Emirates neemt vernieuwde A380 in gebruik

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft haar eerste vernieuwde A380-vliegtuig in gebruik genomen. De volledig vernieuwde A380 is voorzien van de populaire Premium Economy-stoelen en het nieuwste cabine-interieur van Emirates, inclusief lichtere kleurenpaletten in First en Business Class.

emirates a380

De eerste Emirates A380 die volledig is gerenoveerd in het kader van het retrofitprogramma van de luchtvaartmaatschappij, ter waarde van 2 miljard dollar, is vandaag ingezet op de dienst Dubai-London Heathrow, opererend als EK003.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline zei: “Klanten zullen het verschil merken op het moment dat ze aan boord stappen – de ruime A380 zal er nog indrukwekkender en comfortabeler uitzien en aanvoelen. Met onze nieuwste interieurs en producten verbetert dit gerenoveerde vliegtuig onze vluchtervaring in alle reisklassen en stelt het ons in staat om meer Premium Economy-stoelen aan te bieden om aan de vraag van de klant te voldoen. Ik ben er bijzonder trots op dat dit renovatiewerk intern is ontworpen, uitgevoerd en voltooid in onze faciliteiten in Dubai, volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het weerspiegelt de luchtvaartcapaciteiten en -infrastructuur van wereldklasse die bestaat binnen Emirates, en hier in de VAE.”

De volledig vernieuwde A380 beschikt over de nieuwste producten en interieurs van Emirates in alle cabines, waaronder 56 Premium Economy Class-stoelen op het hoofddek, en nieuwe kleurenpaletten die zichtbaar zijn in de vloerbedekking en wandpanelen. Op het bovendek hebben stoelen in First Class en Business Class de nieuwste crèmekleurige lederen bekleding van Emirates en een lichtere houtafwerking. Het kenmerkende ghaf-boommotief van Emirates is ook prominent aanwezig in het interieur, inclusief met de hand gesjabloneerde panelen in de First Class Shower Spa.

Naarmate het renovatieprogramma vordert, werken ingenieurs tegelijkertijd aan 2 vliegtuigen. Dit betekent dat één vliegtuig in de vloot elke acht dagen uit dienst wordt genomen en wordt overgebracht naar de faciliteiten van Emirates Engineering. Tegen 2024 zullen alle 67 A380’s die zijn toegewezen voor renovatie weer in gebruik zijn. Emirates zal dan beginnen te werken aan de 53 Boeing 777’s die voor dit project bestemd zijn. De luchtvaartmaatschappij verwacht het programma in 2025 af te ronden.

Lees ook: Tasting the Stars met Emirates op 10 km hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *