Meer dan 1,7 miljoen passagiers op Brussels Airport in maart

In maart verwelkomde Brussels Airport 1.742.478 passagiers, dat zijn er 9% meer dan in maart 2023. Het opschorten van de vluchten met bestemming Tel Aviv bleef een negatieve impact op de passagierscijfers hebben, eind maart werden deze in beperkte mate weer heropgestart. Ook de stakingen bij Austrian Airlines en Lufthansa hebben een negatieve impact gehad, net als de aankondiging van de staking bij Brussels Airlines die uiteindelijk kon afgewend worden.

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedroeg bijna 17%, er is een stijging van het aantal intercontinentale passagiers.

Voor het eerste kwartaal van 2024 is er een totaal van 4,7 miljoen reizigers, dat zijn er bijna 10% meer dan in 2023. Het aandeel transferpassagiers bleef daarbij stabiel met een groei in intercontinentale reizigers en minder intra-Europese reizigers.

In maart waren er 15.237 vliegbewegingen, een stijging van 3% ten opzichte van maart 2023. Het aantal passagiersvluchten is met 7% toegenomen tegenover 2023. In maart 2024 waren er gemiddeld 140 passagiers per vlucht, twee passagiers meer dan vorig jaar.

De tien belangrijkste landen in maart waren Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Marokko en Portugal.

Lees ook: Ontdek Noord-Europa met Holland America Line

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *