Juneyao Air lanceert rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Shanghai

Juneyao Air lanceerde vandaag haar eerste vlucht tussen Shanghai en Brussel. De luchtvaartmaatschappij biedt nu drie keer per week directe vluchten aan tussen Brussel en Shanghai.

Shanghai is een belangrijke bestemming in Azië. Met de komst van Juneyao Air zijn er nu dagelijkse vluchten van Brussels Airport naar Shanghai, wat Belgische reizigers – zowel voor toeristen als zakenreizigers – een uitstekende toegangspoort tot China biedt, vooral nu de visumplicht is versoepeld. De nieuwe verbinding versterkt ook de diplomatieke en economische banden tussen Brussel en Shanghai. Het vluchtschema sluit bovendien aan bij het netwerk van Brussels Airlines en zorgt daarmee voor naadloze verbindingen naar Europa, Afrika en Noord-Amerika. Daarnaast vergroten deze vluchten de vrachtcapaciteit en ondersteunen ze de handels- en economische samenwerking tussen België en China.

“De Belgische Smurfen en de avonturen van Kuifje zijn beroemd in China en herinneren ons aan onze kindertijd. De wijsheid en moed van de Belgen hebben een diepe indruk gemaakt op de Chinezen,” zei Wang Junjin, voorzitter van Juneyao Air. “Tegelijkertijd hebben de Chinese reuzenpanda’s veel aandacht gekregen van de Belgen. Ik hoop dat de nieuwe route Brussel-Shanghai niet alleen de internationalisering van Juneyao Air zal bevorderen, maar ook het wederzijdse begrip en vertrouwen tussen de twee landen verder zal versterken, wat zal leiden tot meer economische, wetenschappelijke, technologische en culturele samenwerking.”

Lees ook: Visumvrij op ontdekking naar China

De Boeing 787-9 Dreamliner van Juneyao Air zal drie keer per week naar Brussel vliegen, namelijk op maandag, vrijdag en zondag. De inkomende vlucht HO1659 vertrekt om 01:35 uur in Shanghai en arriveert om 07:30 uur in Brussel, terwijl de uitgaande vlucht HO1660 om 12:05 uur in Brussel vertrekt en de volgende dag om 05:05 uur in Shanghai aankomt. Business Class-passagiers op weg naar Brussel kunnen tijdens lunchtijd genieten van een menu dat gezamenlijk is ontwikkeld door Juneyao Air en de gerenommeerde restaurants Gui Hua Lou en Jade on 36 van het Pudong Shangri-La Hotel in Shanghai. Deze gerechten uit de Huaiyang-keuken en de Franse keuken worden bereid door chef-koks Gao Xiaosheng en Olivier Pistre. Sinds december 2023 biedt Juneyao Air deze Huaiyang-gerechten ook aan passagiers die van Shanghai naar Singapore en Japan reizen.

De eerste vlucht van Juneyao Air tussen Shanghai en Brussel, vlucht HO1659, vertrok om 01:35 uur (Beijing tijd) vanuit Shanghai en arriveerde om 07:30 uur lokale tijd op Brussels Airport.

Op de eerste vlucht werkte Juneyao Air samen met het Belgische chocolademerk Godiva om passagiers exclusieve pralines aan te bieden. Deze nieuwe samenwerking werd gevierd met een gate-evenement en een watersaluut om passagiers en bemanning veel succes te wensen op de eerste vlucht.

Zes intercontinentale routes

Juneyao Air werd opgericht in 2005 en heeft een vloot van ongeveer 100 vliegtuigen, waaronder 10 Boeing Dreamliners. Als Star Alliance Connecting Partner verbetert Juneyao Air de connectiviteit tussen België en China en daarbuiten.

Na de lancering van haar eerste intercontinentale route tussen Shanghai en Helsinki in juni 2019 heeft Juneyao Air altijd vastgehouden aan haar internationale ontwikkelingsstrategie om passagiers vlot tussen China en Europa te laten reizen door de veilige exploitatie van haar langeafstandsroutes en de kwaliteit van haar dienstverlening voortdurend te verbeteren. Vandaag biedt Juneyao Air zes intercontinentale routes aan die Shanghai verbinden met Helsinki, Athene, Manchester en Brussel, en Zhengzhou met Helsinki en Milaan. Naast rechtstreekse intercontinentale vluchten biedt Juneyao Air ook aansluitende vluchten met Finnair en code-share vluchten met AEGEAN Airlines, waardoor Chinese en Aziatische passagiers vlot kunnen overstappen naar Europese, West-Aziatische en Noord-Afrikaanse bestemmingen via Helsinki en Athene, en Europese passagiers naadloze verbindingen hebben naar bestemmingen in het Chinese binnenland en Azië via Shanghai Pudong en Zhengzhou.

Lees ook: De elf leukste dingen om te doen in en rond Miami, voor of na je cruise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *