3 handige tips om je koffer optimaal in te pakken

Kies ik voor tien kilogram of twintig kilogram? Twee paar schoenen, of toch drie? En vouw ik mijn kleding beter op, of toch maar rollen? Het zijn ongetwijfeld allemaal vragen die al door je hoofd schoten terwijl je je koffers inpakte. Uit een onderzoek van reisorganisatie Eliza was here, uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX, blijkt dat drie op de tien Vlamingen er de voorkeur aan geeft om zijn koffer al een week van tevoren in te pakken voor gemoedsrust. Benieuwd naar de typische inpakgewoonten van Vlamingen? We sommen ze op en geven je graag 3 handige tips om je koffer optimaal in te pakken.

Oprollen of vouwen dus: zo’n kwart van de Vlamingen rolt zijn kleding op, een opvallend verschil met de 17% Waalse vakantiegangers. Het zijn vooral jongeren onder de 34 jaar die deze truc om ruimte te besparen in hun koffer toepassen.

Een andere veelvoorkomend gebruik onder Vlaamse vakantiegangers is het gebruik van kleine zeepflesjes. Zo’n kwart van de Vlamingen past deze slimme aanpak toe, waarbij vooral vrouwen fan zijn van deze methode.

Efficiënt inpakken, of een nieuwe garderobe?

Naast het maximaliseren van de beschikbare ruimte in de grote valies, probeert bijna een vijfde van de Vlaamse reizigers ook kosten te mijden door hun handbagage optimaal te benutten. Al is dat een hele uitdaging aangezien de toegelaten afmetingen per vliegtuigmaatschappij wel erg kunnen verschillen. Eén op de tien Vlamingen dekt de kosten dan weer door een koffer met reisgenoten te delen.

Echter, niet iedereen kiest per se voor de meest spaarzame aanpak. Een tiende van de Belgen neemt zo min mogelijk kleding mee, maar laat ter plekke dan kleding wassen of koopt nieuwe items. Deze aanpak lijkt vooral in Wallonië (16%) populair te zijn, in tegenstelling tot Vlaanderen (6%).

Drie tips om efficiënt in te pakken

Heb je ook telkens weer moeite om al je spullen in die valies te krijgen? Is het soms moeilijk om te kiezen wat je meeneemt? Of je nu op strandvakantie gaat of een culturele citytrip maakt, met deze drie handige tips wordt het inpakken van je koffer een stuk gemakkelijker:

– Zorg voor een efficiënte handbagage: elke vliegtuigmaatschappij hanteert verschillende toegelaten afmetingen voor je handbagage. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van de laatste updates en kies voor een juiste trolley of tas waarin je enkele basics kwijt kan. Zijn er spullen die je zeker bij de hand wil hebben? Houd je tandenborstel, een setje kleren en je medicatie in je handbagage, zo ben je veilig wanneer er problemen zouden opduiken met je grote bagage.

– Gebruik compressiezakjes om kledij te schikken: in de meeste detailhandels kan je handige compressiezakjes kopen om kleine stapels kledij in op te bergen. Door tijdens het sluiten de lucht uit de zakjes te halen, bespaar je heel wat ruimte in je bagage. Handig om kledij netjes te ordenen en tetrisgewijs in je valies op te bergen.

– Nekkussen als tweede valies: heb je een nekkussen met een rits? Haal dan de vulling uit de hoes en vul deze opnieuw met kledingitems. Opgerolde T-shirts of leggings voelen net zo zacht aan én je bespaart ruimte in je koffer. Een perfecte win-win!

Lees ook: 12 tips om de perfecte cruise te boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *