MSC World Europa versterkt de culinaire ervaring en legt focus op ambachtelijke expertise

Chef Niklas Ekstedt verbindt zijn naam aan het nieuwe Chef’s Garden Kitchen aan boord van MSC World Europa. Het specialiteitenrestaurant zal een innovatief menu vol verse en natuurlijke ingrediënten volgens het ‘farm-to-ocean’-concept bieden. Meesterbrouwer Teo Musso creëerde samen met MSC Cruises een exclusieve serie ambachtelijke bieren onder de naam ‘Oceanic’, die aan boord worden gebrouwen.

MSC Cruises heeft twee nieuwe partnerschappen bekendgemaakt die het eet- en drinkaanbod aan boord van het de MSC World Europa zullen verrijken.

Sterrenchef, tv-persoonlijkheid en auteur Niklas Ekstedt ontwikkelde in samenwerking met MSC Cruises het menu van het specialiteitenrestaurant Chef’s Garden Kitchen. Hierbij ligt de nadruk op natuurlijke ingrediënten en een ‘farm-to-ocean’-ethos. Dit nieuwe restaurant beschikt over de allereerste hydrocultuurtuin op zee en trakteert gasten op een unieke, meeslepende ervaring waarbij Ekstedts buitengewone creaties door de chef-kok worden bereid in een open keuken met op de achtergrond een panoramisch uitzicht op zee.

De Chef’s Garden Kitchen verwent gasten met verse en seizoensgebonden smaken, waarbij de natuur als uitgangspunt dient. Tot de hoogtepunten op het menu behoren ceviche van sint-jakobsschelp, ingelegde koolrabi, spar, rode bosbessen en grapefruit of als hoofdgerecht gebakken langoustinestaartjes, wortels, vingerlimoen en geïnfuseerde bouillon, met ter afronding een dessert van meringue, duindoorn, witte chocolade en verbena.

Masters of the Sea is al jarenlang een populaire plek om een hapje te verorberen en te genieten van de uitgebreide bierkaart. Voor de allereerste keer is deze pub nu echter uitgerust met een eigen brouwerij aan boord.

De bekroonde meesterbrouwer Teo Musso, de oprichter van de Baladin Farm Brewery, werkte samen met MSC Cruises aan een op maat gemaakte serie ambachtelijke MSC-bieren die op zee zullen worden gebrouwen in de compleet uitgeruste microbrouwerij van het schip. De brouwerij zal deze serie ‘Oceanic’-bieren, gemaakt met ontzilt zeewater, exclusief aan boord produceren en serveren. De collectie bestaat uit een pils, een bitter en een witbier, die samen met klassieke pubsnacks kunnen worden genuttigd.

Een verleidelijk aanbod aan restaurants, bars en lounges

Om de smaakpapillen te verwennen, biedt MSC World Europa nog zeven gloednieuwe bar- en loungeconcepten en nieuwe eetgelegenheden. Dit zijn:

  • Coffee Emporium. Dit hippe en moderne koffiehuis is de droom van echte koffieliefhebbers.
  • Raj Polo Tea House doet een stap terug in de tijd naar het India van rond 1900. Indiase en Engelse theetradities komen hier samen in een ontspannende tropische omgeving.
  • The Gin Project is een plek die ginliefhebbers niet mogen overslaan. Ze kunnen hier terecht voor meer dan 70 ambachtelijke gins en klassieke cocktails die deskundig worden bereid door gin-tenders met behulp van een authentieke Crawley’s shaker.
  • Elixir – Mixology Bar is dé bar voor coole en edgy cocktails waar deskundige mixologen handgemaakte brouwsels creëren, waaronder heerlijke Fever Tree-mixers.
  • Fizz – Champagne Bar biedt een nog betere bubbelservaring dan eerdere schepen door een speciale weelderige lounge die een elegante omgeving vormt om van decadente champagne te genieten.
  • La Pescaderia biedt een selectie verse vis en schaaldieren in een marktachtige omgeving, compleet met een presentatie van verse vis, waar gasten een hele vis kunnen uitzoeken of kunnen kiezen uit een selectie afhaalopties. Het restaurant bereidt traditionele vis- en schaaldiergerechten, aangevuld met een verscheidenheid aan mediterrane hapjes (‘mezze’), en beschikt ook over een terras.
  • Luna Park Pizza & Burger is een informeel buffet met een frisse ambiance en inventieve ontwerpelementen voor alle leeftijden. De interactieve ervaring omvat familiespelletjes en een speels menu met klassieke Amerikaanse gerechten, van ‘coney dogs’ (een soort hot dogs) en gezouten pretzels tot funnel cake (een gefrituurde zoete lekkernij).

MSC World Europa verwelkomt haar eerste gasten in december 2022. Het schip brengt haar inaugurele seizoen door in de Arabische Golfregio. Daar biedt het de ultieme zonnige wintercruise-ervaring en laat het gasten genieten van tochten van 7 nachten vanuit Dubai. Het schip vaart naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi en dan verder naar Sir Bani Yas Island, Dammam in Saoedi-Arabië en de adembenemende Al Ahsa-oase, een Unesco-werelderfgoedlocatie. Vervolgens wordt koers gezet naar het futuristische Doha in Qatar, voordat wordt teruggekeerd naar Dubai. Een overnachting in deze stad geeft gasten de gelegenheid om alle wonderen die zij te bieden heeft te ontdekken. 

Op 25 maart 2023 vertrekt MSC World Europa uit Dubai en zet zij koers naar de Middellandse Zee. In de zomer van 2023 zal ze cruises van 7 nachten aanbieden die aanmeren in de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, en ook in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Meer informatie over MSC World Europa en de bestemmingen vind je op de website van MSC cruises.

Lees ook: 10 plaatsen in Hongarije waar elke wijnliefhebber zijn hart kan ophalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *