Widerøe lanceert nieuwe route van Brussel naar de Noorse fjorden

Gudvangen in de Nærøyfjord, Noorwegen

De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe lanceert vanaf 12 april 2024 een directe route van Brussel naar Bergen, Noorwegen. Dankzij de nieuwe verbinding wordt het nog makkelijker om de majestueuze en verfrissende fjordervaringen langs de westkust van Noorwegen te ontdekken.

“We zijn blij dat we deze directe toegangspoort tot de Noorse fjorden kunnen aanbieden. Bergen biedt een verbluffende diversiteit, van culturele en historische ervaringen tot een indrukwekkend landschap. Deze nieuwe vliegverbinding maakt het ook gemakkelijk om het majestueuze fjordlandschap te bezoeken”, zegt Kristin Gaustad, Sales- en Marketing Manager Leisure Travel van Widerøe.

De nieuwe vliegroute zal tweewekelijks vertrekken op maandag en vrijdag, waardoor reizigers een welverdiende stedentrip kunnen maken in de fjordhoofdstad, of hun vakantie over meerdere dagen kunnen verlengen om meer van de Noorse fjordregio te verkennen.

Noorwegen wordt steeds populairder als vakantiebestemming Noorwegen is tijdens de Covid-pandemie in populariteit toegenomen. «België is voor ons de laatste jaren een groeiende markt geweest, met een procentuele stijging van het aantal gastenovernachtingen vanuit België in september van dit jaar met 51%, vergeleken met 2022. Sinds 2019 is het aantal bezoekers met maar liefst 67% gestegen”, zegt Chief Communications Officer Fjord Norway Kristoffer Fürstenberg in Fjord-Noorwegen, en voegt eraan toe: “Met deze vliegroute zullen de fjorden toegankelijk zijn voor 20 miljoen mensen die minder dan 90 minuten rijden vanaf Brussels Airport. Zo wordt Noorwegen voor velen een nog relevantere en toegankelijkere bestemming.”

Combinatie natuur en cultuur
Bergen, Noorwegen – foto: Casper Steinsland

Bergen is de op een na grootste stad van Noorwegen. De stad heeft een klein stadscentrum en gemakkelijke toegang tot bergen, fjorden, gletsjers en verfrissende natuurervaringen. Bergen is hierdoor een populaire bestemming voor mensen die natuurervaringen willen combineren met een rijk en gevarieerd cultureel aanbod. Fürstenberg is van mening dat Noorwegen veel heeft van wat veel Belgen verlangen als ze op vakantie gaan: ruimte, vrede en rust.

“Voor velen is Noorwegen een enigszins onbekende vakantiebestemming, maar met veel ruimte, prachtige natuur en verfrissende ervaringen zien we dat steeds meer mensen hun ogen openen voor een vakantie op plaatsen die ervaringen bieden die verder gaan dan alleen zandstranden”, zegt hij.

Het noorderlicht
Het noorderlicht – foto: Michael Ulriksen

Bergen staat al jaren bekend als de toegangspoort tot de Noorse fjorden, en de meeste mensen die in Fjord-Noorwegen aankomen, komen in Bergen aan. Zo is de stad een binnenlands knooppunt geworden voor de luchtvaartmaatschappij Widerøe, die op bijna alle kleine luchthavens in heel Noorwegen actief is.

“Omdat Bergen een knooppunt is voor binnenlandse vluchten, zijn ook andere delen van Noorwegen gemakkelijk te bereiken, bijvoorbeeld Noord-Noorwegen met de middernachtzon en het noorderlicht”, zegt Gaustad in Widerøe.

Met veel dagelijkse vertrekken tussen Bergen en Noord-Noorwegen (Tromsø en Bodø) kunnen reizigers een fjordvakantie combineren met het noorderlicht en de middernachtzon in de noordelijke delen van Noorwegen.

“De fjorden en het noorderlicht zijn veruit de populairste attracties in Noorwegen. Met deze vlucht vanuit Brussel hebben mensen de mogelijkheid om beide in slechts een paar dagen te ervaren. Twee ‘bucketlist-ervaringen’ in één”, zegt Fürstenberg.

Lees ook: Oceania Cruises introduceert nieuw luxe reismagazine Your World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *