Flibco verbindt Brussels Airport met 11 belangrijke steden in België en de buurlanden

Vanaf 23 juni biedt Flibco een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Brugge, Gent en Rijsel. Vanaf oktober worden ook verbindingen met Antwerpen, Luik, Breda, Eindhoven en Maastricht aangeboden.

Vanaf 23 juni verwelkomt Brussels Airport een nieuwe mobiliteitspartner. Net voor de start van de zomervakantie zal Flibco twee nieuwe buslijnen opstarten: een verbinding tussen Brussels Airport en Brugge, met een halte in Gent, en een verbinding met Rijsel in Frankrijk. Beide lijnen zullen ongeveer om het anderhalf uur vertrekken, met een startprijs van € 4,99 per persoon tot eind juli. Vanaf oktober zal Flibco ook een verbinding met Antwerpen, Luik, Breda, Eindhoven en Maastricht aanbieden.

Voor Brussels Airport is het versterken van haar rol als intermodale hub, door een uitbreiding van het aanbod en het stimuleren van intermodaal transport, één van de prioriteiten in haar nieuwe strategie, Shift 2027. De shuttlebussen van Flibco vormen een belangrijke uitbreiding van het vervoersaanbod op de luchthaven en deze bieden reizigers van en naar deze steden een rechtstreekse verbinding met de luchthaven, al vanaf 4 uur ’s ochtends tot 23.45 uur ‘s avonds, in overeenstemming met het vluchtschema van de luchthaven.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company zegt alvast uit te kijken naar de komst van Flibco als aanvulling op het transportaanbod van en naar de luchthaven. “Brussels Airport is niet alleen een hub voor het luchtverkeer maar ook een intermodale hub, en wij willen die rol verder versterken door samen te werken met zowel private als publieke vervoersoperatoren. Dagelijks zijn er bijna 100.000 mensen, werknemers, reizigers en pendelaars, die via de luchthaven reizen. Een rechtstreekse busverbinding met ook vroege en late ritten zal zeker een aantrekkelijke optie zijn voor vele reizigers in België, Noord-Franrijk en Zuid-Nederland,” aldus Feist.

Voor Paul de Muynck, Belgium Director bij Flibco.com is het feit dat het bedrijf reizigers naar Brussels Airport kan vervoeren een belangrijke mijlpaal. “Na twee moeilijke jaren voor de luchtvaartsector keken we reikhalzend uit naar dit moment. Flibco.com wordt hiermee dé expert in luchthavenvervoer in België! De mensen willen duidelijk opnieuw op vakantie en Flibco.com is er om hen naar de luchthaven te brengen zodat ze met een gerust hart aan hun vakantie kunnen beginnen!”

De opstart van Flibco op Brussels Airport omvat ook de Door2Gate service, die de stad Brussel en haar omgeving, en ook de steden Namen en Leuven, met de luchthaven zal verbinden. Door2Gate is een gedeelde mobiliteitsoplossing om de luchthaven te bereiken vanaf uw woning, kantoor of hotel, met prijzen vanaf € 24,99 per persoon. Het systeem, dat op een complex algoritme gebaseerd is, lokaliseert alle reizigers die op een gelijkaardig tijdstip naar de luchthaven willen en berekent de beste route op basis van de verkeersomstandigheden, om de kostprijs, uitstoot en ook de congestie op de wegen te beperken.

Tickets voor de shuttlebussen en Door2Gate kunnen vanaf vandaag geboekt worden op flibco.com of via de flibco-app. De halte voor de shuttlebussen op Brussels Airport bevindt zich op P16. Pijlen bij de uitgang op niveau 0 van de luchthaven tonen de weg naar de bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *