat doet denken aan kwarktaart. Op weg naar Fornells genieten gasten van de adembenemende natuur op het eiland, waaronder Monte Toro.

Contacteer ons voor meer informatie en details over de nieuwe culinaire landexcursies en de all-inclusive luxe beleving aan boord van Regent Seven Seas Cruises.

Lees ook: Oceania Cruises en Footprints, partners van Belgische Wijngids Gault&Millau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *