TUI biedt nieuwe comfort-klasse aan op vluchten naar de Caraïben

Veel reizigers denken nog dat je op een lange vlucht enkel de keuze hebt tussen de democratische ‘Economy’-prijs of een zeer dure zetel in ‘Business class’. Niet zo bij TUI fly. Op de helft van de 305 zitjes van haar Boeing 787 Dreamliner geldt een verhoogd comfort tegen een relatief beperkte meerprijs. Voor alle afreizen vanaf 15 maart boekt de pakketreiziger meteen de klasse waarin hij wil vliegen: Economy, Comfort of Deluxe. De toeslag is niet langer een vast bedrag, maar wordt bepaald door vraag en aanbod.

De TUI fly vluchten naar de Caraïbische bestemmingen worden uitgevoerd met de ecologisch zeer vooruitstrevende Boeing 787 Dreamliner. Op deze vluchten kan de passagier voortaan kiezen uit drie klasses met een verschillend comfort:

o   Economy met 76 cm beenruimte

o   Comfort met 86 cm beenruimte

o   Deluxe met het hoogste zitcomfort (106 cm beenruimte) en een gepersonaliseerde service, waaronder de befaamde maaltijden van Jeunes Restaurateurs, in de prijs inbegrepen bagage en stoelreservering, een aparte check-in en een ‘fast lane’ aan de security check.

Meer beenruimte is voor veel passagiers een belangrijke voorwaarde om de trans-Atlantische vlucht zo ontspannen mogelijk te beleven. De 305 stoelen in een Dreamliner zijn onderverdeeld in 154 seats in Economy, 126 in Comfort en 25 in Deluxe.

Tot voor kort kon je de stoel in de Comfort-klasse enkel reserveren vanaf 30 dagen voor afreis; voor veel passagiers dus veel later dan bij de boeking. Bij alle Dreamliner-vluchten vanaf 15 maart boekt de pakketreiziger meteen de klasse waarin hij wil vliegen. Ook de vaste meerprijs (tot eind vorig jaar €42 per vlucht in Comfort en €240 in Deluxe) vervalt. Nu volgt de prijs de wet van vraag en aanbod en fluctueert hij dus volgens  beschikbaarheid.

Voor de Comfort-klasse betaalt de passagier voortaan tussen €20 tot €100 per vlucht extra. Een stoel in Deluxe kost doorgaans tussen €200 en €250 meer per vlucht.

Een Deluxe-stoel is automatisch gegarandeerd voor passagiers die hun pakketreis bij touroperator VIP Selection boeken. Ook reizigers van touroperator TUI kunnen deze klasse reserveren zolang de voorraad strekt. Wie enkel een ticket heeft geboekt bij TUI fly, kan wél dadelijk de Comfort-klasse reserveren maar Deluxe enkel vanaf 5 weken voor afreis indien nog beschikbaar.

Lees ook: 5 niet-te-missen wellness ervaringen in Kroatië 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *