Emirates breidt activiteiten op verschillende continenten uit

Emirates heeft sinds het begin van het financiële jaar haar activiteiten met 31% (totale ASKM’s) verhoogd en heeft plannen om de stoelcapaciteit verder op te voeren. Zo gaat de luchtvaartmaatschappij ook de dienstregeling vanaf Amsterdam verhogen van 14 naar 19 wekelijkse vluchten, per 2 april 2023.

In de afgelopen maanden heeft Emirates een snelle groei van netwerkactiviteiten gepland en uitgevoerd. Dit is inclusief de herinvoering van vluchten naar vijf steden, lancering van vluchten naar één nieuwe bestemming (Tel Aviv), toevoeging van 251 wekelijkse vluchten op bestaande routes, en verdere uitbreiding van de dienstverlening in de lucht en op de grond.

Uitbreiding wereldwijde netwerk

Adnan Kazim, Emirates’ Chief Commercial Officer zei: ”Emirates blijft het wereldwijd netwerk uitbreiden en capaciteit inzetten om te voldoen aan de reisvraag over de hele wereld. Ons financiële jaar begon relatief rustig omdat we onze opmars vertraagden tot het geplande herstelprogramma voor de noordelijke landingsbaan op Dubai International Airport in juni werd voltooid. Vanaf juli 2022 is er non-stop uitgebreid.”

Adnan voegt toe: ”De vraag van reizigers is zeer sterk en onze vooruit-boekingen zijn ook robuust. Emirates werkt hard op verschillende fronten – om de operationele capaciteit zo snel mogelijk terug te brengen als het ecosysteem aankan, terwijl we ook onze vloot en producten upgraden om ervoor te zorgen dat onze passagiers altijd de best mogelijke Emirates ervaring ontvangen. Tot nu toe zijn vier van onze A380-toestellen volledig gerenoveerd met onze nieuwe cabine-interieurs en Premium Economy-stoelen, en er zullen er nog meer in gebruik worden genomen naarmate ons cabine- en serviceverbeteringsprogramma van $2 miljard versnelt.” 

emirates economy a380 luchtvaart

Emirates heeft in januari haar eerste vernieuwde A380-vliegtuig in gebruik genomen. De volledig vernieuwde A380 is voorzien van de populaire Premium Economy-stoelen en het nieuwste cabine-interieur van Emirates, inclusief lichtere kleurenpaletten in First en Business Class. Je kan de vernieuwde A380 hier ontdekken.

In de komende maanden zullen bestaande routes naar Europa, Australië en Afrika worden bediend met meer Emirates-vluchten, terwijl in Oost-Azië meer routes worden herstart. 

A380 implementaties in het noordelijke zomerseizoen van 2023

Emirates blijft de A380-activiteiten uitbreiden met de herintroductie van de iconische dubbeldekker op het gehele netwerk: Glasgow (vanaf 26 maart), Casablanca (vanaf 15 april), Beijing (vanaf 1 mei), Shanghai (vanaf 4 juni), Nice (vanaf 1 juni), Birmingham (vanaf 1 augustus) en Taipei (vanaf 1 augustus).

Lees ook: Ras Al Khaimah, de perfecte winter escape en bucketlist bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *