Meer dan 2,1 miljoen passagiers op Brussels Airport in mei

In mei verwelkomde Brussels Airport 2.102.553 passagiers, dat zijn er 1,5% meer dan in mei 2023. De toevoeging van verschillende nieuwe routes hadden een positieve impact op de passagiersaantallen. Nouvelair vliegt voortaan van Brussels Airport naar Monastir (Tunesië), Air Arabia vliegt naar Rabat (Marokko) en Corendon Airlines vliegt naar Gazipasa/Alanya (Turkije). 

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedroeg 14%. Het aantal transferreizigers is lager dan in mei 2023 door een afname van het aantal intra-Europese overstappers. Het belangrijke segment van intercontinentale overstappers blijft groeien en ondersteunt de verdere ontwikkeling van het intercontinentale netwerk van Brussels Airport. 

In mei waren er in totaal 17.575 vliegbewegingen, een daling van 0,1% ten opzichte van mei 2023. Het aantal passagiersvluchten steeg met bijna 2%. Er waren deze maand gemiddeld 143 passagiers per vlucht, dat zijn er evenveel als vorig jaar.  

De tien belangrijkste landen in mei waren Spanje, Italië, Duitsland, Turkije, Griekenland, Portugal, Marokko, de Verenigde Staten, Frankrijk, Zwitserland. 

Lees ook: Neonyx Cruises, een nieuw tijdperk voor Middellandse Zeecruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *