Holland America Line biedt in 2024 meer afvaarten aan vanuit Nederland

In 2024 breidt Holland America Line het aantal cruises met vertrek vanuit Nederland uit. De twee nieuwste Pinnacle-klasse schepen Rotterdam en Nieuw Statendam krijgen Nederland als thuisbasis. Nieuw Statendam zal 4 afvaarten vanuit Amsterdam aanbieden.

Meer en meer Belgische en Nederlandse reizigers, waaronder ook de ‘new to cruisers’, hebben het gemak ontdekt om in Nederland in te schepen voor een vakantie op zee. Om aan de toegenomen vraag te voldoen plant Holland America Line volgend jaar 24 rondreizen met vertrek vanuit Nederland. De rederij zal 18 cruises vanuit Rotterdam met de Rotterdam en 2 cruises met de Zuiderdam vanuit IJmuiden aanbieden. De Nieuw Statendam zal 3 cruises vanuit Amsterdam en 1 cruise vanuit Rotterdam aanbieden.

Cruisen vanuit Nederland: een succesformule

De Nederlandse cruisehavens Rotterdam en Amsterdam zijn vanuit België makkelijk en snel bereikbaar met het openbaar vervoer of de auto. Een ander groot voordeel is dat je geen vlucht moet boeken en je hoeft je koffer maar één keer uit te pakken. Het Nederlandse karakter van Holland America Line met deels Nederlands sprekend personeel en Nederlandstalige dagprogramma’s en menu’s zijn eveneens een grote plus voor reizigers uit Nederland en België.

‘Dit jaar, 2023, merken we goed dat deze formule met vertrek van dichtbij huis bekender en gewilder wordt. Het is een zeer comfortabele manier van reizen, maar ook prijs/kwalitatief interessant. Het grote succes van dit jaar is een goede indicator voor volgend jaar. Het is daarom raadzaam om tijdig te reserveren voor een cruise in 2024 met vertrek vanuit Nederland met volgend jaar dan ook nog eens met de twee nieuwste schepen uit de vloot, aldus Nico Bleichrodt, vice-president international sales van Holland America Line.

Nieuwigheden Europees cruiseseizoen 2024

Nieuw en uniek is het feit dat gasten volgend jaar op de twee nieuwste schepen van Holland America Line zullen kunnen genieten van een cruise mét vertrek vanuit Nederland, aan boord van Nieuw Statendam en Rotterdam.

Nieuw Statendam zal in 2024 met 4 cruises vanuit Amsterdam vertrekken. Daarnaast blijven een aantal vertrekken aan het begin van het seizoen behouden vanuit Rotterdam. Een nieuwe route is de unieke 14 Nachten rondreis ‘Allure Van De Canarische Eilanden.’ Op 21 april gooit Nieuw Statendam de trossen los in Rotterdam om koers te zetten naar de Canarische Eilanden (Madeira, Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote). Twee weken later is het schip terug in Rotterdam.

Ook nieuw is de 14 Nachten ‘Parels Van De Baltische Staten’  vanuit Rotterdam (vertrek 5 mei 2024) met nog meer aandacht voor de mooie Scandinavische steden (Stavanger, Oslo, Stockholm, Helsinki en Tallinn), eilanden als Bornholm en Visby en de mogelijkheid om Hamburg en Berlijn te bezoeken. De ontscheping is voorzien in Kopenhagen.

Nieuw Statendam zal ook een viertal nieuwe cruises tussen Kopenhagen en Reykjavik varen, zoals de 7 nachten ‘Noorse En IJslandse Fjorden’ (vertrek 1 juni) van Kopenhagen naar Reykjavik, de 7 nachten ‘IJslandse En Schotse Eilanden’ (vertrek 8 juni) van Reykjavik naar Kopenhagen, de 11 nachten ‘IJsland En Overtocht naar Groenland’ (vertrek 29 juni) van Kopenhagen naar Reykjavik en de ‘10 Nachten IJslandse en Schotse Mysteries’ (vertrek 10 juli) van Reykjavik naar Amsterdam. Top IJslandse bestemmingen als  Akureyri, Eyjafjordur, Isafjordur, Heimaey, Berufjordur, Djupivogur worden aangedaan, alsook een uitstapje naar Groenland en Schotse bestemmingen als Inverness, Edinburgh, Kirkwall en Isle of Skye.

Het vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam VII, zal volgend jaar van 27 april tot 28 september de stad Rotterdam als thuishaven hebben voor met name 7-daagse rondreiscruises naar o.a. Noorwegen, IJsland, Noordkaap, Groot-Brittannië, Schotland, Ierland en de Baltische Staten. ‘Dat Rotterdam VII voor langere tijd naar Rotterdam komt volgend jaar, wordt met veel enthousiasme ontvangen. Hoe mooi is het niet dat het schip dat de naam Rotterdam draagt, ook daadwerkelijk kan vertrekken uit haar thuishaven. De naam Rotterdam is al 150 jaar sterk verbonden met Holland America Line en uiteraard zijn wij er bijzonder trots op dat ze naar hier komt. Voor onze gasten kent een vertrek uit Rotterdam alleen maar voordelen’, aldus Bleichrodt.

De eerste cruise met vertrek én retour vanaf Rotterdam is de 7 nachten ‘Smaak van Noorwegen en Schotland’ cruise (vertrek 27 april) langs Eidfjord, Hardangerfjord, Stavanger, Shetland Eilanden en Edinburgh. Een andere hoohgtepunt wordt de 7 nachten ‘Scandinavische Fjorden en Hoofdsteden’ cruise langs Kopenhagen, Oslofjord, Oslo, Frederikstad, Farsund met vertrek op 24 augustus). 

Overzicht van de 2024 rondreiscruises met schip Rotterdam vanuit (en retour naar) stad Rotterdam:

 • 7 nachten rondreis kennismakingscruise ‘Smaak van Noorwegen en Schotland’ (vertrek 27 april 2024)
 • 7 nachten ‘Scandinavische Fjorden en hoofdsteden ‘(vertrek 24 augustus)
 • 7 nachten ‘Noorse Legenden’ langs de prachtige Noorse fjorden Eidfjord, Hardangerfjord, Geiranger en Bergen (vertrek op 4 mei, 25 mei, 22 juni, 27 juli, 17 augustus, 21 september). Deze 6 cruises kunnen qua routes van elkaar verschillen per afvaartdatum.
 • 7 nachten ‘Vikingsaga’s’ langs het Oslofjord, Oslo, Kristiansand, Stavanger en het adembenemende Sognefjord (vertrek op 1 juni, 29 juni, 20 juli, 14 september). Deze 4 cruises kunnen qua routes van elkaar verschillen per afvaartdatum.
 • 14 nachten ‘Groot-Brittannië, Schotland en Ierland’ met o.a. stops nabij Edinburgh, Inverness, Isle of Lewis en Skye, Belfast, Dublin, Liverpool en Cork (vertrek op 11 mei en 3 augustus)
 • 14 nachten ‘Baltische cruise ‘Parels van de  Baltische Staten’ naar Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Estland en Duitsland (28 september)
 • 14 nachten ‘Noordelijke Eilanden’ met stops in Noorwegen, IJsland en Schotland (vertrek op 6 juli en 31 augustus)
 • 14-daagse ‘Noordkaap en de Middernachtzon naar Noorwegen’ (oa met Alesund, Noordkaap, Lofoten), Schotland (Shetland Eilanden, Isle of Skye, Inverness, Edinburgh) met vertrek op 8 juni.
Cruises met Nieuw Statendam vanuit Amsterdam in 2024

Nieuw Statendam, het zusterschip van Rotterdam en eveneens van de Pinnacle-klasse, zet na een trans-Atlantische oversteek op 7 april koers naar Rotterdam voor de 14 nachten ‘Allure Van De Canarische Eilanden’ rondreis (vertrek 21 april). In de weken nadien vaart Nieuw Statendam voor een aantal cruises vanuit de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, naar de Baltische Zee, de Noordkaap, IJsland, Groenland, Schotland en Ierland. Op 20 juli meert ze aan in Amsterdam vanwaar ze drie rondreizen naar Noord-Europa zal aandoen. Op 7 september 2024 neemt Nieuw Statendam afscheid van de haven van Amsterdam om het Europese seizoen af te sluiten in de Middellandse Zee tijdens een 14 nachten ‘Iberisch Avontuur’ met stops in onder meer Spanje en Portugal.

Overzicht van de 2024 cruises met schip Nieuw Statendam vanuit (en retour naar) Nederland:

 • 14 nachten ‘Allure Van De Canarische Eilanden’ (vertrek uit Rotterdam op 21 april) met stops in Madeira, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote.
 • 14 nachten ‘IJslandse en Schotse Legendes’  (vertrek uit Amsterdam 20 juli) naar IJsland en Schotland, met twee dagen in Reykjavik en een stop in Stavanger.
 • 21 nachten ‘Ultieme Viking Ontdekkingscruise’ (vertrek uit Amsterdam 3 augustus) naar Noorwegen (Hardangerfjord), de Shetland Eilanden, IJsland (Akureyri, Isafjordur, een nacht Reykjavik ), Groenland (Nanortalik en Qaqortoq), de Faeröer Eilanden, en Schotland (Isle of Lewis, Invergordon, Edinburg).
 • 14-daagse ‘Noordkaap en Middernachtzon cruise’ (vertrek uit Amsterdam 24 augustus) langs de Noorse kust en Lofoten tot aan de Noordkaap, gevolgd door Schotland.
Rondreis cruises met schip Zuiderdam vanuit IJmuiden

Op 25 mei vaart de Zuiderdam de 14 nachten ‘Parels Van De Baltische Staten,’ een Noord-Europa cruise die Noorwegen, Duitsland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken verkent, gevolgd door de 21 nachten ‘Ultieme Viking Ontdekkingscruise’ (vertrek 8 juni) rond IJsland, Groenland en Schotland, beide rondreizen vanuit IJmuiden. De twee routes kunnen worden gecombineerd tot een 35-daagse reis die 10 landen, 23 havens en een uitstekende bestemming voor de zomerzonnewende omvat.

Zuiderdam vaart van IJmuiden naar Boston op 29 juni op een 21 nachten ‘Vikingspassage’ cruise die Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada verkent. Dit vertrek kan worden gecombineerd met Zuiderdam’s 17 nachten ‘Vikingreis’ (20 juli) om een 42-daagse ‘Collector’s Voyage’ te maken met 21 unieke havens en 26 calls.

‘Have it all’ vroegboekbonus

Momenteel loopt een vroegboekactie. Gasten die voor het nieuwe cruiseseizoen het premiumpakket ‘Have It All’ boeken, ontvangen voor een beperkte tijd extra voordelen en upgrades voor het bestaande ‘Have It All’-pakket. ‘Have It All’ wordt geüpgraded met een Elite-drankpakket en een Premium WIFI-pakket. Ook vooruitbetaalde fooien zullen inbegrepen zijn als bonus. Voor excursies en diners in de specialiteitenrestaurants zullen speciale voorwaarden gelden.

Andere Europese bestemmingen

In 2024 zal de Oosterdam het hele seizoen in de Middellandse Zee gepositioneerd worden. Op 7 september begint Nieuw Statendam vanuit Amsterdam aan haar Mediterrane cruise, tot aan Piraeus. In het najaar staan verschillende cruises naar Turkije, Egypte en Israël op het programma. In november wordt weer richting Gibraltar gevaren om dan de oversteek te maken van de Atlantische Oceaan naar Amerika.

Collectors’ Voyages

Verschillende cruises kunnen worden uitgebreid naar ‘Collectors’ Voyages.’ Dat kan door twee 7-daagse routes, een 7- en 14-daagse cruise of langere niet-herhalende reizen te combineren tot een langere cruise.

Contacteer ons voor meer informatie over de vaarroutes en om je cruise te boeken met Holland America Line.


2 thoughts on “Holland America Line biedt in 2024 meer afvaarten aan vanuit Nederland

 1. Mevrouw, mijnheer,
  Graag zou zouden wij met 4 personen in oktober een 8 daagse cruise met jullie willen doen. Hebben jullie daarover misschien wat meer informatie over ? Alvast bedankt, Liliane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *