Nieuwe Prima Klasse van Norwegian Cruise Line serveert verfijnde culinaire ervaringen

Norwegian Cruise Line onthult negen nieuwe F&B concepten, waaronder de eerste op duurzaamheid gerichte cocktail- en wijnbar; een eerste Atrium van drie verdiepingen; en het perfectioneren van het aanbod van de hoofdrestaurants.

norwegian prima cruise schip

Norwegian Cruise Line heeft extra details over het verfijnde culinaire- en drankaanbod voor de langverwachte Prima Klasse-schepen Norwegian Prima en Norwegian Viva bekendgemaakt. De eerste twee van zes schepen in deze vooruitstrevende klasse verleggen de grenzen van de traditionele cruisekeuken met negen nieuwe eet- en drankgelegenheden. NCL kondigde ook haar eerste Atrium van drie verdiepingen aan, het Penrose Atrium.

Vooruitstrevende eetgelegenheden 

Bedoeld om gasten mee te nemen op een wereldwijde culinaire reis, zullen de zeven nieuwe diner gelegenheden aan boord van Norwegian Prima en Norwegian Viva zowel nieuwe als terugkerende reizigers meenemen op een epicurisch avontuur met verleidelijke gerechten gecombineerd met een zorgvuldig samengesteld design. Het volledig nieuwe mediterrane visrestaurant Palomar debuteert op Norwegian Prima. In een ontspannen sfeer biedt het restaurant mediterrane gerechten van hoge kwaliteit aan, bereid met eenvoudige maar verfijnde ingrediënten.

Hasuki, NCL’s nieuwe verheven kijk op de traditionele hibachi-stijl, zal pronken met een intieme ruimte met ontwerpelementen die gasten uitnodigen voor het vakmanschap van Japanse invloeden door middel van een minimalistisch decor en handgemaakt aardewerk gecombineerd met Japanse kunstwerken.

NCL’s nieuwe eigentijdse sushi huis Nama biedt gasten verfijnde sushi gerechten, bereid door meester-koks die meesterwerken creëren van de allerbeste sushi en sashimi. De locatie bevindt zich in een speels Japans decor dat geïnspireerd is op het menu van het restaurant, inclusief een marmeren sushibar die de marmering in de hoge kwaliteit sashimi weerspiegelt en subtiele oranje sfeerverlichting die de kleur van masago (viskuit) representeert.

Modernisering van het hoofddiner 

In het achterschip kunnen gasten genieten van een adembenemend uitzicht van 270 graden over de achtersteven en kunnen ze proeven van de heerlijke gerechten in de nieuwe eetzaal Hudson’s. Of ze kunnen kiezen voor een luxe keuken in een comfortabele en verfijnde omgeving, The Commodore Room.

Beide locaties bieden een vernieuwd en uitgebreid vast menu aan dat gasten nog meer variatie biedt om te proeven van wereldse gerechten. Van Spaanse Paella en Italiaanse mosselen bereid in een wittewijnsaus tot volledig vegetarische opties zoals paddenstoelenrisotto en bloemkoolpiccata. Het nieuwe menu biedt gasten niet alleen een bredere keuze aan gerechten van consistente hoge kwaliteit, maar ook een ‘maak je eigen pasta’ gedeelte. Hier kunnen gasten een naar wens gemaakte klassiek Italiaans pastagerecht aanvragen door hun keuze van pasta, saus en topping te selecteren, waardoor er meer dan 24 maaltijdcombinaties mogelijk zijn. Het menu zal ook een sectie specialiteiten bevatten waar cruisereizigers een gerecht kunnen kiezen uit één van de specialiteitenrestaurants van het schip. Het vernieuwde menu zal debuteren op Norwegian Prima en zal tot 2023 worden uitgerold naar de rest van de NCL-vloot van 17 schepen.

Het Surfside Café en de Surfside Grill op dek 17 bieden een gevarieerd menu waar informeel dineren met zelfbediening de norm is en waar gerechten op verzoek van de gast a la minute bereid kunnen worden.

Duurzaam georiënteerd en handgemaakte drankoffers  

De Metropolitan Bar gaat in première onder het ‘Sail and Sustain’-programma van NCL met verantwoord vervaardigde zero-waste cocktails, bereid met overgebleven ingrediënten, evenals een volledig duurzaam menu met sterke dranken en biodynamische wijnen.

In samenwerking met Gerard Bertrand, ontvanger van de Green Awards 2020 van “The Drinks Business”, zal NCL’s Metropolitan Bar meer dan 20 biodynamische wijnen presenteren die zijn geproduceerd met behulp van biologische landbouwmethoden, zoals het gebruik van compost als meststof en het vermijden van de meeste pesticiden. NCL werkte opnieuw samen met James Beard Award-genomineerde en oprichter van Bar-Lab, Gabe Orta, om verfijnde drankoffers te combineren met duurzaam gerichte praktijken. De signature cocktail van de Metropolitan Bar is een duurzaam gemaakte en is vernoemd naar Primadonna. De cocktail is een variant op de traditionele Old Fashioned en wordt gemaakt met overtollige bananenschillen en Flor De Cana rum die wordt geproduceerd met 100% hernieuwbare energie. NCL werkte ook samen met Bodegas Hidalgo La Gitana om verantwoord geproduceerde botanische gins te introduceren en te produceren, speciaal gemaakt voor NCL, inclusief 100% recyclebaar glas en hout voor het ontwerp van de fles. Een andere nieuwe bar- en loungeoptie op Norwegian Prima en Viva is The Belvedere Bar, een eigentijdse cocktaillounge met ambachtelijke cocktails met een moderne, frisse kijk op klassieke dranken.

Prima Klasse: The Penrose Atrium 

Ontworpen door de in Miami gevestigde Studio Dado om het gevoel van verwondering op te roepen dat werd gevoeld door de vroegste ontdekkingsreizigers van de oceaan. NCL’s eerste drie verdiepingen tellende, met glazen wanden, Penrose Atrium, strekt zich uit over de dekken zes, zeven en acht en zal één van de aandachtspunten zijn op Norwegian Prima en Norwegian Viva. De grootse ruimte zal pronken met futuristische architectuur, waaronder een grootschalige kroonluchter die op maat is gebouwd door het beroemde Tsjechische verlichtingsontwerpbureau Lasvit. De installatie is geïnspireerd op sterrenbeelden en is voorzien van bewegende lichtarmaturen met een gewicht van meer dan 3.000 kg. Het Penrose Atrium wordt bekleed met een lichtelement van drie dekken hoog dat het gevoel geeft van de opkomende zon aan de horizon en het zal een wandkunstwerk met drie niveaus omringen dat lijkt op een topografische kaart. 

Verspreid over de drie verdiepingen van het Penrose Atrium zullen winkelruimtes en high-end luxe winkels te vinden zijn, waaronder de nieuwste Starbucks Coffee van NCL. Penrose zal ook de thuishaven zijn van de Whiskey Bar met een selectie van dranken, het Prima Casino en The Penrose Bar, met video poker machines.

Terugkerende favorieten

Naast de onthulling van nieuwe eet-, lounge- en openbare ruimtes, zullen Norwegian Prima en Norwegian Viva ook beschikken over de vernieuwde favoriete eetgelegenheden van gasten. Het kenmerkende steakhouse, Cagney’s Steakhouse, zal een opgefrist design krijgen met een nieuwe inrichting die de 20e-eeuwse modernistische architectuur van Chicago belicht.

Het verfraaide Franse specialiteitenrestaurant Le Bistro, dat de Franse flair van het Spiegelpaleis in Versailles vastlegt, zal een verfijnd decor presenteren met drie kamerhoge kroonluchters, cassetteplafonds en gipsen lijstwerk.

Food Republic, het Aziatische fusion-specialiteitenrestaurant keert ook terug op de eerste twee Prima Klasse-schepen met een vernieuwde inrichting, veel meer ruimte en een beter uitzicht. De populaire Observation Lounge, een multifunctioneel toevluchtsoord met verschillende ruimtes voor loungen en gezelligheid, zal terug te vinden zijn op Norwegian Prima en Viva op dek 17 met een nog gezelligere, huiselijke sfeer met verschillende nissen, gescheiden door elegante schermen en scheidingswanden. De opgeknapte Observation Lounge is ontworpen om buiten naar binnen te halen met een weids uitzicht en biedt ook telescopen, zodat gasten bij aankomst de aanloophavens beter kunnen zien. De Humidor Cigar Lounge zal blijven dienen als NCL’s eersteklas sigarenwinkel en sigarenlounge.

Eerder onthulde eet- en drinkgelegenheden op de Norwegian Prima en Norwegian Viva omvatten NCL’s allereerste food hall Indulge Food Hall met 11 verschillende eetgelegenheden, Onda by ScarpettaLos LobosThe Local Bar & GrillVibe Beach ClubWaves Pool Bar, en de Prima Speedway Bar. Beide schepen beschikken over een totaal van 35 eet- en loungemogelijkheden voor de gasten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *