Explora Journeys gaat samenwerking aan met chef-kok Emma Bengtsson

Chef-kok Emma Bengtsson van Aquavit NYC wordt de tweede gastchef in restaurant Anthology aan boord van EXPLORA I. De chef-kok met twee Michelinsterren zal haar kenmerkende keuken serveren tijdens Explora Journeys’ Noord-Amerikaanse en Caribische reizen.

Explora Journeys heeft een samenwerking aangekondigd met de gevierde chef-kok Emma Bengtsson en Aquavit NYC om een ​​ongeëvenaarde culinaire ervaring samen te stellen voor gasten aan boord van EXPLORA I. Chef Bengtsson zal de eerste vrouwelijke en in de VS gevestigde chef-kok zijn die haar culinaire talenten laat zien in het Anthology restaurant, een van de 11 culinaire ervaringen aan boord van het schip. Gasten kunnen van begin oktober tot eind maart genieten van haar samengestelde menu, waarbij Bengtsson meevaart tijdens de 9-daagse afvaart op 3 oktober 2023 van Quebec naar New York City.

Emma Bengtsson wordt geprezen voor haar creatieve interpretaties van klassieke gerechten en haar innovatieve culinaire aanpak waarin invloeden uit Scandinavië en de levendige smaken van New York City zijn verwerkt, terwijl ze haar focus op duurzaamheid en een diep respect voor lokale ingrediënten laat zien. Bengtsson, een pionier voor vrouwen op het gebied van lekker eten, is de eerste vrouwelijke Zweedse chef-kok en de tweede vrouwelijke chef-kok gevestigd in de VS die twee Michelin-sterren ontving. Haar kenmerkende stijl van eenvoud en duurzaamheid sluit naadloos aan bij het ethos van Explora Journeys van duurzame, lokaal geproduceerde eetervaringen die een culinaire ‘Ocean State of Mind’ creëren.

Michael Ungerer, CEO Explora Journeys, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking en zei: “Chef-kok Bengtsson is een inspiratiebron in de culinaire wereld, en we zouden niet blijer kunnen zijn haar te mogen verwelkomen aan boord van EXPLORA I. Anthology biedt een unieke een soort culinaire ervaring voor onze gasten, en we hebben al uitstekende feedback van onze gasten ontvangen over deze uitzonderlijke locatie. We kijken ernaar uit om samen te werken met chef-kok Bengtsson om onze gasten een verfijnde eetervaring te blijven bieden die haar onderscheidende culinaire stijl zal laten zien door middel van een verscheidenheid aan heerlijke gerechten.”

holland america line banner augustus 2023

Chef-kok Emma Bengtsson bracht haar enthousiasme voor de samenwerking over door te zeggen: “Ik ben blij om samen te werken met Explora Journeys om een ​​menu te creëren dat de waarden weerspiegelt die ik deel met het merk. Ik heb altijd een diepe waardering gehad voor de lokale keuken en duurzaam geproduceerde ingrediënten, dus ik kijk ernaar uit om deze aspecten naar Anthology te brengen en vooruitstrevende technieken te presenteren in combinatie met traditionele gerechten voor een uitstekende eetervaring.”

Bengtsson wilde voor de gasten van Anthology een menu creëren dat de culinaire essentie van haar keuken in restaurant Aquavit vertegenwoordigt. Door alleen de beste ingrediënten te gebruiken en de unieke Scandinavische smaakprofielen toe te passen die worden geproduceerd door roken, beitsen, fermenteren en drogen – allemaal basisprincipes bij Aquavit – heeft ze voor deze zeer speciale gelegenheid een onderscheidend andere eetervaring gecreëerd.

Restaurant Anthology van EXPLORA I is een culinair podium waarop gastchefs menu’s samenstellen in samenwerking met Franck Garanger, hoofd Culinair van Explora Journeys, waarbij mondiale keukens worden gepresenteerd samen met wijnarrangementen van illustere wijnmakers voor een unieke culinaire ervaring. Gevestigd in verfijnde, verfijnde elegantie, met de mogelijkheid om buiten te dineren, creëren lagere lichtniveaus en een onberispelijke service een intieme maar toch verhoogde sfeer.

Franck Garanger, hoofd Culinair bij Explora Journeys, zegt: “Het was een absoluut genoegen om samen te werken met chef-kok Emma Bengtsson en haar team bij Aquavit om dit ongelooflijke menu voor de gasten van EXPLORA I te creëren. Door de creatieve mix van Scandinavische invloeden en de levendige smaken van New York City te laten zien, volgt dit echt ons ethos van het verbinden van culturen en continenten door middel van culinaire ontdekkingen.”

Dineren bij Anthology is een bijzondere ervaring die ontdekking en verrijking mogelijk maakt, en maakt geen deel uit van het inclusieve culinaire aanbod. Er geldt een ervaringstoeslag – Proeverijmenu: EUR 190 ($210) per persoon, wijnarrangement: EUR 75 ($82) per persoon.

Contacteer ons voor meer informatie en om uw luxe vakantie aan boord van Explora journeys te boeken.

Lees ook: Oceania Cruises onthult inaugurele seizoensafvaarten voor Allura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *