Explora Journeys bevestigt orders voor twee schepen op waterstof

Explora Journeys heeft de bestellingen voor twee schepen op waterstof bevestigd en belooft haar streven naar een netto nul-koolstofemissiedoelstelling tegen 2050 voort te zetten door aanvullende nieuwe en geavanceerde milieutechnologieën voor de luxe schepen te onderzoeken.

explora V

Luxe cruisemaatschappij Explora Journeys heeft bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri de orders voor twee schepen op waterstof bevestigd en beloofd haar streven naar een netto nul-koolstofemissiedoelstelling tegen 2050 voort te zetten door aanvullende nieuwe en geavanceerde milieutechnologieën voor de luxe schepen te onderzoeken. Met de deal wordt een totale investering van € 3,5 miljard in zes luxe schepen voor Explora Journeys voltooid. De contracten zijn onderworpen aan toegang tot financiering volgens de praktijk in de sector.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman – Cruise Division, MSC Group, zei: “Met Explora Journeys hebben we een luxemerk gecreëerd dat succesvol is geweest in het herdefiniëren van luxe op zee. We zien een aanhoudende groei in het luxesegment en de investering in deze twee nieuwe schepen toont onze toewijding om binnen deze sector te blijven groeien en te investeren in schepen van de toekomst. Samen met Fincantieri zullen we de nieuwste technologie bestuderen die de wereld te bieden heeft en doorgaan met onze inzet om deze technologieën te introduceren om de efficiëntie over het hele spectrum van scheepsprestaties te vergroten. En natuurlijk zullen we doorgaan met het leveren van de allerbeste luxe reiservaring, waarbij we onze gasten met een duurzame ziel onderdompelen in de gemoedstoestand van de oceaan.”

oceania cruises vista banner

Michael Ungerer, Chief Executive Officer van Explora Journeys, voegde hieraan toe: “Duurzaamheid in luxe is het nieuwe vakmanschap en onze nieuwe twee bevestigde orders zijn een bewijs van onze vastberadenheid om onze kostbare oceanen te behouden en te beschermen. Dit is wat de veeleisende reiziger van morgen verwacht, dus het is absoluut noodzakelijk dat we niet alleen die verwachting waarmaken, maar dat we zulke ambities moeten en zullen overtreffen.”

EXPLORA V en EXPLORA VI zullen over nieuwe state-of-the-art energie-efficiëntiemaatregelen beschikken en zullen ook alternatieve brandstoffen zoals bio- en synthetisch gas en methanol kunnen gebruiken. Het bedrijf zal samenwerken met Fincantieri om de schepen uit te rusten met toekomstige technologieën, waaronder koolstofafvang en geavanceerdere afvalbeheersystemen. De twee bevestigde toevoegingen aan de vloot van Explora Journeys zullen in 2027 en 2028 worden geleverd.

Contacteer ons voor meer informatie en om uw luxe vakantie aan boord van Explora journeys te boeken.

Lees ook: Crystal presenteert inspirerende routes voor 2025

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *