Corendon verstevigt samenwerking met Brussels Airport

corendon

Corendon heeft op Brussels Airport het zomerseizoen in Belgie afgetrapt. De touroperator breidt in het hoogseizoen uit op Brussels Airport en stationeert drie toestellen op de luchthaven. Daarnaast is een grote hoeveelheid capaciteit gecontracteerd bij Brussels Airlines.

In totaal zorgen de ruim 200.000 beschikbare vliegtuigstoelen voor een capaciteitsuitbreiding van 35% ten opzichte van de voorgaande zomer. Dit percentage kan nog verder stijgen.

Nu al hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 80% meer Belgische Corendonklanten een vakantie geboekt met vertrek van Brussel. Opvallend is ook de groei van Nederlandse reizigers vertrekkend vanaf Brussels Airport. Vergeleken met vorig jaar kiezen ruim twee keer zoveel Nederlanders voor Brussel in plaats van Schiphol. De belangrijkste reden hiervoor is het imago van Schiphol met enorme drukte, lange wachtrijen en gemiste vluchten in het afgelopen jaar. Nu duidelijk wordt dat de problemen nog steeds niet onder controle lijken te zijn, kiezen veel Nederlanders liever voor Brussel en hier speelt Corendon op in.

Vanaf Brussels Airport vliegen Corendonklanten deze zomer naar twintig luchthavens in Turkije, Spanje, Griekenland, Egypte, Bulgarije en Portugal. Daarnaast worden verre bestemmingen met diverse andere luchtvaartmaatschappijen aangeboden.

Steven van der Heijden, CEO Corendon: “We zijn ontzettend warm ontvangen door Brussels Airport en we zijn verheugd dat we komende zomer onze capaciteit op de luchthaven verder kunnen uitbreiden. Het is een belangrijke airport voor Corendon; uiteraard voor onze Belgische klanten maar in toenemende mate ook voor onze Nederlandse klanten nu het imago van Schiphol onder druk staat. Omdat Schiphol heeft aangekondigd dat er komende maanden opnieuw vluchten geschrapt moeten worden, zien we dat onze Nederlandse klanten – vooral in de provincies Brabant, Limburg, Zeeland en Zuid-Holland steeds vaker voor Brussel kiezen. We bouwen daarom onze succesvolle samenwerking met Brussels Airport gestaag verder uit.”

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport: “Dat Corendon zijn capaciteit op Brussels Airport verhoogt is schitterend nieuws voor onze Belgische en buitenlandse passagiers die zo een ruimere keuze hebben voor hun toekomstige vakantie. Het vertrouwen dat Corendon ons schenkt, bewijst dat Brussels Airport een voorkeursluchthaven is waar de passagiersbeleving primeert. Samen met al onze luchthavenpartners bereiden we ons voor om deze zomer een groeiend aantal passagiers te ontvangen, onder meer door efficient mensen aan te werven daar waar ze nodig zijn en door het optimaal stroomlijnen van onze operaties. Een strategie die we vorig zomer met succes hebben toegepast.”

Zonnige bestemmingen

Vanaf Brussel vliegen Corendonklanten deze zomer naar Turkse vakantiebestemmingen aan de Egeische kust en de Turkse Riviera. Daarnaast biedt Corendon de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife aan, plus Málaga aan de Costa del Sol. In Griekenland kan de reiziger kiezen uit de eilanden Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Rhodos, Samos en Zakynthos. En tot slot biedt Corendon vakanties aan in Bulgarije, Egypte en Portugal. Turkije is met circa 35% van de boekingen de populairste zonbestemming onder Belgische Corendonklanten. Daarna volgen Griekenland (21%), Spanje (21%) en Egypte (13%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *