Ontdek Zwitserland in slechts één reis met de Grand Train Tour 

Alle hoogtepunten van Zwitserland op een duurzame manier ontdekken? Dat kan met de Swiss Travel Pass, het all-in-one ticket. De Grand Train Tour of Switzerland voegt de mooiste treinreizen samen in één adembenemende route. Het hele jaar door leidt deze tocht van 1.280 kilometer je van de charmantste Zwitserse steden naar hotspots in de Alpen, door Unesco werelderfgoedlocaties en langs wereldberoemde bezienswaardigheden. Wij zetten de meest iconische treinroutes op een rijtje. 

De Bernina Express: Een panoramische reis door de Alpen  

Eén van de meest spectaculaire manieren om de Alpen te doorkruisen is zonder twijfel met de Bernina Express. Tijdens de rit rijdt deze panoramatrein over het 65 meter hoge Landwasser Viaduct, het kenmerkende bouwwerk van de Rhätische Bahn en Unesco werelderfgoed. In totaal reist de trein door 55 tunnels en over 196 bruggen op weg van Chur naar Tirano. Tijdens de reis word je getrakteerd op prachtige bezienswaardigheden zoals de Montebello-bocht met uitzicht op het Bernina massief, de Morteratsch gletsjer, de drie meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco, de Alp Grüm en het Brusio Circulaire Viaduct. 

Langzaam genieten met de Glacier Express  

Deze reis in wat ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld wordt genoemd, voert je in ongeveer acht uur door de Alpen, via 91 tunnels en 291 bruggen. De Glacier Express biedt zijn reizigers een reis voor alle zintuigen – van het Engadin tot aan de Matterhorn. Op zijn ontspannende rit van het oogverblindende St. Moritz naar het al even verfijnde Zermatt verwent de Glacier Express je met pittoreske trekpleisters en vooruitstrevende technische snufjes. Met zijn hoge panoramavensters biedt de trein je gedurende de hele reis een onbelemmerd uitzicht op unieke landschappen. 

Op culturele reis met de GoldenPass Panoramic  

De vier taal- en cultuurgebieden van Zwitserland zijn zonder twijfel één van de bekendste bijzonderheden van het land. De GoldenPass Panoramatrein verbindt Duitstalig en Franstalig Zwitserland, waardoor je de verschillende culturen van Zwitserland stuk voor stuk kunt beleven. De panoramatrein start zijn reis in Interlaken en rijdt vervolgens in de richting van Montreux. Het ene schilderachtige uitzicht volgt op het andere, alsof het voorbijtrekkende landschap speciaal is ontworpen voor deze rit: koeien grazen op weelderige groene weiden, traditionele houten chalets en de hoge toppen van de Alpen op de achtergrond. Maar het beste wordt voor het einde bewaard. Kort voordat je Montreux bereikt, krijg je een fantastisch uitzicht op het glinsterende Meer van Genève. Terwijl de trein in een rustig tempo naar beneden kronkelt, begin je de mediterrane flair van de regio van het Meer van Genève al te voelen.   

Met gemak op reis dankzij de Swiss Travel Pass  

Het verkennen van Zwitserland is nog nooit zo eenvoudig geweest. Voor buitenlandse gasten is de Swiss Travel Pass, een alles-in-één ticket, de sleutel tot het openbaar vervoer in het land. Met dit ticket kunnen bezoekers Zwitserland van begin tot eind verkennen per trein, bus en boot op 3, 4, 6, 8 of 15 opeenvolgende dagen. Kinderen jonger dan 6 jaar die worden begeleid door een houder van een geldig Swiss Travel System-ticket reizen bovendien gratis. Waar wacht je nog op? 

Lees ook: De leukste cruisebestemmingen voor 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *