Oceania Cruises onthult inaugurele seizoensafvaarten voor Allura

Oceania Cruises heeft de inaugurele seizoensafvaarten onthuld voor Allura, het nieuwste schip van de luxe rederij dat in de zomer van 2025 in dienst komt. Na haar openingsseizoen in Europa zal Allura naar Canada en New England varen in Noord-Amerika. Vervolgens zal het nieuwe schip haar eerste winterseizoen in het Caribisch gebied doorbrengen.

Oceania Cruises heeft de inaugurele seizoensafvaarten bekendgemaakt voor haar nieuwste schip, Allura, dat in de zomer van 2025 aan de vloot zal worden toegevoegd. De 26 inaugurele seizoensafvaarten bestrijken meer dan 92 bestemmingen op verschillende reizen van zeven tot 34 dagen.

Het nieuwe luxe schip zal beschikken over standaardkajuiten van maar liefst 291 vierkante meter, groter dan veel instapsuites op sommige ultra-luxe cruisemaatschappijen.

Als het tweede Allura Class-schip met 1.200 gasten volgt ze haar zuster Vista op, die afgelopen mei met grote wereldwijde bekendheid werd gelanceerd tijdens een schitterende doopceremonie en een uitverkocht debuutseizoen.

Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises: “De opwinding neemt al toe voorafgaand aan het debuut van Allura. Deze prachtige nieuwe toevoeging aan onze familie belichaamt de dynamische en oogverblindende toekomst van Oceania Cruises. Allura luidt de ultieme evolutie in van onze ervaring aan boord, en haar eerste seizoen is ontworpen om nieuwsgierige wereldreizigers te verleiden, hen in staat te stellen opnieuw verbinding te maken met geliefde favoriete bestemmingen en voor de eerste keer nieuwe te ontdekken.”

Trouw aan haar naam zal Allura tijdens haar Europese openingsseizoen naar enkele van de meest intrigerende en inspirerende bestemmingen reizen met bezoeken aan iconische steden en minder bekende juweeltjes zoals Cádiz, Cagliari, Messina, Palma de Mallorca, Palermo en Cinque Terre. Het schip zal overnachtingen aanbieden in Istanbul, Monte Carlo, Quebec City, Montreal en New York.

Volgend op haar zomerseizoen in de Middellandse Zee vaart Allura naar Canada en New England voor een verlengd seizoen in Noord-Amerika, alvorens haar eerste winterseizoen in het Caribisch gebied begint.

Del Rio: “Allura zal de evolutie van de Oceania Cruises-ervaring voortzetten. Bij hun introductie werden onze schepen Marina en Riviera aangekondigd als twee van de mooiste en meest perfecte cruiseschepen ooit gebouwd; Vista, en nu Allura, dragen deze visie uit en bouwen voort op de evolutie van perfectie en belichamen deze. We kunnen niet wachten om Allura te verwelkomen in de vloot.”

Hoogtepunten van Allura’s eerste seizoen

Maiden Voyage – Athene naar Istanbul, 8 juni 2025, 7 dagen: Athene (Piraeus), Griekenland; Santorini, Griekenland; Heraklion (Kreta), Griekenland; Rhodos, Griekenland; Bodrum, Turkije; Efeze (Kusadasi), Turkije; Canakkale (Troje), Turkije; Istanbul, Turkije.

Flourishing Rivieras – Rome naar Athene, 29 juli 2025, 17 dagen: Rome (Civitavecchia), Italië; Florence/Pisa/Toscane (Livorno), Italië; Portofino, Italië; Palma de Mallorca, Spanje; Barcelona, ​​Spanje; Saint-Tropez, Frankrijk; Monte Carlo, Monaco; Cinque Terre (La Spezia), Italië; Rome (Civitavecchia), Italië; Sorrento/Capri, Italië; Santorini, Griekenland; Rhodos, Griekenland; Antalya, Turkije; Bodrum, Turkije; Patmos, Griekenland; Athene (Piraeus), Griekenland.

Explorer’s Grand Crossing – Rome naar New York, 27 augustus 2025, 34 dagen: Rome (Civitavecchia), Italië; Salerno, Italië; Taormina (Sicilië), Italië; Valletta, Malta; Ibiza, Spanje; Valencia, Spanje; Barcelona, ​​Spanje; Provence (Marseille), Frankrijk; Cannes, Frankrijk; Monte Carlo, Monaco; Provence (Marseille), Frankrijk; Barcelona (Tarragona), Spanje; Palma de Mallorca, Spanje; Cartagena, Spanje; Malaga, Spanje; Gibraltar, VK; Tanger, Marokko; Sevilla (Cádiz), Spanje; Portimão, Portugal; Lissabon, Portugal; Funchal (Madeira), Portugal; Ponta Delgada (Azoren), Portugal; Horta (Azoren), Portugal; St. John’s, Newfoundland; Halifax, Nova Scotia; Bar Harbor, Maine; Boston, Massachusetts; Newport, Rhode Island; New York, New York.

Maples & Manors – New York naar Montreal, 18 oktober 2025, 11 dagen: New York, New York; Newport, Rhode Island; Boston, Massachusetts; Portland, Maine; Saint John (baai van Fundy), New Brunswick; Halifax, Nova Scotia; Sydney, Nova Scotia; Saguenay, Québec; Quebec Stad, Quebec; Montreal, Quebec.

Holiday Havens – Miami naar Miami, 21 december 2025, 14 dagen: Miami, Florida; Oranjestad, Aruba; Willemstad, Curaçao; Kralendijk, Bonaire; St. George’s, Grenada; Kingstown, St. Vincent; Bridgetown, Barbados; Roseau, Dominica; St. John’s, Antigua; Philipsburg, St. Maarten; Miami, Florida.

Culinaire hoogtepunten aan boord van Allura

Naast voortreffelijke reisroutes is Allura geen uitzondering als het gaat om het serveren van The Finest Cuisine at Sea. Gasten zullen zich vergenoegen aan speciale eetgelegenheden, waaronder de nieuwe kenmerkende restaurants Ember en Aquamar Kitchen, zonder extra kosten; en geniet van innovatieve en verrassende cocktails geserveerd door meestermixologen in de Founders Bar.

Oceania Cruises is de enige cruisemaatschappij met twee Franse meesterkoks en Allura zal één chef-kok voor elke 10 gasten hebben, waardoor 50% van de bemanningsleden zich toelegt op culinaire ervaringen

Bovendien zal Allura een uitgebreid Culinairy Center aanbieden, en een bijbehorende Chef’s Studio, waar culinaire geheimen zullen worden gedeeld door de getalenteerde chef-instructeurs aan boord. Het nieuwe schip zal ook beschikken over een nieuwe Crêperie waar ’s ochtends vers gemaakte crêpes en wafels op bestelling worden geserveerd en’ s middags een decadente reeks gelatos.

De inaugurele seizoensafvaarten voor Allura gaan op 13 september 2023 in de verkoop.

Contacteer ons voor meer informatie over het luxe aanbod, de voortreffelijk vervaardigde keuken en de vakkundig samengestelde reiservaringen van Oceania Cruises.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises presenteert nieuwe spabehandelingen op Seven Seas Grandeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *