Explora Journeys viert naamgeving van EXPLORA I in New York City

EXPLORA I, het eerste van zes luxe schepen van Explora Journeys is officieel genoemd door de beroemde marinebioloog en oceanograaf dr. Sylvia Earle in Manhattan.

De nieuwe luxe cruisemaatschappij Explora Journeys heeft de naamgevingsceremonie van haar eerste schip EXPLORA I in New York City gevierd. De maritieme traditie van het doorknippen van een lint om een ​​fles champagne op de boeg van het schip te breken om het schip officieel een naam te geven en geluk te brengen, werd uitgevoerd door EXPLORA I’s meter dr. Sylvia Earle, de bekende marinebioloog en oceanograaf, op de Manhattan Cruise Terminal.

Tijdens de ceremonie zei Dr. Sylvia Earle, oprichter en voorzitter van Mission Blue: “Ik ben vereerd om meter te zijn voor EXPLORA I en kijk uit naar een betekenisvolle relatie tussen Mission Blue, Explora Journeys en de MSC Foundation om een ​​zeer positieve bijdrage te leveren aan de bescherming en het herstel de zeeën en oceanen van de wereld.”

Daaraan voegde Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, Cruise Division, MSC Group, toe: “In de wereld van luxe reizen is EXPLORA I een game-changer. Wij bieden reizen aan die de essentie van luxe oceaanreizen opnieuw definiëren. We willen een bredere groep kritische reizigers aantrekken die de beste luxe landresorts hebben ervaren, maar op zoek zijn naar meer waarde, meer authenticiteit en een diepere verbinding met de wereld. Explora Journeys is het antwoord door u een manier te bieden om bestemmingen buiten de gebaande paden over zee te ontdekken, terwijl u geniet van een van de beste onroerend goed ter wereld. Nu er de komende vijf jaar nog eens vijf schepen aan de vloot worden toegevoegd, willen we dezelfde unieke ervaring aan boord bieden, waar ter wereld u zich ook bevindt.”

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys, concludeerde: “Het evenement van vandaag is een belangrijke mijlpaal voor Explora Journeys, aangezien ons eerste schip EXPLORA I onze visie om luxe reizen opnieuw vorm te geven tot leven brengt. We zijn er trots op een nieuw tijdperk van ontdekkingen en luxe reizen te kunnen introduceren en ons eerste schip in de bruisende stad New York te kunnen presenteren.”

EXPLORA I, het eerste van zes luxe schepen gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri in een deal ter waarde van € 3,5 miljard, begon in juli van dit jaar te varen met een reeks reizen in Noord-Europa voordat het de Atlantische Oceaan overstak naar New York met bezoeken onderweg naar IJsland , Groenland en Canada.

Het schip beschikt over 461 suites, penthouses en residenties aan de oceaan, zes restaurants, twaalf binnen- en buitenbars en lounges, vier zwembaden, uitgebreide buitendekken met privécabanas en bijna 1.000 vierkante meter aan wellness- en fitnessfaciliteiten.

holland america line hal alaska banner

Het luxe schip zal de herfst doorbrengen in Noord-Amerika, de winter in het Caribisch gebied en de lente aan de Amerikaanse westkust en Hawaï voordat het in de zomer van 2024 terugkeert naar Europa voor een reeks afvaarten in de Middellandse Zee. Tijdens deze routes worden een aantal minder bereisde havens bezocht waardoor EXPLORA I’s gasten kunnen genieten van een ander perspectief op een bestemming.

EXPLORA II zal in de zomer van 2024 in gebruik worden genomen en tot april 2025 actief zijn in de Middellandse Zee en het Midden-Oosten. EXPLORA III en EXPLORA IV zullen beide worden aangedreven door vloeibaar aardgas en in gebruik worden genomen in respectievelijk 2026 en 2027. EXPLORA V en EXPLORA VI zullen respectievelijk in 2027 en 2028 in gebruik worden genomen en beide zullen over de modernste energie-efficiëntiemaatregelen beschikken en alternatieve brandstoffen zoals bio- en synthetisch gas kunnen gebruiken. Deze twee schepen zullen het gebruik van vloeibare waterstof met brandstofcellen nastreven voor hun hotelactiviteiten terwijl ze in havens zijn aangemeerd om de CO2-uitstoot te elimineren terwijl de motoren van het schip zijn uitgeschakeld.

Contacteer ons voor meer informatie en om uw luxe vakantie aan boord van Explora journeys te boeken.

Lees ook: Ga op culinaire ontdekkingsreis met Oceania Cruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *