5 niet-te-missen wellness ervaringen in Kroatië 

In het betoverende Kroatië staan wellness ervaringen van de hoogste kwaliteit op je wachten. Het kleine land is ideaal om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en je mee te laten slepen in de ontspannen sfeer van het adembenemende land. Hier zijn 5 niet-te-missen wellness ervaringen in Kroatië. 

Verademend gezondheidstoerisme in Kvarner 

De schone lucht, verrijkt met zeenevel, de vele zonuren, het milde mediterrane klimaat en een therapeutisch effectieve vegetatie maakt regio rond Kvarner een ware hotspot voor fijne wellness ervaringen en het boosten van je gezondheid. In de 19de en 20ste eeuw werden de eerste kuuroorden geopend in Opatija, Crikvenica en op de eilanden Rab en Lošinj. Ook vandaag de dag vind je in de regio een scala aan gezondheidsprogramma’s en veel activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid, zoals hardlopen, wandelen en fietsen.  

Op vlak van wellness vind je alles wat je nodig hebt in Opatija: relaxen in zwembaden gevuld met warm zeewater, Turkse baden, Finse sauna’s, zoutbaden, ijsfonteinen en exotische massages met schelpen en aromatherapie.  In Crikvenica profiteert men van het milde klimaat en de schone lucht en wordt er gebruik gemaakt van zeewater voor hydro-kinesiotherapie.

Kunst, schoonheid en ontspanning in de omgeving van Dubrovnik 

Laat je fascineren door ‘de Parel van de Adriatische Zee’, waar je een unieke therapeutische ervaring kunt ondergaan die al je zintuigen prikkelt. Met rijk cultureel erfgoed, artistieke schatten en historische centra zoals die van Dubrovnik en Korčula, tot aan indrukwekkende structuren als de muren van Ston, is deze regio een visueel feest. Verwen jezelf in de bekroonde wellnesscentra in Dubrovnik, Cavtat en Mljet, waar je volledig tot rust komt met behulp van natuurlijke elementen en rustgevende muziek. Dobber in radioactief water in Vela Luka en ervaar de helende werking van de beroemde therapeutische modder in de baai van Blace in Trpanj op het schiereiland Pelješac.

Mineraalwater van de hoogste kwaliteit in Centraal-Kroatië 

In het schilderachtige landschap van Centraal-Kroatië vind je oude bossen, wijngaarden en barokke kastelen. Ook kan je er genieten van enkele van de beste thermale bronnen van Europa, waaronder Topusko en Krapinske Toplice, die therapeutische behandelingen bieden voor diverse aandoeningen. In Tuheljske Toplice, Zabok, Sveti Martin na Muri en Varaždinske Toplice kun je terecht voor uitstekende wellness ervaringen en medische recreatieprogramma’s. Ivanić-Grad behandelt succesvol huidaandoeningen met natuurlijke mineralen, terwijl Daruvar, aan de voet van de berg Papuk, trots is op zijn thermaal water, modderbehandelingen en wellnessprogramma’s. ​

Het therapeutische effect van Nin 

Verbeter je gezondheid met klimaattherapie in Nin. Naast zonnebaden, geniet je van de voordelen van luchtbaden in het voorjaar en de herfst. Profiteer het hele jaar door van thalassotherapie met zeewater dankzij de verfrissende wind. Ervaar in de zomer de doeltreffendheid van medicinale modder onder deskundig toezicht van medisch personeel bij de Nin Spa, die al 60 jaar betrouwbare behandelingen aanbiedt. Verfris je ziel met lange, rustige wandelingen in de natuurlijke botanische tuin van de lagune en op het fijne zand dat je voeten streelt. Onderga een hydrotherapiebehandeling in de warme ondiepe zee of boek een behandeling in een van de wellnesscentra in de omgeving van Nin.

Lika en Karlovac : een ongerept paradijs van ontspannende stilte 

Laat je meeslepen door het ongerepte paradijs van Lika en Karlovac, waar de ongerepte natuur en verbazingwekkende stilte de mens in staat stellen beter naar zowel de natuur als zichzelf te luisteren. Adem de frisse lucht in die wordt gevormd door de mix van het koele bergklimaat en het milde mediterrane klimaat en voel hoe het je krachtig en gezond maakt. 

Ontdek diverse natuurlijke geneeswijzen, waaronder in de Plitvicemeren, het oudste nationale park van Kroatië. Karlovac, een unieke vestingstad, is omgeven door vier rivieren die talloze recreatiemogelijkheden bieden. Op de Dobra kun je niet alleen avontuurlijk raften, maar langs de rivier ligt ook een wellnesscentrum waar je heerlijk kunt zwemmen in de baden met thermaal bronwater dat heel gunstig is voor de werking van hart, nieren en luchtwegen, waardoor je gezondheid een boost krijgt.

Uitgeverij Lannoo lanceerde recent een nieuwe reeks reisgidsen onder de naam Simpelweg. De reisgidsen zijn speciaal gemaakt voor wie niet houdt van overbodige details maar wel graag naar de essentie gaat: wat moet je zien en doen, waar vind je de beste adresjes. Momenteel zijn er 10 Simpelweg reisgidsen beschikbaar: SchotlandToscaneSiciliëKretaAndalusiëKroatiëIJslandPortugalIerland en Corsica

Lees ook: 8 onontdekte eilanden in Kroatië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *