Joeri Vaessen: “Steeds meer Belgen ontdekken Holland America Line”

Afgelopen weekend maakten reisprofessionals en journalisten in Zeebrugge kennis met de Rotterdam, het vlaggenschip van Holland America Line. Het schip hield halt in Zeebrugge alvorens de oversteek te maken naar de Verenigde Staten.

Onder een stralende herfstzon verwelkomde Joeri Vaessen, Business Development Manager bij Holland America Line, reisagenten en journalisten in de haven van Zeebrugge voor een bezoek aan de Rotterdam, het vlaggenschip van Holland America Line.

Tijdens de rondleiding aan boord van het stijlvolle schip konden de aanwezigen kennismaken met de uitgebreide kunstcollectie. Die bevat meer dan 2.500 kunstwerken en heeft een waarde van ruim 4 miljoen euro. Absoluut hoogtepunt is de atriumsculptuur ‘Harps’. Het werk, een visualisatie van geluidsgolven, bestaat uit 110 driehoekige horizontale staven in bronzen coating. De indrukwekkende sculptuur is maar liefst 9 meter hoog en verbindt dek 1 met het plafond van dek 3. De sculptuur weegt zo’n 2000 kg, waarbij elke horizontale staaf ongeveer 15 kg en de verticale hoofdpaal ongeveer 300 kg weegt.

Wij hadden een gesprek met Joeri Vaessen over het voorbije zomerseizoen, de laatste nieuwigheden en het belang van Nederland als vertrekpunt voor Holland America Line. Joeri is alvast tevreden dat de Rotterdam, het nieuwste schip, afgelopen zomer vanuit Nederland heeft gevaren. “Steeds meer Belgen ontdekken Holland America Line en de verkoop in Vlaanderen gaat dan ook zeer goed.” Voor Vaessen is het duidelijk dat het culinaire aanbod aan boord en de vertrekken vanuit Nederland gewaardeerd worden. Hetzelfde geldt trouwens voor de langere routes. “De focus ligt duidelijk weer op bestemmingen.”

Uit de cijfers van afgelopen zomer blijkt dat 75 procent van de Belgische gasten die meereisden, voor het eerst aan boord van Holland America Line waren. Bovendien heeft 80 procent van de Belgen dit jaar een balkonkajuit geboekt, terwijl slechts 9 procent voor een binnen- of buitenkajuit koos. In Nederland ligt het percentage dat voor een balkonkajuit kiest rond de 65 procent.

Nog opvallend is dat 80 procent van de Belgen kiest voor de ‘Have it All’-formule, waarbij dranken, internet en een specialiteitenrestaurant per week zijn inbegrepen. Dankzij het pakket dient tijdens de cruise enkel nog betaald te worden voor de excursies en de fooien. De populariteit van het pakket doet Holland America Line alvast overwegen om mogelijks vanaf eind dit jaar enkel nog een ‘Have it All’-pakket aan te bieden waarin ook de fooien inbegrepen zijn.

Bestemmingsexpert

Joeri Vaessen merkt op dat gasten die al eerder op cruise gingen met Holland America Line steeds vaker kiezen voor langere cruises zoals de tweeweekse Noordkaap-reis en de tweeweekse cruise naar de Baltische regio. Bij deze laatste wordt het populaire Sint-Petersburg vervangen door kleinere aanleghavens zoals Aarhus of Visby. De cruises naar Noorwegen, IJsland en Schotland behoren tot de best geboekte reizen. Ook de veertiendaagse rond IJsland was zeer populair. Holland America Line biedt dan ook steeds langere reizen aan, zoals de 21-daagse Viking-ontdekkingsreis tot in Groenland en de ‘Voyage of the Vikings’, die vanuit Groenland doorvaart tot Canada/New England.

holland america line hal alaska banner

Volgend jaar zullen de twee nieuwste schepen, de Rotterdam en de Nieuw Statendam, Nederland als vertrekpunt hebben. De Rotterdam zal vanuit zijn thuishaven Rotterdam cruisen, terwijl de Nieuw Statendam vanaf midden juli vanuit Amsterdam zal varen. De Nieuw Statendam zal zich voornamelijk richten op langere cruises van twee tot drie weken, terwijl de Rotterdam vooral zevendaagse cruises zal aanbieden. Ideaal voor gasten die voor het eerst op cruise gaan en daarbij dicht bij huis willen vertrekken. Voor wie naar het Caraïbisch gebied op cruise wil biedt de rederij een Fly & Cruise-pakket waarbij de vliegreis, een pre-cruise hotelovernachting in Miami of Ft. Lauderdale en de luchthaventransfers inbegrepen zijn.

Het seizoen 2024 begint op 21 april met een veertiendaagse rondreis vanuit Rotterdam naar de Canarische Eilanden. Deze unieke route met de Nieuw Statendam is al voor 55 procent verkocht. Ook in 2024 blijven de klassieke ‘Noorse Legendes’ en ‘Viking Saga’s’ beschikbaar. Bij deze twee weekcruises naar Noorwegen ligt de focus op de Noorse fjorden en steden. Meer informatie over de afvaarten vanuit Nederland vind je hier.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: 8 onontdekte eilanden in Kroatië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *