Nieuwe hotspots die niet mogen ontbreken tijdens je volgend bezoek aan The Big Apple

Hoe vaak je New York ook bezoekt, de metropool is constant in ontwikkeling. Net geopende hotels, restaurants en nieuwe bezienswaardigheden zorgen ervoor dat er elke keer weer een hele to-do list voor je klaarstaat. Zo kun je nu digitale kunst bewonderen bij Hall des Lumières, tot rust komen tijdens een spa dag in QC NY en culinair genieten bij diverse nieuwe restaurants. Dit zijn alvast een aantal nieuwe hotspots die niet mogen ontbreken tijdens je volgend bezoek aan The Big Apple.

Dompel je onder in kunst 
Hall des Lumières – courtesy Hall des Lumières

Musea en kunstgalerijen behoren tot de grootste trekpleisters in New York City. Deze sector breidt zich constant uit met als nieuwste aanwinst: Hall des Lumières. De sinds september geopende kunsthal is gevestigd in het monumentale Beaux-Arts gebouw en is het eerste permanente digitale kunstcentrum in NYC. Neem een kijkje bij de tentoonstelling van de Weense schilder Gustav Klimt: Gold in Motion. Maak je klaar voor een meeslepende reis door de gouden en revolutionaire kunst.

De thuisbasis voor iedere fashionliefhebber
The Tiffany & Co – courtesy Tiffany and co

New York City is hét kloppende hart van fashion. Hier worden de nieuwste high-end fashion- en streetwear trends ontdekt. Ook Hypebeast erkent de kracht van de metropool, en heeft ervoor gekozen om de eerste fysieke winkel van het merk in deze stad te vestigen. Gelegen in Chinatown kent de winkel twee verdiepingen vol met de tofste designermerken als onder andere Acne Studios en Off-White. De stad is tevens het thuis van creatieve flagshipstores waar diverse merken de meest bijzondere winkelervaringen laten zien. Zo heeft Isabel Marant een flagshipstore op Madison Square en ondergaat Tiffany & Co momenteel een renovatie van maar liefst $250 miljoen om de winkel te optimaliseren. Maar niet getreurd, de gehele Tiffany collectie shop je ook om de hoek bij de Tiffany Flagship op 6 East 57th Street. 

Unieke hotelervaringen
Photo courtesy The Wall Street Hotel

Een reis aan New York City is pas compleet met een overnachting in een uniek verblijf. Zoals de naam al zegt, biedt het recentelijk geopende The Wall Street Hotel de kans om te overnachten aan een van de bekendste straten van New York. Overnacht in een van de stijlvolle kamers en geniet van de klassieke Franse gerechten die worden bereid door Michelinster chef John Fraser. Of pak je koffers uit in de hippe wijk Queens. Het Renaissance New York Flushing Hotel at Tangram is een eerbetoon aan de dynamische Aziatische cultuur van de buurt.

Kom tot rust in de metropool
Photo courtesy QC NY

Relaxen in de spa met een uitzicht over de skyline van New York City, wie wil dat nou niet? Ontsnap aan de drukte van de stad en laad weer helemaal op bij QC NY. Neem hier plaats in eindeloze baden of ontdek de vele ontspanningsruimtes en sauna’s. 

Ervaar een Broadway musical
Museum of Broadway – photo Darren Cox

Een bezoek aan een Broadway musical staat hoog bovenaan iedereen zijn wishlist. Laat je meenemen in het meeslepende liefdesverhaal van & Juliet of breng een bezoek aan Bad Cinderella of Life of Pi die vanaf eind maart 2023 te zien zijn. Iedereen die meer wil weten over hoe een Broadwayshow wordt gemaakt en de geschiedenis hiervan, kan terecht in het nieuwe Museum of Broadway.

Culinair genieten op hoog niveau
Photo Amy Lombard – NYC and Company

Het is geen geheim dat de culinaire scene in New York City enorm is. Van de culinaire wijken zoals Little Italy tot de beste Michelin restaurants, elke fijnproever is in NYC op het juiste adres. Een nieuwkomer in dit rijtje is Delmas48 in Staten Island. Maak hier kennis met de Haïtiaanse keuken. Eén van de specialiteiten is de Bel-Air Burger. Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen voor authentieke Japanse gerechten terecht bij 50 Norman. Wanneer je toevallig rondstruint door de Upper West Side, vergeet dan niet om een pitstop te maken bij Harry’s Table. Dit is de eerste foodhal van de welbekende Cipriani familie. Van charcuterie en kaviaar tot de lekkerste gelato, je vindt er het beste van alle keukens onder één dak. 

Nieuwste ontwikkeling

Onze laatste tip is niet echt een hotspot maar wel een ontwikkeling die sinds het begin van dit jaar heeft gezorgd voor een grote verandering. Door een nieuwe route rondom het Grand Central Madison LIRR-station is het nog nooit zo makkelijk geweest om van de East End naar de East Side te reizen. De MTA verwelkomt passagiers in Grand Central Madison, een nieuw Long Island Rail Road station onder het Grand Central Terminal. Deze nieuwe verbinding zorgt ervoor dat de LIRR voor het eerst beide kanten van Manhattan bereikt.

Plannen om dit jaar New York City te gaan ontdekken? Lonely Planet New York City is je ideale reisgezel. Je vindt er relevant en up-to-date advies over wat je moet gezien hebben. Daarnaast bevat de gids een pak tips waarmee je een aantal verborgen en minder bekende plekken zal ontdekken. Ga je liever met een kleinere gids op stap dan is Lonely Planet Pocket New York City een prima alternatief. Voor wie met de kids naar The Big Apple trekt is Lonely Planet Kids City Trails New York een leuke aanrader. De New York City Map zorgt er dan weer voor dat je zonder problemen je weg vindt in de puzzel van avenues en streets in New York City.

Lees ook: Zo zag je New York City nog nooit: 6 unieke manieren om The Big Apple te bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *