Visumvrij op ontdekking naar China

België en China hebben de visumplicht voor korte reizen (tijdelijk) achterwege gelaten! Voortaan is het mogelijk om tot 15 dagen lang de wonderen van China te verkennen zonder dat je een visum hoeft aan te vragen, of het nu voor toerisme, familiebezoek of zakelijke doeleinden is.

Wie in het bezit is van een Belgisch paspoort kan dus voortaan tot 15 dagen (14 nachten) zonder visum kennismaken met de Chinese cultuur, adembenemende landschappen en levendige steden van China.

In principe wordt van reizigers verwacht dat zij bij aankomst in China een transportticket tonen dat aantoont dat zij het land binnen de gestelde termijn zullen verlaten. Bovendien kan worden gevraagd om aan te tonen dat hun verblijf verband houdt met een van de genoemde categorieën.

Reizigers die niet aan deze voorwaarden voldoen, moeten nog steeds beschikken over een geldig visum voor China. Bovendien kan voor bepaalde categorieën zakenreizen van maximaal 15 dagen nog steeds een visum vereist zijn.

Op dit moment geldt het visumvrije reisbeleid als proefmaatregel tot 30 november. Na afloop van deze periode zullen de Chinese autoriteiten besluiten of ze deze maatregel al dan niet zullen verlengen. Meer info en voorwaarden vind je hier.

Onder bepaalde voorwaarden hebben Belgen de mogelijkheid om Hainan visumvrij te bezoeken voor een periode van maximaal 30 dagen.

Hainan, ook wel het ‘Hawaii van China‘ genoemd, is een paradijselijke bestemming die een gevarieerde reiservaring biedt. Met zijn betoverende tropische klimaat, uitgestrekte zandstranden en kristalhelder water is Hainan een ideale plek voor ontspanning en watersporten. Het eiland herbergt ook een schat aan culturele bezienswaardigheden waardoor je een dieper inzicht krijgt in de lokale cultuur. De weelderige natuur van Hainan, met zijn regenwouden, bergen en natuurparken, biedt avonturiers volop mogelijkheden voor trektochten en ecotoerisme. Bovendien staat de Hainanese keuken bekend om zijn heerlijke en verse zeevruchten, exotisch fruit en smakelijke gerechten zoals Hainanese kip met rijst.

Connectie met het Verre Oosten

Hoewel home carrier Brussels Airlines momenteel geen plannen heeft om naar het Verre Oosten te vliegen, wordt Brussels Airport steeds beter verbonden met dat deel van de wereld. Singapore Airlines start bijvoorbeeld in april een lijndienst naar Singapore. Daarnaast verbindt All Nippon Airways de luchthaven met Tokio. Het is nog niet bekend wanneer Thai Airways de lijndienst naar Bangkok zal hervatten.

Hainan Airlines, die al vluchten vanaf Brussels Airport naar Beijing en Shenzhen aanbiedt, zal vanaf 18 juni ook de route naar Shanghai herstarten. Hainan zal vier keer per week actief zijn op deze route, op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.

Vanaf juli zal Juneyao Air drie keer per week (op maandag, vrijdag en zondag) vluchten lanceren tussen haar basis in Shanghai en Brussel. Hoewel Juneyao Air op intercontinentaal niveau nog relatief klein is, beschikt het over een vloot van 7 B787-9 Dreamliners met plaats voor 324 passagiers, waarvan 29 in Business Class en de rest in Economy.

Met de toevoeging van Juneyao Air-vluchten zal er bijna dagelijks een non-stop-passagiersvlucht tussen Brussel en Shanghai zijn, met uitzondering van woensdag.

De beste reisgidsen

Een reis naar het Verre Oosten en China begin je natuurlijk niet zonder voorbereiding. De gidsen van Lonely Planet behoren tot de beste reisgidsen en zijn wereldbekend. Lonely Planet’s China is dan ook de ideale starter om je reis tot in de puntjes voor te bereiden. Geef je liever de voorkeur aan een Nederlandstalige gids, dan is de Capitool reisgidsen – China een prima reispartner. De gids is opgedeeld in de negentien verschillende streken die China rijk is en combineert schitterende foto’s en speciaal vervaardigde illustraties met gedetailleerde, praktische en culturele informatie. Een andere uitstekende bron van informatie en inspiratie is de Insight guides – China. Deze gids neemt je aan de hand van gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s mee op reis door zowel de boeiende geschiedenis, kunst en cultuur, architectuur, traditionele geneeskunst en de Chinese keuken. De National Geographic Reisgids China is een praktische gids met sublieme fotografie die je meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Naast een uitgebreide kennismaking met China, een overzicht met belevenissen die je niet mag missen, insider tips, excursies buiten de gebaande paden en een reiswijzer met hotels en restaurants en handige kaarten maken de gids compleet.

De reisgidsen, net als allerlei andere reisbenodigdheden, kan je makkelijk bestellen op bol en amazon.

Lees ook: België staat op 4de plaats in lijst van de meest krachtige paspoorten ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *