Meer dan 2,1 miljoen passagiers op Brussels Airport in september

In de maand september reisden er meer dan 2,1 miljoen passagiers via Brussels Airport. Een toename met 7% ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar is er een groei van 20% ten opzichte van 2022, met tot nu toe 17 miljoen passagiers.

brussels airport pier a

In de maand september mocht Brussels Airport 2.141.754 passagiers verwelkomen, een stijging met 7% ten opzichte van september 2022. Voor de periode januari tot september, de eerste drie kwartalen van dit jaar, is er een stijging van 20%, met tot nu toe bijna 17 miljoen passagiers die reisden via Brussels Airport.

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedroeg 15% in september. Dit hangt samen met de rol die Brussels Airport heeft als overstapluchthaven voor, onder andere, de Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. Er waren gemiddeld 146 passagiers per vlucht

De tien belangrijkste landen in september waren respectievelijk Spanje, Italië, Duitsland, Turkije, Griekenland, Portugal, Verenigde Staten, Frankrijk, Marokko en het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwe routes aangekondigd in september: netwerk Brussels Airport breidt uit in 202

In september hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen nieuwe routes van op Brussels Airport aangekondigd, hiermee wordt het netwerk van Brussels Airport in 2024 verder uitgebreid en versterkt. Zo zal home carrier Brussels Airlines een tiende Airbus A330 toevoegen aan haar langeafstandsvloot vanaf juni. Daardoor kan de route naar Nairobi, Kenia, opnieuw worden opgestart met zes rechtstreekse vluchten per week.

Singapore Airlines zal na meer dan 20 jaar opnieuw passagiersvluchten aanbieden op Brussels Airport. Met vier rechtstreekse vluchten per week verbinden zij vanaf april Brussels Airport met deze belangrijke bestemming in Azië.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia zal dan weer een derde vliegtuig baseren op Brussels Airport komende zomer en drie nieuwe bestemmingen aanbieden. Zij voegen dan Bari (Italië), Marrakesh (Marokko) en Thessaloniki (Griekenland) toe aan hun aanbod.

Lees ook: The Loft voor vijfde jaar op rij bekroond als Europe’s Leading Airline Lounge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *