American Workshop van Visit USA toont beste van Verenigde Staten

Op donderdag 12 oktober 2023 verzamelden tientallen reisprofessionals in Dilbeek voor de American Workshop van Visit USA. De jaarlijkse workshop is het ideale moment voor reisagenten om kennis te maken met een van de favoriete reisbestemmingen van de Belgen.

Donderdag 12 oktober vond de jaarlijkse American Workshop van Visit USA Belgium plaats. De workshop is een hoogdag voor alle reisprofessionals die interesse hebben in Amerika en reizen aanbieden naar de Verenigde Staten. Niet alleen bij de reisprofessionals neemt de belangstelling voor de Verenigde Staten toe. Jaarlijks kiezen gemiddeld meer dan 250.000 Belgen voor een vakantie in het land van ‘Stars and Stripes’. Bovendien blijkt uit cijfers dat meer dan 40% van de Belgen de intentie heeft om binnen de twee jaar naar de VS te reizen.

Elke De Winne, voorzitter van Visit USA Belgium: “Met Visit USA Belgium zetten we ons in voor de promotie van reizen naar de Verenigde Staten vanuit België. En met succes want niet alleen de Belgen hebben meer interesse in de Verenigde Staten, ook vanuit de VS groeit de belangstelling voor de Belgische reiziger. Zo mochten we het afgelopen jaar maar liefst 20 nieuwe leden verwelkomen.”

De Belgen zijn dus flink geïnteresseerd in de Verenigde Staten en die belangstelling is ook de Amerikanen niet ontgaan. Dit jaar zakten meer dan 20 Amerikaanse partners af naar België om de laatste nieuwtjes over de meest wonderbaarlijke bestemmingen in de Verenigde Staten te delen met reisagenten en reisjournalisten.

Na de officiële verwelkoming met een heerlijke Carolina Sweet Tea konden de aanwezige reisprofessionals kennismaken met een aantal Amerikaanse staten waaronder Colorado, Oregon, Mississippi, Texas en Utah. Daarnaast waren ook steden zoals Portand, Scottsdale en Fairbanks vertegenwoordigd.

Behalve een-op-eengesprekken konden de aanwezigen ook deelnemen aan showcases waarin Texas, Fairbanks en Mississippi het beste van zichzelf toonden. Vervolgens konden de aanwezigen aanschuiven voor een heerlijke American style BBQ die meer dan gesmaakt werd.

De informatieve avond werd afgesloten met een ludieke quiz waarbij onder meer overnachtingen en vliegtickets naar de Verenigde Staten te winnen waren. Daarnaast werden nog flessen lekkere Amerikaanse wijn, talloze goodiebags en Texaanse cowboyhoeden verloot onder de aanwezigen.

Lees ook: 6 unieke manieren om The Big Apple te bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *