Star Alliance opent nieuwe lounge op Paris Charles de Gaulle Airport

Star Alliance, ’s werelds grootste luchtvaartalliantie, heeft haar tweede lounge geopend op de luchthaven Paris Charles de Gaulle. De lounge verwelkomt passagiers in First en Business Class en klanten met de Star Alliance Gold-status op vluchten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf gates 10 tot 38 in Terminal 1. In aanmerking komende United Club- en Air Canada Maple Leaf Club-leden hebben ook toegang tot de lounge.

De nieuwe Star Alliance lounge op Paris Charles de Gaulle Airport is gunstig gelegen na de immigratie- en veiligheidscontroles in het nieuwste deel van de terminal. De uitgestrekte maar intieme ruimte biedt plaats aan meer dan 300 gasten op ongeveer 1.300 vierkante meter. Het is ontworpen door het toonaangevende architectenbureau Gensler, dat in 2013 ook de bekroonde Star Alliance-lounge op de luchthaven van Los Angeles ontwierp.

“Star Alliance staat voor het verbeteren van de ervaring van haar aangesloten luchtvaartpassagiers, en luchthavenlounges spelen daarbij een cruciale rol. We zijn erg trots op de presentatie van onze nieuwe lounge in Parijs, die niet alleen een plezier is om te ervaren, maar ook doordacht is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne frequente reiziger,” zegt Theo Panagiotoulias, CEO Star Alliance .

Met een geweldig uitzicht op de landingsbaan biedt de lounge veel natuurlijk licht met een glazen gevel over de hele lengte, wat de ruimte nog groter maakt. Het zet de ontwerptraditie voort om de veranderende wensen van de hedendaagse reiziger te combineren met een sfeer die is geïnspireerd door de lokale sfeer van de bestemming.

De ruimte is verrijkt met lokale merken en kunstenaars voor de typische Franse charme. De lounge doet denken aan de tijdloze Parijse esthetiek met muurlijsten en bogen, versierd met fascinerende zwart-witfoto’s van de Eiffeltoren en ingericht met zorgvuldig geselecteerde stukken van Franse kunstenaars.

Opvallende kenmerken zijn een prachtig ontworpen welkomstbar met een ruim aanbod aan dranken, een wijnbar met meesterwijnmaker Gerard Bertrand en hun wijnen uit Zuid-Frankrijk, en een theesalon met een assortiment uit de hele wereld. Voor zakenreizigers die de voorkeur geven aan een rustigere ruimte zijn er privéwerkcabines en afgelegen hoekjes in de lounge.

“Onze nieuwe lounge in Parijs breidt het aantal Star Alliance-lounges wereldwijd uit tot zeven en tilt de loungervaring op luchthavens naar nieuwe hoogten. Of het nu gaat om het ontwerp, het decor of de catering-ervaring, we hebben de lounge zorgvuldig samengesteld voor een multisensoriële ervaring voor gasten die vertrekken vanuit de oogverblindende stad Parijs,” aldus Christian Draeger, Vice President Customer Experience Star Alliance.

De nieuwe Star Alliance Paris Lounge biedt iets voor elke bezoeker. Gasten kunnen ontspannen in een overvloedig verlichte Wintertuin of een ruime buitenplaats, of zich opfrissen in de goed ingerichte douchesuites.

Er zijn nu twee Star Alliance lounges in Terminal 1. De eerste lounge, die in 2019 werd gerenoveerd en zich vóór de beveiliging op niveau 10 bevindt, bedient nu passagiers die vertrekken op vluchten binnen Schengen vanaf gates 50 tot 78, evenals gasten van verschillende loungetoegangsprogramma’s die vertrekken vanaf alle gates.

Naast de Star Alliance lounge op Paris Charles de Gaulle Airport is er ook een Star Alliance lounge in Amsterdam (AMS), Buenos Aires (EZE), Los Angeles (LAX), Rio de Janeiro (GIG) en Rome (FCO). Naast het bieden van gratis toegang aan Star Alliance Gold-leden en First Class- en Business Class-passagiers, verwelkomen de lounges in Amsterdam, Rome, Rio De Janeiro, Buenos Aires en Los Angeles ook andere Star Alliance-passagiers, ongeacht hun lidmaatschapsstatus of reisklasse, tegen een kleine vergoeding.

Lees ook: The Loft voor vijfde jaar op rij bekroond als Europe’s Leading Airline Lounge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *