Oceania Cruises viert tewaterlating van Allura

Oceania Cruises heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van haar nieuwe schip Allura. De feestelijke tewaterlating vond plaats op de Fincantieri-scheepswerf in Sestri Ponente, Italië. Na de tewaterlating werd het nieuwe schip naar de kade verplaatst om te beginnen met het uitrusten van de luxueuze interieurs.

Het schip werd gezegend door de kapelaan van de scheepswerf, pater Stefano. Allura’s scheepswerf Madrina, Caterina Romeo, een ontwerper op de technische afdeling van Fincantieri, doopte het schip zoals traditioneel is en schonk zegeningen aan het schip en aan iedereen die aan boord ging.

“De tewaterlating is een belangrijk moment voor iedereen bij Oceania Cruises en Fincantieri, nu we dichter bij de verwelkoming van Allura in onze familie komen.” zegt Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “Nu we de ruwbouw hebben voltooid, kijken we ernaar uit om met het interieur te beginnen. Er zullen veel spannende veranderingen zijn die ons aanbod verder zullen verbeteren.”

Allura gaat nu de laatste fase van de bouw in, waarbij de nadruk ligt op haar weelderige suites, verfijnde lounges en uitzonderlijke restaurants die de toewijding van Oceania Cruises aan culinaire uitmuntendheid en onderdompeling in bestemmingen belichamen. Allura belooft een meesterwerk te worden van verfijnd design en innovatief aanbod, dat nieuwe normen zet in de cruise-industrie.

Allura zal officieel op 18 juli 2025 in dienst treden vanuit Triëst, Italië, en zes dagen varen naar Athene, Griekenland. Deze deze eerste vaart zullen pareltjes in de oostelijke Middellandse Zee worden aangedaan, waaronder Rijeka, Kroatië; Ravenna, Italië; Dubrovnik, Kroatië; en Kotor, Montenegro. Na haar zomerseizoen in de Middellandse Zee vaart Allura naar Canada en New England voor een reeks reizen in Noord-Amerika voordat haar eerste winterseizoen in het Caribisch gebied begint, met als thuishaven Miami. Als onderdeel van haar inaugurele collectie zal Allura in september 2025 ook een unieke vierdaagse rondreis maken vanuit New York City.

Allura is het achtste schip voor Oceania Cruises en het tweede Allura Class-schip met 1.200 gasten. Ze volgt haar zusterschip, Vista, dat in mei 2023 wereldwijd met grote bekendheid werd gelanceerd.

Hoogtepunten aan boord van Allura
  • Een nieuwe crêperie waar vers op bestelling gemaakte crêpes en wafels worden geserveerd, evenals overdadige ijscoupes in de middag.
  • Een luxueuze nieuwe bibliotheek, met plafondhoge glazen wanden, extra grote stoelen en luxe woonmeubilair, gelegen op slechts een steenworp afstand van het LYNC Digital Center, het digitale en sociale centrum van het schip, evenals de immer populaire Horizons.
  • Eén chef-kok op elke 10 gasten en 50% van de bemanningsleden is toegewijd aan culinaire ervaringen.
  • Vijf specialiteitenrestaurants, waaronder de nieuwste signatuurrestaurants van de lijn, Ember en Aquamar Kitchen, zonder extra kosten.
  • 1.200 gasten bediend door 800 bemanningsleden; twee bemanningsleden voor elke drie gasten.
  • De ruimste standaardkajuiten op zee, met een verbazingwekkende oppervlakte van 29 vierkante meter.
  • Honderden meeslepende excursies en rondleidingen aan wal om uit te kiezen tijdens elke afvaart.
  • Verrijking aan boord, waaronder kunstlessen in de geliefde Artist Loft van Oceania Cruises, talloze gastsprekers en sommelierdemonstraties tijdens exclusieve Sommelier’s Choice en Cellar Master’s Classic Wine Pairing Luncheons.
  • Een uitgebreid praktijkgericht culinair centrum en bijbehorende Chef’s Studio, waar levensgenietersgeheimen worden gedeeld door de getalenteerde chef-kokinstructeurs aan boord.

Contacteer ons voor meer informatie en om je volgende cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises onthult nieuw ultra-luxe schip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *