Brussels Airport verwelkomde in februari bijna 1,4 miljoen passagiers

In februari verwelkomde Brussels Airport bijna 1,4 miljoen passagiers, een toename van 65% ten opzichte van 2022. Het resultaat in februari werd vooral bepaald door de krokusvakantie die veel vakantiegangers naar Brussels Airport heeft gebracht.

brussels airport luchthaven luchtvaart

In februari heeft Brussels Airport 1.362.145 passagiers ontvangen. Dat is een stijging van 65% in vergelijking met februari 2022, toen er nog heel wat reisbeperkingen waren als gevolg van de Covid-crisis. De krokusvakantie, die dit jaar twee weken duurde (tot begin maart) in het Franstalig onderwijs, maar slechts één week in het Nederlandstalig onderwijs, heeft een positief effect gehad op het aantal reizigers op de luchthaven. Daardoor waren er ook meer vertrekkende dan aankomende passagiers. Het aandeel transferpassagiers bedraagt 16% en is verdubbeld in vergelijking met februari 2022. Dit bevestigt de positie van Brussels Airport als belangrijke hub.

Het aantal passagiersvluchten is toegenomen met 44% in vergelijking met 2022 en er waren gemiddeld 136 passagiers per vlucht.

De tien populairste bestemmingen in februari waren respectievelijk Spanje, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Turkije, Portugal en Marokko. 

Lees ook: Corendon verstevigt samenwerking met Brussels Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *