Workshop Slovenië: een sprookjesachtig event van een sprookjesachtige bestemming

Afgelopen maandag verzamelden tientallen reisprofessionals in Gaston Rooftop Bar & Restaurant in Gent om kennis te maken met Slovenië, het groene hart van Europa.

Slovenië, dat tussen de Alpen en de Adriatische Zee ligt, heeft al heel wat Belgen weten te overtuigen en is op enkele jaren tijd één van de populairste of best opkomende bestemmingen geworden.

Ondanks haar bescheiden oppervlakte is Slovenië een ontzettend divers land. 36% van het land is beschermd natuurgebied, wat maakt dat het qua natuur één van de topbestemmingen is in Europa. De indrukwekkende natuur nodigt uit om te gaan raften op wilde rivieren, wandelen langs watervallen en blauwe meren, of te rijden door een heuvellandschap vol kastelen, middeleeuwse dorpen en wijngaarden.

Slovenië is trouwens een echte must voor wijnliefhebbers en foodies. 40.000 wijnboeren produceren jaarlijks zo’n 125 miljoen flessen wijn per jaar. Niet te verwonderen dat het Sloveense volkslied een ode is aan de wijn.

Samen met de Sloveense ambassadeur Barbara Sušnik gaven 15 partners uit de bestemming present om de aanwezige reisagenten en pers te informeren over het land dat een perfecte symfonie biedt tussen cultuur, gastronomie en natuur. Na een presentatie en wokshop, waarbij alle nieuwigheden aan bod kwamen, konden de gasten genieten van een heerlijk walking dinner in Sloveense stijl. De ideale gelegenheid dus om de reislust naar deze sprookjesachtige bestemming aan te wakkeren.

Mee informatie vind je op de officiële website van de Slovenian Tourist Board.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *