Ga op culinaire ontdekkingsreis met Oceania Cruises

Bij Oceania Cruises ervaar je luxe, comfort en klasse als nooit tevoren. De toonaangevende wereldleider op het gebied van culinaire en bestemmingsgerichte cruises vaart naar de meest bijzondere plekken en overtreft alle verwachtingen op het gebied van service en gastronomie. 

De luxe rederij pakt uit met het gloednieuwe 2025 Summer Collection Voyages, een uitgebreide en gevarieerde line-up van meer dan 100 routes, plus bijna 50 Grand Voyages (lange reizen). De verzameling van diverse reizen omvat verschillende afvaarten over de Middellandse Zee en Noord-Europa, de noordelijke regio’s van IJsland, Groenland en de Canadese kusten; alsook de hoofdsteden van Scandinavië, de Noorse fjorden en de Britse eilanden. De reisduur varieert van zeven tot 56 dagen en reizigers kunnen bijzondere plaatsen verkennen zoals 10 nieuwe aanloophavens, waaronder Cesme, Turkije; Kemi, Finland; Lulea, Zweden; Maniitsoq, Groenland; Pozzallo (Sicilië), Italië; Samos, Griekenland; Scrabster, Schotland; Sibenik, Kroatië; Sundsvall, Zweden; en Vaasa, Finland.

Hoogtepunten zomercollectie 2025

● Allura, het nieuwste schip van Oceania Cruises, zal tijdens haar Europese openingsseizoen naar enkele van de meest intrigerende en inspirerende bestemmingen reizen waaronder Cádiz, Cagliari, Messina, Palma de Mallorca, Palermo en Cinque Terre. Volgend op haar zomerseizoen in de Middellandse Zee vaart Allura naar Canada en New England voor een verlengd seizoen in Noord-Amerika, alvorens haar eerste winterseizoen in het Caribisch gebied te beginnen.

● Riviera vaart voor het eerst in Alaska met meer dan een dozijn verkenningen van de wildernis van de Last Frontier. Met routes variërend van 7 tot 12 dagen, zullen reizigers gletsjers, ongerepte wildernis en unieke lokale cultuur van de regio ontdekken in combinatie met de luxe ambiance van Riviera en talloze gastronomische culinaire ervaringen aan boord, waardoor onvergetelijke reiservaringen worden gecreëerd.

● Oceania Cruises biedt een prachtig scala aan IJsland- en Groenland-intensieve routes met negen reizen naar de regio, waaronder twee afvaarten vanuit New York en twee afvaarten vanuit Montreal.

●Voor het eerst vaart Oceania Cruises in het zomerseizoen in Frans-Polynesië en Hawaï met een verleidelijke selectie van zeven nieuwe exotische afvaarten en routes, variërend van 10 tot 18 dagen. De nieuwe cruises zullen de regio bezoeken tijdens de ideale maanden augustus, september en oktober met routes over de prachtige blauwe lagune van Bora Bora, de zwarte zandstranden van Tahiti, de kleurrijke koraalriffen van Raiatea, de stijgende bergen in de groene jungles van Nuku Hiva en meer. Vier van de zeven nieuwe afvaarten verbinden Frans-Polynesië met de fascinerende kraters, dramatische canyons en weelderige watervallen van de Hawaiiaanse archipel.

The Finest Cuisine at Sea

Oceania Cruises is met stip de rederij voor culinaire liefhebbers met verschillende specialiteitenrestaurants van topniveau, waar gasten gastronomisch in de watten gelegd worden, ongelimiteerd en zonder toeslag.

Met één chef-kok aan boord voor elke tien gasten en de inzet van de helft van het personeel voor de bereiding en service van maaltijden, biedt Oceania Cruises een culinaire ervaring van topklasse. Onlangs werd chef-kok Alexis Quaretti, de Senior Culinair Directeur van Oceania Cruises, opgenomen in de prestigieuze rangen van de Maîtres Cuisiniers de France. De rederij is dan ook de enige grote maatschappijen met twee meesterkoks van Frankrijk.

Elk gerecht dat aan boord wordt gepresenteerd, is het resultaat van de creatieve inspanningen en uitgebreide tests van Quaretti en zijn getalenteerde team. De steeds wisselende menu’s halen hun inspiratie uit zijn wereldwijde reizen, zijn Franse vakmanschap en zijn passie voor het gebruik van de allerbeste en meest verse ingrediënten.

5 uitzonderlijke reizen vol culinaire hoogtepunten

Ook in 2025 zet de groep verder in op culinaire ontdekkingen over de hele wereld. Wij selecteerden alvast 5 reizen vol culinaire hoogtepunten.

Hong Kong naar Bali

De Oosterse keuken hoort bij de lekkerste ter wereld en waar kan je die beter gaan ontdekken dan in Vietnam, Cambodja, Thailand en Indonesië? Daarnaast kan je er ook nog eens tientallen werelderfgoedsites ontdekken. Vertrek op 3 juni in Hong Kong en arriveer 20 dagen later met een koffer vol herinneringen in Bali.

Prijs: vanaf €6,069 per gast

Athene naar Istanbul – eerste afvaart

Tijdens de eerste afvaart van Allura, met vertrek op 8 juni 2025 in Athene, kan je volop genieten van Griekse specialiteiten in Santorini, Heraklion en Rhodos. Vervolgens kan je in Bodrum, Efeze en Canakkale kennismaken met de Turkse keuken alvorens op 15 juni te arriveren in Istanbul.

Prijs: vanaf €3,149 per persoon

San Diego naar New York

Op 3 juli vertrekt Insignia vanuit San Diego voor een reis van 20 dagen naar New York. Tijdens deze reis ontdek je plaatselijke gerechten in Mexico, Guatemala, Nicaragua en Costa Rica vooraleer het Panamakanaal door te varen. Via Colombia en de Kaaimaneilanden vaart het schip dan naar Florida alvorens New York te bereiken.

Prijs: vanaf €4,739 per gast

Papeete naar Honolulu

Regatta vertrekt op 17 juli in Papeete (Tahiti) voor een 15-daagse reis naar Honolulu. Tijdens deze magische reis kan je exotische hoogstandjes ontdekken in onder meer Bora Bora waarna het luxe schip via de Stille Zuidzee koers zet naar prachtige bestemmingen als Hilo, Kahului, Nawiliwili en Honolulu in Hawaï.

Prijs: vanaf €3,579 per gast

Rome naar New York

Een trans-Atlantische cruise is de beste manier om te genieten van alle luxe die Allura biedt. Vertrek op 27 augustus in Rome voor een 34-daagse reis langs het beste van de Middellandse Zee. Vervolgens reis je via bloemeneiland Madeira naar Canada. Eindpunt van deze bijzondere ontdekkingsreis is New York.

Prijs: vanaf €12,519 per gast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *