Binnenkijken aan boord van Sun Princess, de verbluffende nieuwe Love Boat

Sun Princess, de next-level Love Boat van Princess Cruises, is vertrokken voor haar eerste reis. Het nieuwe schip, met een gewicht van 177.882 ton en plaats voor 4.300 gasten, is de meest indrukwekkende, luxueuze en verbluffende Love Boat ooit gemaakt.

De schepen van Princess Cruises staan ​​bekend om het aanbieden van ruime locaties en Sun Princess tilt dat naar een hoger niveau. Sun Princess introduceert nieuwe opvallende ervaringslocaties, waaronder The Dome, een baanbrekende geodetische, met glas omsloten structuur aan de bovenkant van het schip, die binnenin geïnspireerd is op de terrassen van Santorini. Het naar buiten gerichte en hangende Sphere Atrium tilt het centrale Piazza-knooppunt van het schip naar een nieuwe dimensie. Hier worden gasten omringd door een weids uitzicht op de oceaan en een open concept om de gewenste levensstijl van ontspannen binnen- en buitenleven te bieden.

De nieuwste foodie hotspot op zee

Aan boord van Sun Princess zijn er niet minder dan 30 uitnodigende restaurants en bars die garant staan voor hoogwaardige culinaire ervaringen. Spellbound by The Magic Castle bijvoorbeeld combineert de boeiende wereld van magie met de kunst van het culinaire en de mixologie om een ​​buitengewone, innovatieve en meeslepende eetervaring te creëren. De avond begint in een exclusief gedeelte van de Horizons Dining Room voor een verrukkelijk, gedeeld diner. Vervolgens worden de gasten begeleid worden naar de afgelegen Spellbound Bar, genesteld achter een onopvallende deur, waar magie en mixologie op hen wacht. Getalenteerde, door Magic Castle gesponsorde goochelaars voeren er ongelooflijke staaltjes van illusie uit in themakamers terwijl er theatrale cocktails geserveerd worden. Spellbound by The Magic Castle wordt drie keer per avond aangeboden (om 17.00, 19.00 en 21.00 uur met een beperkte capaciteit). Voor deze unieke ervaring geldt een toeslag van $ 149 per persoon.

In Kai Sushi by Makoto wordt traditionele sushi opnieuw vormgeven met een creatieve aanpak. De meester van sushi in Edomae-stijl, chef-kok Makoto Okuwa combineert zijn 25 jaar ervaring met een nieuw concept voor het maken van speelse, prachtig gepresenteerde gerechten die een eerbetoon zijn aan de Japanse tradities. Sushi in Edomae-stijl is een vrij moderne Japanse keuken die oorspronkelijk werd gecreëerd door de fastfoodbedrijven Edo (oude naam voor Tokio) in de jaren 1820, waarbij verse rauwe vis en gekookte rijst werden gecombineerd en op smaak gebracht met azijn. Chef-kok Okuwa is er trots op zijn eigen variant van sushi te brengen die aantrekkelijk is voor een breed scala aan smaakpapillen. Met populaire restaurants in Miami, Brazilië, Mexico City en Panama en het tonen van zijn vaardigheden op de populaire Iron Chef van Food Network, is Chef Okuwa erkend door de prestigieuze James Beard Foundation. Voor Kai Sushi by Makoto is er een toeslag van $ 39 per persoon.

Love by Britto is een luxe boetiekrestaurant met het meest romantische uitzicht vanaf het schip. In het restaurant staan de liefde en de kunst van de wereldberoemde kunstenaar Romero Britto centraal. The Butcher’s Block by Dario is een nieuw speciaal pop-uprestaurant van ‘s werelds beroemdste slager Dario Cecchini. Hier kunnen gasten genieten van perfect bereid rundvlees en biefstuk. The Catch by Rudi is een uitzonderlijk dinerconcept van de beroemde chef-kok Rudi Sodamin met verrukkelijke schatten uit de zee. Good Spirits at Sea with Rob Floyd serveert op bestemmingen geïnspireerde en unieke cocktailcreaties van de beroemde mixoloog Rob Floyd.

De drie verdiepingen tellende Horizons Dining Room, met eindeloos uitzicht naar achteren, serveert inaugurele menu’s die samengesteld zijn in samenwerking met het Culinary Institute of America. Het restaurant biedt gasten de ultieme flexibiliteit als het gaat om hun eetvoorkeuren door drie eetgelegenheden aan te bieden: de traditionele twee dinertijden per avond met vaste zitplaatsen (dek 6), reserveringen met open zitplaatsen (dek 7) of dineren op elk gewenst moment zonder reserveringen (dek 8).

Chef-kok Darren McGrady, voormalig persoonlijke chef-kok van koningin Elizabeth II, prinses Diana, prins William en Harry, en bediende van vijf Amerikaanse presidenten – leidt een verfijnde Royal Afternoon Tea met Sun Princess-gasten in de Good Spirits at Sea Lounge. Chef McGrady deelt zijn ervaringen en verhalen via visuele media en communiceert met de aanwezige live gastheer terwijl gasten genieten van een kopje thee en de traditionele bereidingen van scones met clotted cream en jam, theesandwiches, koekjes en gebak. Theecombinaties omvatten Earl Grey en English Breakfast, samen met meer exotische varianten zoals Lapsang Souchong, Assam en Matcha. Gasten kunnen de afternoon tea upgraden, tegen een toeslag, met een glas bubbels. De Royal Afternoon Tea wordt op bepaalde zeedagen aangeboden voor $ 30 per persoon en kan vooraf worden gereserveerd.

De Franse wijnmaker Gérard Bertrand, wereldwijd bekend om zijn Cote des Rosés, bekroonde rosé en verschillende best verkopende Franse wijnen, organiseert een unieke wijnproeverij speciaal ontworpen voor Sun Princess-wijnliefhebbers. Tijdens dit speciale evenement in de Good Spirits at Sea Lounge worden gasten ondergedompeld in de smaken van deze bio-diverse wijnen, het landschap en de verhalen van de regio terwijl Gérard en zijn team ermee communiceren via visuele media. Gasten kunnen dit speciale evenement reserveren voor $ 40 per persoon.

Natuurlijk is er aan boord ook plaats voor klassiekers waaronder de Crown Grill, Sabatini’s en Crooners.

Spetterend entertainment

De Princess Arena is het technologisch meest geavanceerde theater op zee en biedt spectaculaire en originele producties, waaronder optredens in de ronde. ’s Avonds verbaast The Dome het publiek met acrobatische optredens van Cirque Éloize, terwijl de Piazza schittert met een uitschuifbaar podium en een meeslepende champagnewaterval.

Vernieuwende activiteiten en gastvrije accommodaties

Met diverse accommodaties voor elke voorkeur en meer dan 1.500 kajuiten met balkon, omvatten de opnieuw ontworpen passagiershutten van Sun Princess uitzonderlijke suites en nieuwe Cabana Mini-Suites met extra ruimte voor beschutte ontspanning in de buitenlucht.

Op de bovenste dekken vind je Park19, de allereerste gezinsactiviteitenzone aan boord van een Princess schip. Deze zone biedt plezier voor meerdere generaties van cruisereizigers. Zo kunnen de gasten op de dekken 19, 20 en 21 van alles ervaren, gaande van de Sea Breeze, een zweefvlucht met een panoramisch uitzicht op de oceaan en adembenemende aanloophavens, tot de Coastal Climb, een boeiende klimconstructie waar gasten kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Sun Princess beschikt ook over het grootste casino van de cruisemaatschappij, en een uitgebreide Lotus Spa met twee verdiepingen.

Vernieuwde winkelbeleving

Het winkelontwerp aan boord van de Sun Princess neemt de traditionele grenzen weg en creëert open ruimtes voor uitgebreide ontdekkingen. Interactieve winkel- en pop-uplocaties voegen een boeiende en opwindende winkelervaring toe.

Binnen de ruim 5.800 vierkante meter aan winkelruimte, verdeeld over twee dekken, kunnen gasten een brede selectie van meer dan 200 premiummerken ontdekken, van fijne sieraden en premium uurwerken tot mode- en vrijetijdskleding, beauty en wellness en accessoires, allemaal gecombineerd met een evoluerende mix van levensstijl en ervaringsgerichte activaties. Sun Princess introduceert ook meer dan 25 first-at-sea-merken, waaronder Chanel No. 1, Beyond Yoga en Varley, duurzame mode van Neu Nomad en Italiaanse elegantie met Pinko-handtassen.

Op dek 8 is er de Premium Watch Lounge, met het eerste Breitling Lounge-concept op zee en het nieuwste TAG Heuer-boetiekontwerp, evenals The Fine Timepieces Boutique, met een selectie kenmerkende uurwerken voor zowel mannen als vrouwen van Longines, Rado, Tissot, Hamilton, naast tweedehands Rolex-horloges. In The Beauty & Wellness Boutique vinden gasten ’s werelds beste cosmetica- en huidverzorgingsmerken, zoals Chanel, Dior, Lancôme, Estee Lauder, Clinique en een samengesteld assortiment duurzame en biologische huidverzorgingsmerken waaronder Comfort Zone, Neom Organics, This Works, Rituals en unisex schone huidverzorging van REN Skincare.

Drie nieuwe sieradenmerken, waaronder de bekroonde Londense sieradenontwerper Shaun Leane, de Parijse sieradenontwerper Yvonne Leon, evenals een gevarieerde selectie van genderneutrale edelmetalen en materialen van John Hardy, en kostuumjuwelen met de nieuwste winkelconceptontwerp van Swarovski zijn terug te vinden aan boord.

Tot slot maakt de eerste merchandiseboetiek van het merk Princess – Waves – zijn debuut aan boord. Je vindt er een exclusieve gelimiteerde Princess Inaugural-collectie ter ere van het iconische nieuwe schip, evenals nieuwe producten met de bekende Princess Seawitch op.

Foto’s: James Morgan, Getty Images voor Princess Cruises.

Contacteer ons voor meer informatie over de schepen en routes van Princess Cruises.

Lees ook: Binnenkijken op het grootste cruiseschip ter wereld: De bars en het nachtleven aan boord van Icon Of The Seas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *