Brussels Airlines haalt tweesterrenchef Michaël Vrijmoed aan boord

Vanaf 1 oktober 2023 genieten Business Class passagiers op de langeafstandsvluchten van Brussels Airlines van creaties van de hand van de Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed van het gelijknamige restaurant Vrijmoed. Vrijmoed is de veertiende sterrenchef in een rijtje van Belgische topchefs waarmee de luchtvaartmaatschappij sinds 2013 samenwerkt.

Wat tien jaar geleden met gastronomische menu’s van sterrenchef Geert Van Hecke begon, is anno 2023 uitgegroeid tot een ware traditie voor de reizigers op intercontinentale vluchten bij Brussels Airlines. Elk jaar bedenkt een Belgische Star Chef een driegangenmenu op basis van typische Belgische recepten en ingrediënten. Vanaf oktober komen de menu’s, die elke drie maanden zullen veranderen, uit de hoed van tweesterrenchef Michaël Vrijmoed. De bijhorende wijnen van Belgische bodem zijn net als de voorbije jaren zorgvuldig uitgekozen door Master of Wine, Jan De Clercq. De Belgische, lokale bieren zijn dan weer geselecteerd door Biersommelier Sofie Vanrafelghem.

“Het is een hele eer om als sterrenchef voor de Business Class reizigers van Brussels Airlines te mogen koken. Ik treed er in de voetsporen van Peter Goossens, één van mijn leermeesters mee. Hij was in 2015 als sterrenchef voor de luchtvaartmaatschappij aan de slag. Ik zal de wereld via mijn gerechten voor Brussels Airlines onder meer de smaakvolle Belgische groenten leren ontdekken net als enkele Oost-Vlaamse streekbieren en kazen van kaasraffineurs Van Tricht,” ​aldus Michaël Vrijmoed, chef-kok van het Oost-Vlaamse tweesterrenrestaurant Vrijmoed.

Vrijmoed startte zijn culinaire carrière als sous-chef in Hof van Cleve als rechterhand van topchef Peter Goossens. In 2013 startte hij zijn eigen restaurant in Gent. De voorbije jaren groeide dat uit tot één van de beste groenterestaurants ter wereld.

Restaurant Vrijmoed behoort tot één van de beste groenterestaurants van de wereld en dat vertaalt zich ook in de menu’s die Michaël Vrijmoed heeft samengesteld voor Brussels Airlines. De Business Class reizigers op de intercontinentale vluchten kunnen kiezen uit twee voorgerechten waaronder rode biet met Doyenné du Comice peer, mosterdzaad en saus van mierikswortel. Als hoofdgerecht is er als vegetarische keuze een knolseldervariatie (met grondwitloof en krokante aardpeer). Daarnaast is er de keuze tussen Fazant (met grondwitloof grondwitloof, boschampignons, veenbessen, zilveruitjes, aardpeer, fine champagne saus en aardpeerpuree) of Paling in ’t groen (met kruidensalade en kasteelaardappelen. Als afsluiter kunnen reizigers kiezen uit een kaasplankje met Oost-Vlaamse klassiekers als Belgische Wittekop of Biloete, twee kazen uit het Oost-Vlaamse Lotenhulle of Hazelnoot-chocolade taart met vanille-koffiesaus als dessert.

Lees ook: Holland America Line biedt in 2024 meer afvaarten aan vanuit Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *