2,3 miljoen passagiers op Brussels Airport in juli

In juli, de eerste maand van de zomervakantie, reisden er 2,3 miljoen passagiers via Brussels Airport. Een toename met 5% ten opzichte van juli 2022. Gezien de start van de zomervakantie waren er meer vertrekkende reizigers, de vakantieuittocht was voor het eerst meer gespreid, gezien de nieuwe vakantieregeling in het Franstalig onderwijs.

In de maand juli mocht Brussels Airport 2.333.665 passagiers verwelkomen, een stijging van 5% ten opzichte van juli 2022. De vakantieuittocht was dit jaar meer gespreid gezien de zomervakantie in het Franstalig onderwijs een week later startte dan deze in het Nederlandstalig onderwijs. Met de start van de zomervakantie waren er meer vertrekkende dan aankomende passagiers.

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers was 13% in juli. Een lager percentage dan in andere maanden door het hoge aantal Belgische vakantiereizigers.

Het aantal passagiersvluchten is toegenomen met 6% in vergelijking met 2022. Er waren gemiddeld 150 passagiers per vlucht, dat zijn er evenveel als in juli 2022, dankzij de inzet van grotere toestellen en een hogere bezettingsgraad per vlucht.

De tien belangrijkste landen in juli waren respectievelijk Spanje, Turkije, Griekenland, Duitsland, Italië, Marokko, Portugal, Verenigde Staten, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Nieuwe hotspots die niet mogen ontbreken tijdens je volgend bezoek aan The Big Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *