Explora Journeys maakt verdere details over culinaire aanbod bekend

Explora Journeys heeft details onthuld voor de vijf all-inclusive restaurants van EXPLORA I. Alle menu’s bevatten kenmerkende gerechten die visuele kunstzinnigheid combineren met zintuiglijke opwinding.

Explora Journeys heeft meer informatie onthuld over het culinaire aanbod aan boord van EXPLORA I, het eerste van zes schepen, dat op 17 juli 2023 zal vertrekken vanuit Southampton. Van de 18 eet- en drinkgelegenheden aan boord van EXPLORA I bieden 5 restaurants all-inclusive menu’s met unieke gerechten die zijn beïnvloed door verschillende internationale keukens.

De visuele aantrekkelijke verscheidenheid aan luxe eetervaringen in de restaurants van Explora Journeys zijn te danken aan het leiderschap van Franck Garanger en zijn buitengewoon getalenteerde team. In restaurantkeukens van internationale allure draait alles om precisie en techniek, maar een goede productkennis is even belangrijk. De producten moeten perfect vers, duurzaam en lokaal geproduceerd zijn, denk maar aan de bakkerij- en pastaproducten die vanaf nul aan boord zijn gemaakt. Het culinaire team streeft naar een delicaat evenwicht tussen creativiteit en terughoudendheid, een aanpak die mooie ingrediënten laat schitteren en gasten meeneemt op een ontdekkingsreis via smaken uit keukens over de hele wereld.

De sommeliers van Explora Journeys hebben hun best gedaan om leveranciers en merken te vinden die ongebruikelijke, soms zeer zeldzame wijnen van onverwachte herkomst aanbieden. Een speciaal samengesteld mixologieprogramma omvat de kenmerkende Ocean State of Mind-cocktail, evenals dranken die uniek zijn ontworpen om specifieke regionale menu’s te begeleiden. Naast dit aanbod is er speciale aandacht voor interessante, alcoholvrije dranken.

Restaurants van wereldklasse

Sakura (de naam betekent ‘kersenbloesem’) is geïnspireerd op de eeuwenoude theesalons van Kyoto. De chef-koks volgen traditionele Japanse technieken en gebruiken zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een ​​authentieke pan-Aziatische ervaring te creëren. De menu’s omvatten niet alleen de Japanse, maar ook de Thaise, Vietnamese en Maleisische keuken, met een gespecialiseerde sommelier die advies geeft over sake, shōchūs en andere drankjes met Aziatische invloeden.

Marble & Co. Grill is cool en eigentijds, met zachte verlichting en ontspannen, attente service – een zachte en gastvrije plek om te dineren die het Europese steakhouse-concept opnieuw definieert. Het doel is eenvoudigweg om uitzonderlijke delen van weelderig, duurzaam vlees te bieden dat zorgvuldig geselecteerd werd vanwege hun intense smaak en herkomst. Er is een eigen Dry Ager, evenals een kelder gevuld met heerlijke wijnen.

Med Yacht Club doet denken aan verfijnde mediterrane strandrestaurants die regionale, op de oceaan geïnspireerde gerechten aanbieden. Het is een gezellige plek waar gasten kunnen genieten met vrienden en familie. De smaken en texturen van Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en Noord-Afrika worden gevangen in sharing plates met plantaardige ingrediënten, begeleidende cocktails en wijnen uit de wijngaarden van de Middellandse Zee.

Emporium Marketplace is een en al luchtig marmeren minimalisme waar het eten koning is. Kookstations serveren gerechten die geïnspireerd zijn op de bestemming. Sushi, zeevruchten en exquise vleeswaren worden gepresenteerd naast op bestelling bereide pasta en versgebakken pizza. Gasten kunnen genieten van charcuterie en fromagerie, en brood en gebak dat rechtstreeks uit de oven op tafel wordt bezorgd. Bij het ontbijt worden onder meer verse sappen en smoothies geserveerd.

Fil Rouge biedt voortreffelijke, Frans geïnspireerde internationale gerechten in een intieme ambiance waar gasten langer kunnen blijven hangen om het niveau van gastronomische creativiteit echt te waarderen. Het decor bevat opvallende patronen met zeshoekige vormen die contrasteren met de witte muren en is een eerbetoon aan tijdloze elegantie in zijn puurste vorm.

Lees ook: Oceania Cruises onthult mixologieprogramma op Vista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *