Brussels South Charleroi Airport is klaar voor een druk zomerseizoen

Tijdens de eerste twee weekenden van de vakantie, van 28 tot 30 juni 2024 en van 5 tot 7 juli 2024, zullen in totaal bijna 200.000 reizigers, waaronder veel gezinnen, langs de luchthaven Brussels-South Charleroi Airport (BSCA) passeren Gedurende de zomer zullen er dagelijks ongeveer 33.000 passagiers via de luchthaven komen, met gemiddeld 190 vluchten per dag.

“Het is tijd voor een geweldig uitje voor veel mensen, of dat nu met familie of vrienden is”, legt een opgewekte Philippe Verdonck, CEO van Brussels South Charleroi Airport, uit. “Onze teams hebben zich de afgelopen weken voorbereid om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en onze passagiers kunnen genieten van een positieve, stressvrije ervaring. Gezien de cijfers die we verwachten, willen we reizigers eraan herinneren om drie uur voor hun vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn.”

Meer dan 200 bestemmingen

BSCA biedt een indrukwekkend aanbod van ruim 200 bestemmingen, waarvan een vijftigtal exclusief voor de luchthaven. Varna, Kutaisi (Wizzair), Béziers, Pescara, Lodz, Asturië, Glasgow (Ryanair) en nog veel meer zijn alleen beschikbaar vanuit Brussel-Charleroi.

Volotea heeft zijn seizoensroute naar Nice teruggebracht, met twee vluchten per week. Air Corsica voert tot en met 21 september 2024 ook twee keer per week zomervluchten uit naar Calvi. Dit komt bovenop de drie bestemmingen die al beschikbaar zijn op het Eiland van de Schoonheid, namelijk Ajaccio, Bastia en Figari.

Daarnaast zal Air Arabia Maroc tot en met 13 september 2024 meer mogelijkheden bieden om naar Oujda te reizen. Er zullen twee vluchten per week zijn, op dinsdag en vrijdag.

Pegasus Airlines verdubbelt het aantal vluchten dat het aanbiedt vanaf B.S.C.A. Er zijn nu twee vluchten per week, waardoor meer aansluitende vluchten vanaf de basis in Istanbul mogelijk zijn.

Last but not least biedt Ryanair reizigers deze zomer de kans om zes nieuwe bestemmingen te ontdekken: Cork (Ierland), Göteborg (Zweden), Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), Olbia (Sardinië, Italië), Dubrovnik (Kroatië) en Ponta. Delgada (Azoren, Portugal).

Reistips voor je vertrek

Voor een probleemloze luchthavenervaring en stress bij het begin van je vakantie te vermijden kan je best de verschillende fasen van je reis van tevoren plannen.

Het is van essentieel belang dat je controleert of je identiteitsdocumenten correct en geldig zijn (ID-kaart of paspoort voor elke passagier, inclusief kinderen en baby’s). Voor sommige landen hebe je mogelijk andere documenten nodig. Controleer voor vertrek de reisvoorwaarden bij je luchtvaartmaatschappij of op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be.

Je moet er ook voor zorgen dat je handbagage aan de nodige criteria voldoet, zowel wat betreft de maximale afmetingen als wat betreft de vloeistoffen die je mag meenemen, waarbij nog steeds de 100 ml-regel van toepassing is.

Naar de luchthaven

Er zijn verschillende manieren waarop je naar Brussels South Charleroi Airport kan reizen. Als je met de auto reist: de luchthaven heeft ruim 9.000 parkeerplaatsen, verdeeld over zes parkeergarages. Je kan het best vooraf online een plaats reserveren.

Gedeeld vervoer is een handig, stressvrij alternatief. Luchthavenshuttlebusbedrijf Flibco.com verbindt de luchthaven Brussel-Charleroi met een aantal steden in België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland. Vanaf 4 juli is er een busverbinding tussen Maastricht en BSCA, via Luik.

Tenslotte kan je ook met de trein naar de luchthaven reizen. Er rijden regelmatig TEC-bussen tussen Brussels South Charleroi Airport en de stations Charleroi-Centraal, Luttre en Fleurus.

Op de luchthaven

Tijdens de vakantieperiode zullen ruim 2 miljoen passagiers via Brussels-Charleroi Airport reizen. Comfort en passagierservaring zijn de topprioriteiten op Brussels-Charleroi Airport. Zo kreeg het Plaza Princesse Astrid onlangs een uitgebreide make-over en verwelkomt het nu reizigers en hun metgezellen voor Terminal 1.

Naast de kinderspeeltuin zijn er deze zomer ook verschillende activiteiten beschikbaar, zodat iedereen wat te beleven heeft vooraleer te vertrekken op welverdiende vakantie.

Om wachtrijen bij het inchecken van bagage te voorkomen, zijn in de vertreklounge automatische ‘Self Bag Drop’-terminals ingericht, zodat iedereen deze stap in een mum van tijd kan voltooien met behulp van de Ryanair-app die op zijn smartphone is gedownload.

En om je vakantie goed te beginnen, heeft de luchthaven veel eet- en drinkgelegenheden, met name de Food Court in Terminal 1, die uitkomt op een buitenterras met uitzicht op de landingsbaan, evenals een aantal winkels.

Lees ook: 3 handige tips om je koffer optimaal in te pakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *