Brussels Airport verwelkomde 2 miljoen passagiers in september

In de maand september reisden 2 miljoen passagiers via Brussels Airport, dat is 80% van het aantal passagiers in september 2019. September is hiermee, na de twee vakantiemaanden, de derde maand op rij met meer dan 2 miljoen passagiers.

In september kozen 2.002.540 passagiers voor Brussels Airport, dat is 80% van het aantal passagiers in september 2019. Het sterke herstel van het passagiersverkeer in de zomervakantie zet zich dus ook na de vakantieperiode door. In september begon ook het zakelijk verkeer weer toe te nemen. Er was ook nog steeds een hoger aantal reizigers uit Nederland die voor Brussels Airport kozen om de grote drukte op de Nederlandse luchthavens te vermijden.  

Het aantal vertrekkende transferpassagiers bedraagt 17%, wat vergelijkbaar is met september 2019. Ook de transfermarkt heeft zich in de voorbije maanden sterk hersteld. 

De populairste bestemmingen

De tien populairste landen in september waren respectievelijk Spanje, Italië, Turkije, Duitsland, Griekenland, Portugal, de Verenigde Staten, Frankrijk, Marokko en het Verenigd Koninkrijk. Met name Turkije, Griekenland, Marokko en de Verenigde Staten overtroffen de resultaten van september 2019.  

Toenemend aantal vliegbewegingen

Het totale aantal vliegbewegingen in september 2022 is gestegen met 24% ten opzichte van september 2021, tot 17.377 vliegbewegingen, maar dit is nog steeds een daling van 19% ten opzichte van september 2019, voor de crisis. Het aantal passagiersvluchten bedraagt 75% van het aantal passagiersvluchten in september 2019. Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht blijft hoog, gemiddeld 142 passagiers per vlucht, tegenover 132 in 2019. De bezettingsgraad van de vluchten blijft dus stijgen, evenals de inzet van grotere vliegtuigen.

Lees ook: Overwinteren in het zuiden als remedie tegen hoge energieprijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *