Vanuit Brussel rechtstreeks naar de Noorse Fjorden

Luchtvaartmaatschappij Widerøe lanceert vanaf 12 april 2024 een nieuwe verbinding tussen Brussel en de Noorse stad Bergen.

Vanaf de lente van volgend jaar zal België direct worden verbonden met de Noorse Fjorden. De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe lanceert vanaf 12 april 2024 een rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Bergen in Noorwegen.

Widerøe zal tweemaal per week, op maandag en vrijdag, vliegen tussen Brussels Airport en Bergen. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Embraer E190-E2, met een capaciteit van 110 passagiers.

Met de nieuwe verbinding richt Widerøe zich voornamelijk op Belgische en Zuid-Nederlandse reizigers die een weekend, midweek of langer in de Noorse Fjorden willen doorbrengen. Daarnaast biedt de maatschappij de mogelijkheid om vanuit Bergen verder te vliegen naar het Noorden van Noorwegen, waar reizigers bijvoorbeeld het noorderlicht kunnen bewonderen.

Widerøe is de oudste Noorse regionale luchtvaartmaatschappij en heeft een vloot van 43 Dash- en Embraer-vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij bedient momenteel 49 bestemmingen in Noorwegen en Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

De nieuwe verbinding is een welgekomen toevoeging op de vlucht naar Oslo die momenteel de enige directe verbinding is tussen Brussel en Noorwegen.

Lees ook: Singapore Airlines vliegt vanaf volgend jaar weer non-stop tussen Brussel en Singapore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *