Explora Journeys viert dubbele mijlpaal

Na de succesvolle oplevering van EXPLORA I heeft luxe rederij Explora Journeys een nieuwe, dubbele mijlpaal gevierd. De rederij vierde de tewaterlating van EXPLORA II en het snijden van het eerste staal van EXPLORA III.

Slechts twee maanden na de oplevering van EXPLORA I vordert de bouw van de vloot van Explora Journeys aan een snel tempo. Vandaag vierde het merk twee maritieme mijlpalen tijdens een dubbel evenement op Fincantieri’s Sestri Ponente-scheepswerf nabij Genua in Italië. Tijdens de ceremonie vierde het merk zowel de tewaterlating van EXPLORA II als het snijden van het eerste staal van EXPLORA III.

Michael Ungerer, Chief Executive Officer van Explora Journeys, zei: “Het dubbele evenement van vandaag markeert een nieuwe grote stap voorwaarts in onze missie om oceaanreizen opnieuw te definiëren voor de veeleisende luxe reizigers van vandaag. Na de succesvolle lancering van EXPLORA I en de ongelooflijk positieve feedback van de eerste gasten, reisadviseurs en media, die de kans kregen om de Ocean State of Mind te ervaren, gaat het verhaal verder en zijn we nu meer dan blij om getuige te zijn van de volgende belangrijke constructiemijlpalen voor zowel EXPLORA II als ons eerste LNG-aangedreven schip EXPLORA III. We zijn er trots op dat onze vier schepen door Fincantieri worden gebouwd, wat onze betrokkenheid bij Italië nog eens onderstreept.”

De tewaterlating is een traditioneel maritiem evenement dat een belangrijk moment vertegenwoordigt in de bouw van een nieuw schip. Het is de eerste keer is dat het schip het water raakt en vervolgens de laatste bouwfase ingaat om het interieur en de uitrusting te voltooien. EXPLORA II zal in de zomer van 2024 aan haar eerste reis beginnen. Het schip zal haar eerste seizoen in de Middellandse Zee doorbrengen met het ontdekken van de meest opvallende locaties van de Mare Nostrum, inclusief Italiaanse bestemmingen zoals Portofino, Argentario, Rome, Sorrento, Palermo, Syracuse, Trapani, Lipari, Cagliari, Alghero en de Smaragdkust.

holland america line banner augustus 2023

Met de traditionele staalsnijceremonie vierde het merk de start van de bouw van EXPLORA III. Het derde schip van de rederij zal in de zomer van 2026 in gebruik worden genomen en is het eerste van de Explora-vloot die zal aangedreven worden door vloeibaar aardgas (LNG). Dit is momenteel ’s werelds schoonste maritieme brandstof die op grote schaal beschikbaar is, en die een sleutelrol speelt bij het koolstofvrij maken van de internationale scheepvaart.

In januari 2024 begint de bouw van EXPLORA IV. Het vierde schip zal eveneens aangedreven worden door LNG en zal begin 2027 klaar zijn.

Contacteer ons voor meer informatie en om uw luxe vakantie aan boord van Explora journeys te boeken.

Lees ook: Oceania Cruises tilt cruise-ervaring naar een hoger niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *